Şimdi Ara

Yavru köpeklerin saldırısına uğradım :D Kuduz olur muyum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yürüyüş yaptım tam eve gidecektim dört beş yavru köpek üzerime koştu üstüme felan atladılar paçalarıma dolandılar oynamak için.Üstüme felan zıplayıp durdular, güçlükle yürüyebildim.Bir tanesi arkadan paçamdan yakaladı dişini taktı pantolona çok hafif bir acı hissettim sanki sinek ıssırığı gibi, pantolonda çok minik bir yırtılma oldu.Daha sonra eve gelince bacağımda pantolunun yırtık olduğu kısmın biraz altında kızarıklık gördüm muhtemelen köpeğin ıssırdığı yer.Sizce kuduz olur muyum kuduz aşısı yaptırmalı mıyım ? Anne köpeğin kulağında herhangi bir aşı kartı vs de yoktu bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi War Rock -- 21 Kasım 2020; 12:26:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İstanbulda kuduz vakası çok nadirdir , emin olmak için aşı olabilirsiniz ama ben böyle bir durumda olmazdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 29 Eylül 2020; 0:55:53 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mekatroniks

İstanbulda kuduz vakası çok nadirdir , emin olmak için aşı olabilirsiniz ama ben böyle bir durumda olmazdım

Sol bacağım kasılıyor sanki ya bilmiyorum kıllandım biraz

• Kuduz çok kolay bulaşabilir. Ve belirtiler oluştuktan sonra tedavi edilebilen hiç bir hasta olmamıştır. Sadece agresif yoğun bakım ile 133 gün yaşatılabilmiş bir hasta rapor edilmiş. Bırak köpek ısırmasını tırmasa bile gider aşı olurdum. Hastalık evet nadir görülüyor ancak yine de basit bir aşı olacaksın. Bu riske değer mi hiç sanmıyorum. Ben biraz evhamlıyım. Ancak tetanoz hastası gördükten sonra gidip aşıma baktırmıştım. Tedbirli olmakta fayda vardır. Uyanıksan şimdi git. Mesajimi sabah görürsen sabah git. 72 saati geçirme.

• Yani aslinda bisey olmaz ama git yaptir.
    Bisey yoksa da asi olmus olursun
    Gerci virus gectiyse asi olmanin ne anlami var anlamis degilim

• Şöyle ki, kuduz immün sistemi baskılar. Aşı canlı değildir virüsün yüzey antijenlerini içerir, bu yüzden immün sistemi hareketlendirir ve antikor üretiriz. Kuduz henüz hastalık oluşturmadan vücudu saldırıya hazırlamış oluruz. Mesela korona da vücuda bulaşıyor ama 5 veya 10 gün kadar vücutta hastalık yapmıyor.

• Üstteki yorumu size yapmıştım ancak alıntılayamamışım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TombRaiderLaraCroft -- 29 Eylül 2020; 1:29:2 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • War Rock W kullanıcısına yanıt
    Gidip aşı olun o zaman

• TombRaiderLaraCroft T kullanıcısına yanıt

Bir köpek yüzünden uğraştığımız şeye bak ya... O köpeklerin aşılanmış olması barınakta olması lazımdı sokakta değil.Yavrular diye birşey de yapamadım canlarını yakmamak için itekleyemedim bile hiçbir şey yapamadım sadece yürüyerek uzaklaşmaya çalıştım.

• Zamanında minicik bir kedi tırmaladı diye saçma sapan strese girip aşı olmuştum,ama yıllar sonra gereksiz bir anksiyete yaptığımı anladım. Yine de tercih senin.

KUDUZ köpek direkt bir saldırı ile gelir, oyun niyeti felan olmaz, yavru bile olsa sinek ısırığı gibi bir ısırık bırakmaz. Direk saldırır, çıldırmış gibi saldırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JimmyCool1907 -- 29 Eylül 2020; 1:49:41 >
  • Rahat ol kuduz hayvanlar çok rahat anlaşılıyor, anlardın yani baya rahat.

• quote:

Orijinalden alıntı: MaximillianFoe

Rahat ol kuduz hayvanlar çok rahat anlaşılıyor, anlardın yani baya rahat.

Anaları gayet sakindi kuduz olsalar oradaki bekçiyi yerlerdi önce :)

Bak keyfine biladerim, hiçbirşey olmaz. Son aşı olduğumun üzerine 10 kez kedi tırmaladı, hepsinde doktora gidip aşı vurulsak ohoo... Riskli, hasta hayvan kendini belli eder. Kayıtsız şartsız aşı vurulacak tek durum yaban hayatında ısırıldığın bir hayvandır, veyahut şehre inen bir yarasadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mekatroniks

Gidip aşı olun o zaman

Gidemem korona vardır hastanelerde

Hocam yanlış değişik bir bakış açınız var, aşı olmak için hastaneye gitmem diyorsunuz, eee? Kuduz riskini göze alırsanız yüzde 99 öleceksiniz, sistemik hastalığı olmayan genç bireyseniz COVİD %1 ila %3 oranında sizi öldürecek. Bunu neden yazıyorum, düşüncelerinizde tutarlı olun diye, hayatın her alanında. Herşeyi takmayın bu kadar kafaya, en kötü ölürsünüz :P

• Hocam bence gidip yaptırın, 2 güne kuzu olursunuz

Ben de sizin gibi düşünüyorum ancak elden bir şey gelmiyor. Korkmadan cekinmeyin çok endişe ederseniz 2 maske üst üste takıp gidebilirsiniz. Ben küçük bir dezenfektan aldım sürekli dolduruyorum. Öyle bazen keyfine bile elime sıkıyorum 😂 babam da ben de hastane çalışanıyız, tedbir olduğu zaman hiç bir şey olmuyor Allahın izniyle.

• %99,9 bişey olmaz.

• Yavru köpeklerin saldırısına uğradım :D Kuduz olur muyum?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.