Şimdi Ara

Fanusta balık beslenir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
51.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Beta, Cennet balığı, Gurami gibi türler Labirentliler olarak adlandırılır bunun nedeni bulundukları sudaki oksijen miktarı çok düştüğünde hayatta kalmalarını sağlayan labirent adı verilen ek solunum organlarınada sahip olmalarıdır, doğrudan havadan oksijen temin edebilirler. Kısaca bunlardan başka balık fanusa koyma
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertba

quote:

Orijinalden alıntı: Syntas

quote:

quote:

quote:

quote:

7 sene fanusta besledim , türünü bilmiyorum. Ince, altından 2 tane bişey uzamis falan bi tür. Ilk aldigimda küçücüktü sonra kocaman oldu elim kadar

resimdede gösterdiğiniz balık melek balığıdır ve eliniz kadar olması imkansızdır çünkü max 10 12 cm kadar büyüyebilir. ve fanusta yaşayamaz bol bitkili ve derin akvaryumlarda yaşarlar.

Ben yanlış bilgi vermiyorum , fanusa 2 tane aldım, biri 2. Gün öldü , diğeri 6-7 sene yaşadı , ölürken de karni simsiyah oldu öyle öldü. Kimseye yalan borcum yok adam sordu söyledim . Biz profesyonel balıkçı değiliz.

Ben sana yanlia bilgi vermeyin derken fanusta balik besleme konusunda soyledm. Sizin besledigini balikta melek baligi degildir avcum kadar oldu diosunuz melek baliklari 10 cm max boya ulasir oda en iyi akvaryumlarda ulasir sizin beslediginiz balik baska bir balik

Adim gibi eminim melek balığı , ayrica o bilgileri gidin pet shopculara verin. O adam bize fanus için melek balığıni verdi. Petsgopcularda küçücük akvaryumda 20-30 tane balik yasiyor, bilgilendirmelerinizi onlara yapın ki bizi onlar uyarsin

bu konuda haklısın sana hak veriyorum suçuda sana atmıyorum kesinlikle çünkü dediğin gibi o balığı sana onlar vermiş ne yazıkki ülkemizde su ürünleri sektörüne gerçekten verilen önem ortada hiç birşey bilmeyen tamamen kulaktan dolma bilgilerle param var deyip akvaryumcu açarak insanları sırf para tuzağına düşürme amacıyla bu işle uğraşan o kadar çok akvaryumcu varki gerçekten yazık. size o balığı veren fanusta besle diyen akvaryumcunun kücücük çocuklar kaçırıp dilendiricilik yaptırmasıyla hiç bir farkı yok biraz ağır oldu ama inanınki bu hafif bile onlarda bir canlı ve onlarında bir yaşam ortamı var suç kesinlikle sende değil ama malesefki akvaryumculara inanarak alınan herşey bizim suça ortak olmamıza neden oluyor bu alanda ciddi çalışmalar yürütülüyor umarım yakın zamanda akvaryumculuk sektörü ve su ürünleri sektörü hakettiği yere gelecektir

Çok haklısın , özellikle Eminönü bu konuda çok kötü. Ben eminim balığım melekti , belki benim sansima çok yasadi , yeri geldi yan yüzdü 1 ay yem yemedi ama hayvan 6-7 sene yaşadı, o kadar büyüdü ki fanustan disari atliyordu arada , üstünü kapattim fanusun. Resmini cekmistim ama telefonu garantiye yolladığımdan gitti hepsi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Beslenmez hocam çok net hem beslemeye gerekde yok.Bilen bilir Kızılay'da Kızılay madonun karşısında akvaryumcular olur daha güzel yerde oldukları için fiyatı biraz pahalıdır bu akvaryumcuların.Daha geçen gün yavrular için 15 litre akvaryum aldım motor+kum+akvaryum+ilaç 30 tl ye bıraktı hepsini üstelik tanıdık bir yer falanda değil hani fanus+beta balığına 20 lira vereceğine üzerine 20 lira daha koy akvaryumuyla birlikte al hem daha güzel gözükür sizin içinde iyi olur

• Bu hobiyi tam olarak bilmeyenler yani süs olsun yada çocukları sevindirmek için genelde herkes küçük bir fanusta 2 3 japon besler.Ama bende bunun taraftarı değilim.Fakat tek beta türü beslenebilir belki.Hatta bizim burda bi petshopta adam kadehte beta satıyordu, acımıştım hayvana.
  • fanusun büyüklüğüne bağlı,çok küçükse besleme.ille besliyeceksende beta ve japon olabilir.sonradan büyüyünce akvaryum alırsan oraya atarsın.benim japon 23 cm oldu fanusta 5 buçuk yılda.şimdi akvaryuma aldım.fanusta çok yaşamasının nedeni tek balığa her zaman daha çok dikkat edersin.yeri geldi dışkısını bile takip ettim ,japonlar mideleri olmadığı için çok kabız olurlar çünkü.en sevdiğim balıktır bu arada.
  • Öncelikle birilerine hoş görünsün diye balık beslemek istemiyorum. Daha önce kare akvaryumum vardı kırıldı. Motorundan da inanılmaz ses geliyordu. Bu başlığı açtım çünkü akvaryumun daha kolay olduğunu düşündüm. Biri bana balığının fanusta mutlu olduğunu söylemişti. Hatta akvaryuma geçtikten iki gün sonra öldü demişti. Ben de eğer fanusta mutlu olacak bir balık türü varsa sahip olduğum fiziksel şartlar dahilinde fanusta balık beslemek istedim. Beta balığını dikkate alacağım. Hayvancağıza işkence etmek falan istemiyorum. Sadece balık beslemek hoşuma gidiyor ve odamda tutmak istiyorum onu. Akvaryumu koyacak yerim de yok. Olay bu.
  • lepistesbaligi L kullanıcısına yanıt
    Fanusta balık beslenmez fanusta canlı beslenmezki balık beslensin illede milletin kafasına vura vura bunu söyleyeceksin beslenmez kardeşim beslenmez daha çok yaşamasıyla bi alakası yok akvaryumu al her hafta dip çekimi yap düzenli %20lik bir dip çekimi yemini at mis gibi büyür gelişir fanusta 10 yılda yaşasa en fazla 2 cm büyür hemde seni tuvalette besleseler mutlu olurmusun o hesap hem balığın mutluluğunu nasıl anlıyosunuz kardeşim balık sırıtıyormu anlamadımki odanda yer yoksa balık bakmayacaksın bu kadar basit hayvan bakacaksan ona en iyi şartları sağlaman lazım sonuçta oda bi can

• quote:

Orijinalden alıntı: lepistesbaligi

Öncelikle birilerine hoş görünsün diye balık beslemek istemiyorum. Daha önce kare akvaryumum vardı kırıldı. Motorundan da inanılmaz ses geliyordu. Bu başlığı açtım çünkü akvaryumun daha kolay olduğunu düşündüm. Biri bana balığının fanusta mutlu olduğunu söylemişti. Hatta akvaryuma geçtikten iki gün sonra öldü demişti. Ben de eğer fanusta mutlu olacak bir balık türü varsa sahip olduğum fiziksel şartlar dahilinde fanusta balık beslemek istedim. Beta balığını dikkate alacağım. Hayvancağıza işkence etmek falan istemiyorum. Sadece balık beslemek hoşuma gidiyor ve odamda tutmak istiyorum onu. Akvaryumu koyacak yerim de yok. Olay bu.

dostum sana tavsiyem eğer büyük koyacak yerin yoksa 20lt lik 35cm uzunlukta nerdeyse fanusla aynı yer kaplayacak şekilde akvaryum setleri satılıyor 30 40 liraya motoru ısıtıcısı kumu dekoru dahil onlardan almanı tavsiye ederim içine de 2 tane japon atarsın 1 vatoz 1 çöpçü isteğini karşılamış olursun haftada bir filtreni temizlersin akvaryum suyunun %25 ini dip çekimi yaparak değiştirirsin balık sevdan bir nevi rahatlamış olur. japonlar için bile balık başına 20lt su gerekiyor ama japonu küçük alırsan 2 3 cm gibi 20lt su gereksinimine 1 2 yıl içinde gereksinim duyacaktır eğer 1 2 yıl içinde en az 50cm lik bir akvaryum alırım diyorsan bu tavsiyemi bi düşün ama yok almam diyorsan en güzel tavsiyem fanusa bir beta balığı al ve su üzerine su mercimeği (lemna sp.) al hem güzel bir görünum olur hemde betaların sevdiği ortam olur.

• Fanusta balık beslenmez ( ölene kadar yaşar)

Bir balığın sizin için anlamı,
    Tek başına oval bir ortamda gözleri şaşı olmuş vaziyette hiç bir filtreleme doğal döngü ortamı olmadan.
    Bir hücre hayatı yaşaması ise evet fanusta balık sadece ölmemek için yaşar.(bakılmaz)
    Ama bilinçli bir akvarist fanusta balık beslemez.

Akvaristlik demek bir balığın yaşadığı ortamın taklit edilmesi demektir.
    Doğal döngü denilen şeyi sağlamamız gerekmekte.
    Balığın doğasında neler varsa o imkanı sağlamalıyız.
    Bitki kum kaya akıntı ışık saklanacak bir yer.
    Üremesi için imkanlar. Çeşitli ve besleyici gıdalar.

Fanusta filtreleme yok. Isı ha bire değişiyor.
    Suda oluşması gereken bakteriler oluşamadığından su döngüsü olmadığından
    balık ha bire stres altında ve suya adapte olmaya çalışarak ömrünü geçiriyor.

Şöyle düşünün insanoğlu nezarette bir everestin tepesine çıkıyor birde bakmış ekvator bölgesine ışınlanmış.
    Ama hala o nezarettesiniz. Yüksek hava basıncı ve soğuk ve sonra gelen düşük basınç ve ısı.
    Aynı zamanda hiç oksijen verilmediğini düşünün içtiğiniz suyun ph değeri dengesiz.
    Ve aynı nezarethaneyede işemek durumundasınız. Ve yapayalnızsınız.

İşte balığa reva gördüğünüz fanus böyle birşeydir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CallOfTheWild -- 2 Haziran 2014; 14:48:42 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.