Arkadaşlar, belki bu konulardan çok açılmıştır ama ben araştırdım bir sonuç elde edemedim ... Sormak istedim . Anakartım Asus P5VD2-VM, ve üzerinde 1024 MB DD2 667 MHZbellek var. Bir slot daha var ve ben RAM almak istiyorum yanlış biliyorsam düzeltin lütfen , 667 mhz RAM mi takabilirim yoksa 800 MHZ alıp kullanabilirmiyim ? almak istediğim 800 MHZ RAM ise KINGSTON 1024MB 800MHZ DDR2 ....
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.....
quote:
667 mhz RAM mi takabilirim yoksa 800 MHZ alıp kullanabilirmiyim ?
anakartin 667'ye kadar destekliyor ama 800'luk ram taksan da calisir.yalniz bence uygun olmaz elindekinin markasindan 1 gb 667 taksan en guzeli olur.
quote:
Orjinalden alıntı: .45 ACP
quote:
anakartin 667'ye kadar destekliyor ama 800'luk ram taksan da calisir.yalniz bence uygun olmaz elindekinin markasindan 1 gb 667 taksan en guzeli olur.
piyasada doğru düzgün 667 ram kalmadı zaten. bence 2 gb ddr2 800 ram alırsa daha faydalı olur.
quote:
Orjinalden alıntı: WhyTheyCallMeInsane
quote:
quote:
piyasada doğru düzgün 667 ram kalmadı zaten. bence 2 gb ddr2 800 ram alırsa daha faydalı olur.
Çakışma yada herhangi bir donma, kilitlenme yaparmı ? Sorunla karşılaşmaz isem 2 GB DDR2 alayım ?
elindeki ram ne marka ise ondan 1 gb 667 daha alirsan problem cikma ihtimali en az.1 gb 667 yanina 2 gb 667 alayim diyorsan ona bisi diyemem bu islerde garanti yok her sey olabilir.
Arkadaşlar tüm cevaplar için teşekkürler, sanırım benim RAM 1 GB DDR2 667 MHZ SUPERTALENT marka bir ram... Bunun yanına KINGSTON 2GB 667MHZ DDR2 RAM alsam bir sorun yaratırmı ?
Garantisi yok diyorsunuz ama yinede sormak istedim ... Teşekkürler şimdiden...
anakartin pek ram canlisi bir seye benzemiyor ama alip deneyeceksin garantisi yok diye illa olmaz demek degil genelde olur ramler uygun secilmisse.hizlari ayni 5-5-5-15 zamanlamalari da aynidir.voltajda da problem cikmamasi lazim biri cok v isterse sonra arttirabilirsin.markalar guzel.kapasiteleri farkli ama overclock yapmayacaksan calisma ihtimali yuksek.
quote:
anakartin pek ram canlisi bir seye benzemiyor ama alip deneyeceksin garantisi yok diye illa olmaz demek degil genelde olur ramler uygun secilmisse.hizlari ayni 5-5-5-15 zamanlamalari da aynidir.voltajda da problem cikmamasi lazim biri cok v isterse sonra arttirabilirsin.markalar guzel.kapasiteleri farkli ama overclock yapmayacaksan calisma ihtimali yuksek.
.45 ACP ,
ben birde dijital tv kartı kullanıyorum voltaj vs. durumlarında sıkıntı yaratırmı acaba ? Önceden verdiğin cevaba istinaden belirttiğim ram i alacağım :) teşekkürler...
Merhaba
Anakartınızla ilgili tüm bilgiyi aşağıdaki linkte bulabilirsiniz. Benim tavsiyem 667 mhz ramle ve mümkünse aynı kapasite ile güncelemek en mantıklısı. Yani 1 tane daha 1 gb takarak çiftlemeniz.
ben birde dijital tv kartı kullanıyorum voltaj vs. durumlarında sıkıntı yaratırmı acaba ? Önceden verdiğin cevaba istinaden belirttiğim ram i alacağım :) teşekkürler...
667 mhz kullanacaksin islemciye oc yapmayacaksan.1.8v ile calisir iki ram de ve supertalent guzel ram kingston da fena degil hani biri oem ya da kotu marka olsa problem cikarabilir 1 gb yanina 2 gb takma derim ama problem cikmaz bence.hatta su linkteki sahsi ikna edebilirsen sadece rami al ben sana 2gb vereyim onun yerine de.
Yani 800 lük rami de 667 gibi mi gösterir? ben rami aldıktan sora 800 olduğunu farkettim. şimdi takmadım; değiştirebilirm diye ama ilerde başka bir sistemde kullanırsam die de 800 kalsa fena olmaz dedim. ne de olsa çok bi fiyat farkı yok.mantıklı mı?
ASUS A6VM notebook kullanıyorum laptopa ram eklemeyi düşünüyorum kaç gb a kadar ekleyebilirim şimdiden teşekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: a6vm
ASUS A6VM notebook kullanıyorum laptopa ram eklemeyi düşünüyorum kaç gb a kadar ekleyebilirim şimdiden teşekkürler