Sizce sistemime uygun mu ? veya Darboğaz sorunu olur mu ?
Ekstradan sizin bana paylaşmış olduğum sistemime göre önerebileceğiniz ekran kartı var mı ?
Ben genellikle oyunlarda iyi verim alabileceğim sistemime göre bana sorun çıkartmayacak bir ekran kartı istiyorum.
Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.
Sapphire RX460 GDDR5 4GB 128Bit AMD Radeon DX12
Bu ekran kartını bulamazsın, gigabyte'nin aynı özelliklere sahip olanı var bulursan onu al
Ayrıca bu ekran kartı dar boğaz yapmaz çünkü ben senin işlemcidende kötüsünü kullanıyorum bende darboğaz olmuyorsa sende hiç olmaz :)
Sistemede uyacağını düşünüyorum bence herhangi bir problem yok
Anakartın ne?
İşlemcinizle Rx460 hemen hemen uç noktada denebilir. Gtx 950 ile kullanılan fx 4100'ler de genel olarak Gta 5 ve dengi oyunlarda işlemci kullanımı gpu kullanımından daha yüksek oluyor. Yani gpu % 60 - 70 seviyelerinde gezerken cpu kullanımı %90 seviyelerinde geziyor. Bu da cpunun ısınması ve performans kaybına sebep olabilir. Zaten bu değerde cpunun, gpuya yetişemediğini anlayabilir. Bu seviye kartlara çıkmayın yani. Rx 460 ise hemen hemen cpu gpu kullanımı denk limitlerde oluyor. Burda soğutma sistemi ve psununda önemi var. Psunun ve soğutmanın yeterli olması gerekir. Bununla beraber bildiğim kadarıyla işlemciniz OC destekli. Oc ile daha verimli kullanılabiliyor. Rx 460 ile 1080p'de genel olarak darboğaz pek yaşanmaz. Ancak sizin paylaştığınız bilgilerdeki 1366x768 ekran da sorun yaşayabilirsiniz. Çünkü bu sistemde en iyi parça ekran kartınız olacak. Ve işlemciniz giriş seviyesi bir işlemci, şu devre görede eski sayılır.
Son olarak işlemciniz ile Rx 460 birebirde darboğaz yapmaz.Ekstrem durumlarda ise her sistemde sonuçlar değişir tabi. Bu sistemi besleyecek psu ise önemli onu da belirtirseniz iyi olur. Üstteki açıklamam sanki yapar tarzında görünebilir ancak amacım detayını bilmeniz içindi. İmkan varsa iyi bir monitör ile Rx 460 gönül rahatlığı kullanılabilir. Sıkıntı olacak durumlar olabilir ancak ayda yılda bir ufak tefek anlık takılmalara pek önem vermeyin.