Şimdi Ara

Alacağım ram'in anakart destek listesinde yazmaması sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Aynı anakarttan kullanıyorum benim gskill ripjaws 2800mhz belleklerde listede yoktu ama sorunsuz çalışıyor bilginiz olsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BreakingNews B kullanıcısına yanıt
    Anakartın bellek destek listelerine her ram'i deneyip yazamazlar zaten ki anakart çıktıktan sonra çıkan ramler var.

Orda en başta önemli olan ram'in ryzen işlemciler çıktıktan belli bir sure sonra piyasaya sürülmesi.Mesela Corsair'ler ver5.1'di sanırım ondan önceki versiyonlar problemliydi.

Gidipte mesela ikinci elden ilk çıkan ddr4 ram serilerini alırsan muhtemelen sorun yaşarsın.

Kendi anakartımda da gigabyte B350 Gaming'ın desteklemediği Corsair 16 GB ram kullanıyorum sorun yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 23 Eylül 2020; 10:44:18 >
  • Anakart RAM desteklemezse genelde şu senaryo gerçekleşir , anakart ram i DDR4 ün en temel hız ve gecikme değerlerinde çalıştırır , bu olduğu zaman ram in hızını ve gecikme değerlerini anakart ın bios undan manuel ayarlamanız gerekir , zor bir işlem değildir , bazen üreticiler zoru başarıyor ve ram çalışmayadabiliyor tabi.
  • Selamlar arkadaşlar,

Farklı bir ramden iki tane aldım: CMK8GX4M1D3000C16 isimli model, 8 GB CORSAIR VENGEANCE DDR4-3000MHZ RAM. XMP profili ile, herhangi bir bios güncellemesi vs yapmadan 3000 mhz ile kullanabiliyorum. Sizde olaylar farklı gelişebilir, ama ben de her şey sorunsuz neyse ki.
  • ryzen ikinci nesilde 3000nin altinda sorun cikmaz fakat anakart ureticileri bazi ramler bu islemcilerdede calissin diye bios duzenlemeleri yapti bazi ramler 3000mhznin ustunde rahat calisirken bazilari ise sorun cikarmaya basladi fakat sorun yasayanlar ramlerin hizini 2933mhz ye cekip cl degerlerini assagi cekerlerse deneye deneye 14 15 15 gbi degerlere tabi bu ram ureticisine gore degisir samsung b-die ramler bu iste tek geçerim hynix uretimlerinde cl degerlerini okadar dusuremiyorsunuz fakat onlardada oluyor cl degeri dusurmek mhz arttirmak kadar performans arttiriyor cl 14 3200mhz ram ile cl 18 3600mhz ram ayni performansi veriyor mesela oyunlarda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.