Şimdi Ara

ALACAĞIM İLK SUV İÇİN TAVSİYE!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
9.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: EL_MARIACHI

tiguan bana hafif ticarileri andırıyor doblo kango gibi

minicik suzuki jimny her yönüyle daha fazla arazi aracı gibi dutruyor

ALACAĞIM İLK SUV İÇİN TAVSİYE!!!

Arazide fiyat / performans oranı Harikadır jimnyin.
  • Değerli tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Bazı arkadaşlar büyük motorlu araç tavsiye etmişler, motoru 2.0'dan fazla olmamalı.

Son günlerde ciddi olarak Tiguan ve Qashqai'yi ben de düşünüyorum. CRV, Sportage, Tucson ve Compass diğer alternatiflerim arasında.

Yukarıda da söylediğim gibi kullanan arkadaşların tavsiyesi benim için çok önemli.
  • tuscondan uzak dur çok agır ben ataklıgını begenmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: honda04

tuscondan uzak dur çok agır ben ataklıgını begenmedim.

112 hp'lik Tucson dediğin gibi performans adına pek birşey yok.
    Ama 150 hp'lik Tucsonu gör sen
  • Tiguan olabilir,x3 bakın dicem de sizin kritlerlere gören olan 2.0d ler o fiyata anca 2004-2005 ve km si fazla
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue night

quote:

Orijinalden alıntı: LAST_DRIVER

quote:

Orijinalden alıntı: Sye88
    http://www.sahibinden.com/2009_4x4_tiguan_1_4_tsi_150_hp_-_fun_function-80WQQaXQQ17514110WQQpXQQdisplayitem

Gerçekten bedava bu araç. Bence de BMW ve Porsche'dan daha mantıklı bir alternatif. Süper seçim Tiguan...

Diğer Japon ve Kore tenekelerine bence hiç bakmayın...

saçmalıyorsunuz.. kaç kere bindinde teneke diyorsun..

kalite açısından daha kalitelileri vardır elbet fakat şu körükörüne kötülemenize sinir oluyorum..

bedavaymış.. sabancının oğlusun ya sana beleş gelir.. (böle saçma yorum yapası geliyor insanın sana karşı)

SUV deyince akla KİA geliyor.. ancak fordun suv modelide gayet hoş.. honda ve hyundaide gayet iyi.. iyice araştırmanızı tavsiye ederim..

Aynen katılıyorum bu önyargı beni deli ediyor. İlk önce bininde öyle konusun. Herkesin aklına takılmıs bir teneke teneke. Geçin bunları.

Bu arada Dostum sportage'de fazla atik değil ama ekonomiklik açısından kesinlikle tavsiye ederim. Ama tiguan falan kesinlikle daha iyidir ama fiyatları el yakıyor. Doğuş'un saçma fiyat politikası işte.

• CRV tercihlerim arasinda demissin o yuzden biraz daha detayli yaziyorum. Arac sehirici kullanim icin bana gore biraz buyuk. (ben Astra kullaniyorum Astradan sonra CRV yi kullanmak biraz zor geliyor acikcasi.) Ama uzun yolda cok rahat. 2.2 dizel motor performans olarak yeterince tahmin edici, turbo sesi de ayri bir guzellik veriyor. Yakit tuketimi 10 ltyi gecmiyor. Fakat sen 2.0 benzinli dusunursen bu deger artacaktir. Ben aracin ic dizayni konusunda oldukca hassasim ve ozellikle Japon arabalarini begenmiyordum . Fakat CRV ninki Avrupali rakiplerini aratmiyor. Tabii yine ufak tefek goze batan detaylar var ama o kadar onemli degil. Benim begenmedigim ozelliklerinden biri cam tavan var ama acilmiyor bu oldu. Onun disinda ic mekanda beklentileri karsilayacak yeterli donanim var. Surus ozelliklerine gelirsek, tabii ki SUV oldugu icin bir hb veya sedan kadar sportif bir surus sunmuyor ama 12 saatlik yol gidip arabadan indiginizde hic bir yeriniz agriyor olmuyor. Ayrica yuksek hizlarda da gayet guven veriyor virajlarda cok yana yatmiyor(diger SUVlere gore). Biraz bozuk yollarda da kullandim daha dogrusu yol degildi. Gercekten yuksekligi sayesinde rahat oluyor. Fakat sunu belirteyim lastik boyutlari cok kotu. Zincir almak icin zincir fabrikasina girmek zorunda kaldim. Yine lastik degistirirken lastik fabrikasina gitmemiz gerekti. Kolay bulunan bir olcu degil bulunca da bayiler gecirmek icin elinden geleni yapiyorlar.

Ayrica Kia Sorento ya da bindim ama kullanmadim sunu soyleyebilirim sadece, ic mekandaki malzeme kalitesinin CRV ile yarismasina imkan yok.

quote:

Orijinalden alıntı: selcuk_F

Değerli tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Bazı arkadaşlar büyük motorlu araç tavsiye etmişler, motoru 2.0'dan fazla olmamalı.

Son günlerde ciddi olarak Tiguan ve Qashqai'yi ben de düşünüyorum. CRV, Sportage, Tucson ve Compass diğer alternatiflerim arasında.

Yukarıda da söylediğim gibi kullanan arkadaşların tavsiyesi benim için çok önemli.

• Katkılarınız için teşekkür ederim.

Tiguan'da vites kutusundan gelen ses ve rüzgar sesi, Qashqai'de ise üst devirlerdeki yüksek motor sesi ve amortisör sesinden bahsediliyor. Bunlar çok rahatsız edici mi?
  • chevrolet captiva
    hyundai
    Kia Sportage
  • aşağıda ki forum başlığından Tiguanla ilgili her türlü bilgi ve diğer 4x4 araçlarla ilgili kıyaslamalı test verilerine erişebilirsiniz.
    fiyat/performans ve güvenlik oranlamasında en mantıklı SUV araçtır.

http://forum.donanimhaber.com/m_30875894/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm#30875894
  • al kardeşim bu aracı iyice bir incele, burası türkiye, buranın şartlarına uyacaksın, motor 2.0 vergisi az, 6 ileri vites yakıtı az, cipin anası atası babası jeep marka, fiyat tam sana göre, model tam sana göre, çok yüksek değil, şehiriçi kullanımına daha uygun, bu veya yine jeep in patriot modellerinden birini seçmeni tavsiye ederim...

http://www.sahibinden.com/bakmadan_gecmeyin-71WQQaXQQ12675957WQQpXQQdisplayitem
  • http://forum.donanimhaber.com/m_30875894/mpage_28/key_/tm.htm
    Tiguan forumundan blue_marlin isimli arkadaşımızın dün akşamki yorumu...

""""""""""""""Düşünün 1.4 benzinli motor 150beygir olacak, 240 nm tork verecek, akıllı 4x4 olacak, elek. dif. kilidi olacak, sert amortisörlü olacak, euroNcap güvenlik testlerinin tamamından 5 yıldız alacak. slalom yeteneği 2 sene ödül alacak, yan çarpışma testlerinde çocuk güvenliğinde üstün başarı verecek, ötv si 37% olacak, 628tl vergisi olacak... daha ne olsun yaw ? :)) """"""""""""

• Sayın selcuk_F yerinizde olsam benim sıralamam;

1. VW Tiguan 1.4 4X4
    2. Nissan Qashqai 1.6 Tekna Exc.4X2 (Sıfır km.)
    3. Subaru Forester
    4. Honda CR-V
    5. Suziki Vitara
    6. Ford Kuga
    7. Land Rover Freelander olurdu.

Ancak mutlaka ESP'li ve mümkünse 4X4 almanızı öneririm.
  • Şu ana kadar VW Tiguan 4x4 1.4 TSI ile 14500 Km yol yaptım, diğer kompakt SUV lara da baktım almadan önce. Ses konusunda hiç bir şikayetim yok.
    Hafif arazi ve normal yol+otoban da kullanacaksanız kesinlikle tavsiye ederim. 1.4 TSI motoruyla 150 BG & 240 Nm torkuyla 0-100 Km hızlanması 9.6 sn olan başka kompakt SUV bir araç söylermisiniz? Aracımla otobanda rampalara 180-200 Km hızlara çıkabiliyorum fazlasını denemiyorum. Performansından, sürüş zevkinden, en üst seviyede güvenliğinden çok memnunum.
    Bu arada Ocak-Ekim 2009 Türkiye'de kompakt SUV satışlarına bakmanızı öneririm. İlk onda 2.sırada satışlarda. İlk sırada Qashqai (2985) var ama crossover tarzında biliyorsunuz Qashqai 4x2.
    Toplam Tiguan satışı 2257 Adet. Diğerleri;
    CR-V:1119 / Sorento : 690 / Captiva:1317/Audi Q5:493/Tiggo:1102/Freelander:597/Subaru forester:493/BMW X3:412
    Diğer markalar ilk onda değil.

Bu arada Avrupa'da da en çok satan kompakt SUV lar arasında geliyor. Vergi avantajı (628 tl) da ayrı bir konu.
    2008 yılı ikinci yarısında Türkiye piyasasına girmiş ve satışta yılın başlarında ilk 10 a girmiş ve aylardır ilk 2 de olan bir araç.
    Konforu ve malzeme kalitesi çok iyi. Ciddi olarak düşünüp test sürüşü yapmanızı öneririm.

quote:

Orijinalden alıntı: selcuk_F

Katkılarınız için teşekkür ederim.

Tiguan'da vites kutusundan gelen ses ve rüzgar sesi, Qashqai'de ise üst devirlerdeki yüksek motor sesi ve amortisör sesinden bahsediliyor. Bunlar çok rahatsız edici mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT

al kardeşim bu aracı iyice bir incele, burası türkiye, buranın şartlarına uyacaksın, motor 2.0 vergisi az, 6 ileri vites yakıtı az, cipin anası atası babası jeep marka, fiyat tam sana göre, model tam sana göre, çok yüksek değil, şehiriçi kullanımına daha uygun, bu veya yine jeep in patriot modellerinden birini seçmeni tavsiye ederim...

http://www.sahibinden.com/bakmadan_gecmeyin-71WQQaXQQ12675957WQQpXQQdisplayitem

• BMW X1'in konusu vardı forumda bulamadım linkini verebilecek var mı?
  • Alınabilecek en güzel araç Chevrolet Captiva 2.0 150 HP Otomatik olur 2.0 Seçeneği dizel
  • quote:

Orijinalden alıntı: ermanka26

BMW X1'in konusu vardı forumda bulamadım linkini verebilecek var mı?

http://forum.donanimhaber.com/m_35607670/mpage_1/fromTicket_/key_/tm.htm

Bu mu ?
  • http://www.sahibinden.com/trail_blazer_lt-52WQQaXQQ10875025WQQpXQQdisplayitem

km 50 kruş yakark ama fiyatı uygın.arazi aracıyla alakası olmayanlara 50-60 bin vereceği şunu alır arta kalan parayada binlerce km lik benzin parası yaparım.Dehşet motor sesi var.Emin değilim ama 0-100 ü 7 sn civarı.Ara hızlanmaları mükemmel.Uzun yolda çok rahat.
  • X3 2.0 dizel, 163 HP, panoramik tavan, xenon far, deri döşeme

http://www.sahibinden.com/2005_bmw_x3_2_0_d_orjinal_28_750_euro-59WQQaXQQ18399052WQQpXQQdisplayitem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FX35 -- 10 Aralık 2009; 20:23:26 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.