Bildirim
Alacağım ram'in anakart destek listesinde yazmaması sorunu
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 30 Ekim 2020; 14:1:46 > -
İşin diğer bir kötü yanı da 2x4 olarak 3000mhz ram bulmak zor bunun dışında.quote:
Orijinalden alıntı: Guest-86G53N200
.
Bilgi bulmak çok zor, yabancı forumları da araştırdım ama bu iki bileşenin uyumu hakkında kimse bir şey yazmamış. Sanırım ikisini de sipariş edeceğim, 2666mhz'ye falan düşerse çok koymaz sanıyorum. -
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 30 Ekim 2020; 14:1:42 > -
Arkadaşlar uyumlu ramlere nasıl bakıyoruz ben asus tuf 450 plus gaming almak istiyorum. RAM lerim adata xpg spectrix d41 8gb 3000mhz -
Öyle bir ihtimal var mıydı hocam ya? Korkuttun beni şu an. Nette uyumsuz olduğu için düşük mhz ile çalışan az çok gördüm de, hiç çalışmama olayına hiç rastlamadım.quote:
Orijinalden alıntı: Guest-86G53N200
. -
https://www.asus.com/Motherboards/TUF-B450-PLUS-GAMING/HelpDesk_QVL/quote:
Orijinalden alıntı: justGlocia
Arkadaşlar uyumlu ramlere nasıl bakıyoruz ben asus tuf 450 plus gaming almak istiyorum. RAM lerim adata xpg spectrix d41 8gb 3000mhz
Bu siteden işlemcini seçip listeyi kontrol edebilirsin hocam.
Edit: yanlış link
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BreakingNews -- 12 Temmuz 2019; 17:54:32 > -
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 30 Ekim 2020; 14:1:39 > -
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 30 Ekim 2020; 14:1:35 > -
arkadaşlar uyumsuz ram almayın aldırmayın. kesinlikle . öncelikle oyunlarda ya da sistem içinde fare donmalari fps düşüşleri droplanmalar yaşarsınız.mhz sıkıntısı olan da duydum dediginiz gibi. o yüzden hiç bulaşmayın -
Çok geç hocam. Ryzen 2600, 8GB CORSAIR DDR4 CMK8GX4M2C3000C16 ve Gigabyte b450 s2h siparişlerini vermiş bulunmaktayım. Parçalar gelince kurup sonuçlarını yazacağım buraya.quote:
Orijinalden alıntı: Kanaat34
arkadaşlar uyumsuz ram almayın aldırmayın. kesinlikle . öncelikle oyunlarda ya da sistem içinde fare donmalari fps düşüşleri droplanmalar yaşarsınız.mhz sıkıntısı olan da duydum dediginiz gibi. o yüzden hiç bulaşmayın -
tamamdır bende de gigabyte a320m hd2 var uyumsuz ram biraz sorun yaratmıştı ama başka sorunlarda vardı. bende garanti olsun diye uyumluluk listesinde bulunan ram alıp taktım sorunum yuzde 90 azaldi. sende inşallah sorun yaşamazsın. ramleri ilk taktiğinda kendi mhzlerinde çalışsın sen hemen xmp açma bios parçaları taniyacak format falan derken ramler ilk taktiğinda büyük ihtimalle 2400 de çalışır. -
Asrock ve msi b450 chipset anakartlara listede olmayan 3000 mhz cl 16 ramlerden taktim 2 ayri sistemde farkli modellerde. Birisi sizin ramden hatta. Bios'u acip 3000 mhz xmp profili secip arkama yaslandim bir sikinti cikmadi. Cogu zaman guncellemiyor anakart ureticileri o listeyi, sikinti yasamazsiniz. -
https://forum.donanimhaber.com/asus-tuf-b450-plus-cmk8gx4m1d3000c16-r5-2600--137005943
Kendi konum var ama benimki tek tek olan modülden. -
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 30 Ekim 2020; 14:1:31 > -
bu mesaj silindi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 17:25:25 > -
Destek listesinde bulunan ramı al. Eğer yazmayan ramı alırsan (%40 ihtimal) buraya konu açarsın bir daha mavi ekran hatası alıyorum ne yapayım diye diye
10 tane makinenin 4 tanesi mavi ekrana düştü bende seve seve yeni ram aldım. Anakart ram uyumsuzluğu sorununu bilmiyordum deneyimleyerek öğrendim. -
Maalesef almış bulunuyorum, ama piyasada da 2x4 ram sayısı çok az, olanlar da pahalı ya da 3000mhz'den düşük. Biraz bu rami almak zorunda kaldım hocam. Deneyip buraya yazacağım, umarım sorun çıkmaz.quote:
Orijinalden alıntı: FIRAT_G_
Destek listesinde bulunan ramı al. Eğer yazmayan ramı alırsan (%40 ihtimal) buraya konu açarsın bir daha mavi ekran hatası alıyorum ne yapayım diye diye
10 tane makinenin 4 tanesi mavi ekrana düştü bende seve seve yeni ram aldım. Anakart ram uyumsuzluğu sorununu bilmiyordum deneyimleyerek öğrendim. -
Intel dh55tc anakart icin calismayan bolca ram bulabilirsiniz cok eski bir anakat ama mevcut ramlerin 100 de 10 unu destekliyor -
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 30 Ekim 2020; 14:1:27 >
Benzer içerikler
- corsair garanti sorgulama
- patriot ram alınır mı
- sdram nedir
- windows 7 hızlandırma
- sodımm ram nedir
- lpddr5 nedir
- telefonda ram ne işe yarar
- camm2 ram
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X