Şimdi Ara

ALAN DIŞI DAHA YÜKSEK SIRALAMASI OLANLAR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
11.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ysselim

ÖNEMLİ:

Anladığım kadarıyla Alan Dışı sıralamanın Alan İçi sıralamadan tek farkı, birinde 0.15 OÖBP, diğerinde 0.13 OÖBP katılmış ve o şekilde sıralama yapılmış olması...
    Yani OÖBP'si ortalamanın üstünde olanların Alan İçi sıralaması daha iyidir, kötü olanların da Alan Dışı... Tek farkı bu...
    Yoksa Alanlara göre ayırıp da bir sıralama yapmamışlar... MF'cilere de TM'de Alan İçi sıralama gelmesinden belli zaten bu...

ÖSYM neden böyle bir gerzeklik yapıp da milleti yanıltmış, onu da anlamış değilim...
    Alan Dışı sıralamayı hiç vermemeleri gerekiyordu...

Merak eden baksın... OÖBP'si 500 üzerinden 470-480 civarında olanların Alan Dışı sıralaması daha kötüdür. 420 vs. altı olanların da daha iyidir...

şimdi anladım hocam peki o sıralama doğrumu benim için bir avantaj mı alan dışı tercihi sıralamam 10 k daha iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: özelders

quote:

Orijinalden alıntı: ysselim

ÖNEMLİ:

Anladığım kadarıyla Alan Dışı sıralamanın Alan İçi sıralamadan tek farkı, birinde 0.15 OÖBP, diğerinde 0.13 OÖBP katılmış ve o şekilde sıralama yapılmış olması...
    Yani OÖBP'si ortalamanın üstünde olanların Alan İçi sıralaması daha iyidir, kötü olanların da Alan Dışı... Tek farkı bu...
    Yoksa Alanlara göre ayırıp da bir sıralama yapmamışlar... MF'cilere de TM'de Alan İçi sıralama gelmesinden belli zaten bu...

ÖSYM neden böyle bir gerzeklik yapıp da milleti yanıltmış, onu da anlamış değilim...
    Alan Dışı sıralamayı hiç vermemeleri gerekiyordu...

Merak eden baksın... OÖBP'si 500 üzerinden 470-480 civarında olanların Alan Dışı sıralaması daha kötüdür. 420 vs. altı olanların da daha iyidir...

şimdi anladım hocam peki o sıralama doğrumu benim için bir avantaj mı alan dışı tercihi sıralamam 10 k daha iyi

Nasıl sıralama yapmanız gerektiğini de yazdıydım sanırım...

Eğer alanınız MF ise ve MF'den tercih yapacaksanız, direk Alan İçi sıralamaya bakıp yapın.

Eğer alanınız MF ise ve TM'den yapacaksanız, TM'deki Alan Dışı puanınızın, TM'de aynı puana denk gelen Alan İçi sıralamasını bulun... Ondan sonra o rakamdan bir miktar düşerek hesap yapın...

• öncelikle merhaba.ben TM çıkışlıyım fakat TS-1den radyo tv veya gazetecilik tercihi yapacağım.Alan dışı puanım 415 ve sıralamam 17.000.fakat sanırım bu sıralamanın pek bir önemi yok.kuzenim 410 civarı bir puanla alan içi olarak 29binlerde.şimdi benimde sıralamam yaklaşık 29 binlerde mi olacak bu hesaba göre?cevap için şimdiden teşekkür ederim.
  • o zaman o alan dışındaki sıralama neyi gösteriyor? anlamadım bu kısmı. ben alandışı tercih yapacağım ve alan dışı sıralama koydularsa oraya bakmam değil midir mantıklı olanı? siz tamamen farklı bir fikir söylüyorsunuz da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nopasarantr

öncelikle merhaba.ben TM çıkışlıyım fakat TS-1den radyo tv veya gazetecilik tercihi yapacağım.Alan dışı puanım 415 ve sıralamam 17.000.fakat sanırım bu sıralamanın pek bir önemi yok.kuzenim 410 civarı bir puanla alan içi olarak 29binlerde.şimdi benimde sıralamam yaklaşık 29 binlerde mi olacak bu hesaba göre?cevap için şimdiden teşekkür ederim.

Aynen öyle...
    29bin değil ama, biraz daha iyi olur... 415 olan puan hangi sıradaysa, yaklaşık o sırada olur...

@metalcoli

Dediğim gibi, sadece 0.12 ile çarpılmış hali... Yani o sıralama tamamen gereksiz ve insanı yanıltıcı birşey...

Onun yerine sen OÖBP'ni 0.12 ile çarpıp Alan Dışı puanını hesaplardın. O puanın denk geldiği sıralamaya bakardın... (Tabi Alanİçi ve AlanDışı diye iki sıralama vermemiş olsalardı...)

Senin yapacağın da N defa yazdığım gibi... Alan Dışı Puanın neyse, o puan Alan İçinde kaçıncı sıraya denk geliyorsa ona bakacaksın...

• @yselim

bu ösym tahmini puan cetveli ile ilgili ne düşünyosun geçen sene 24 bin olan ytü gemi i.ö 36 bin yazmış.

acaba senn dediğin ile ilgili bir yanlşlk mı var hani alan dışı ları alan içileri fln hesaplarken mi karıştırlıp böyle bi durum çıkmış.

yada mühendislikler düşüyor aga 10 bin düşsse 2 binde mf3 fln filan 36 bin diyelim biz buna hesabı mı ki ?
  • ben sayısal öğrencisiyim ama hukuka girmek istiyorum şimdi alan dışı TM2 puanım 479,995 puan acaba bu kaçıncı sıraya denk geliyo yakın olanlar varsa beni aydınlatsın lütfen, o kadar kafam karışık ki önce çok sevindim çünkü alan dışı sıram 4836 ama alan içiyle dışı arası 15 puan olmasına rağmen 100 kişi bile oynamodu nasıl olduğunu anlamadım, şimdi buraya bakınca alan içi sıramızı bulmamız gerekiyomuş onu öğrendim, bide ÖSYM klavuzunda alan dışı sıra olarak 5570 olarak görünüyo ist. üni alan içi de 8bin küsürlerde oysa geçen sene ist üni 4000lerde almış bu nası oluyo yaa kafam çok karıştı, Allah aşkına anlayan varsa açıklasın bu ne şimdi zaten tercih stresi yetiyodu bi de ne olduğunu anlamak için uraşıyoruz, saçmalık ve ötesi yani...
  • benim bir arkadaş tm ögrencisi. alan içi 477 almış sıralaması 9.100.
    ordan hesap edebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdasdada

benim bir arkadaş tm ögrencisi. alan içi 477 almış sıralaması 9.100.
    ordan hesap edebilirsin.

yani 8bin küsürlerdeyim, off yaa ist.üni tutmuyo yani, ne kadar ümitlenmiştim böle şey olur mu yaa, bu sınav sistemi ne psikoloji bıraktı ne de akıl, şu ÖSYM klavuzundaki durum nedir o zaman 0.12lik başarı sırasında 5500leri yazmış, o zaman bu sıra ne halta yarıyo anlamadım
  • bak ben de sayısal öğrencisiyim. alan dışı puanım 483 sıralamam da 7binlerde. bunun 1-2 bini tercih yapmayacak sayısalcı desek marmara hukuk birinci öğretimi zorlarım. ama her ne olursa olsun ist hukuk i.ö gelir.

sana da gelir.
    düşünmez misin?
  • ben o ösym'nin kılavuzundan hiçbir şey anlamadım zaten. ama baz almamız gereken bence (yaklaşık olarak) 2oo9'daki sıralamalar. ya da sağlıklı bir açıklama yapacaklar da öğreneceğiz.

hakkaten ösym bu sefer öğrencileri çok mağdur etti. benim birçok arkadaşım alan dışı sıralamasını bakıp sevindi. halbuki bunun normal tm sıralamasıyla alakası yok. o sadece herkesin puanı kırılmış halinin sıralaması. tm'cilerin de. iyi de tm'ci adam niye alan dışından tercih yapsın. onu hesaba katmamızı istedi anlaşılan ösym.
  • quote:

bak ben de sayısal öğrencisiyim. alan dışı puanım 483 sıralamam da 7binlerde. bunun 1-2 bini tercih yapmayacak sayısalcı desek marmara hukuk birinci öğretimi zorlarım. ama her ne olursa olsun ist hukuk i.ö gelir.

sana da gelir.
    düşünmez misin?

evet İ.Ö gelir ama ben çok ümitlenmiştim birinci öğretimi için, şu anda kendimi çok kötü hissediyorum acaba marmara birinci öğretim tutar mı ki? yaa ösym klavuzuna baktın mı bu arada acaip kafam karıştı ona bakınca ist.üniyi 0.15li haliyle 8000lerde göstermiş ama geçen sene 4000lerde kapatmış, yanlış bilgi mi var klavuzda bu nası oluyo???
  • quote:

ben o ösym'nin kılavuzundan hiçbir şey anlamadım zaten. ama baz almamız gereken bence (yaklaşık olarak) 2oo9'daki sıralamalar. ya da sağlıklı bir açıklama yapacaklar da öğreneceğiz.

hakkaten ösym bu sefer öğrencileri çok mağdur etti. benim birçok arkadaşım alan dışı sıralamasını bakıp sevindi. halbuki bunun normal tm sıralamasıyla alakası yok. o sadece herkesin puanı kırılmış halinin sıralaması. tm'cilerin de. iyi de tm'ci adam niye alan dışından tercih yapsın. onu hesaba katmamızı istedi anlaşılan ösym.

evet bu ne saçmalık, içimden ne küfürler geçiyo ama üye olduğum ilk saat içinde banlanmak da istemiyorum, aslında ftr de düşünüyodum ama hukuk için çok umutlandım herkese ist üni hukuk tutuyo dedim ikinci öğretim olur ama off valla kendimi berbat hissediyorum şu anda...

• herkes kılavuzun çok iyimser olduğunu söylüyor. hatta bazı mühendisliklerde geçen yıldan 1obin sıra kaydığı bile olmuş. bana sorarsan kesinlikle kepazelik. böyle bir şey mümkün değil.

istanbul hukuk birinci öğretim sana olmaz ama marmara'nınki olabilir. dediğim gibi sayısaldan bir çok derecelik öğrenci öylesine girip 20-30 edebiyat sorusuyla ilk 5bine girdiler. onların çoğu tercih yapmayacak.

ama üzülme bence kimseye açıklama yapma. ikinci öğretim yaz bi farkı yok ki ? soranlara istanbul hukuk dersin,yalan da değil hani.
  • quote:

herkes kılavuzun çok iyimser olduğunu söylüyor. hatta bazı mühendisliklerde geçen yıldan 1obin sıra kaydığı bile olmuş. bana sorarsan kesinlikle kepazelik. böyle bir şey mümkün değil.

istanbul hukuk birinci öğretim sana olmaz ama marmara'nınki olabilir. dediğim gibi sayısaldan bir çok derecelik öğrenci öylesine girip 20-30 edebiyat sorusuyla ilk 5bine girdiler. onların çoğu tercih yapmayacak.

ama üzülme bence kimseye açıklama yapma. ikinci öğretim yaz bi farkı yok ki ? soranlara istanbul hukuk dersin,yalan da değil hani.

marmara birinci öğretim tutsa da ona da razıyım, valla bi tarafta da uludağ elektronik duruyo, ist üni fizik tedavi rehabilitasyon var bi köşede bi taraftan da anlamaya çalışıyorum ne nedir diye, isyanlardayım bi taraftan da...

• gerçekten böyle sistemin ta ...

ben 2 ay edebiyat çalıştım baktım ygs'de batırmışım. tıp olmazdı.
    ama iyi ki de çalışmışım en azından bir kapı açıldı ve sevebileceğim bir meslek olacak.

sen de bana kalırsa seçeneklerin çok olduğu için sevinmelisin. fizyoterepi harika bir bölüm ayrıca.hele ki istanbul üniversitesinde. sanırım ygs puanı ile alıyor ?
    yeteneklerinin farkına var ve ona göre tercihlerini yap. mühendis,fizik tedavi uzmanı ya da avukat. hangisini kendine yakın hissediyorsan seçimini yap derim.

benim tek bir seçeneğim var, o da avukat olmak. ya da olmaya çalışmak...
  • quote:

gerçekten böyle sistemin ta ...

ben 2 ay edebiyat çalıştım baktım ygs'de batırmışım. tıp olmazdı.
    ama iyi ki de çalışmışım en azından bir kapı açıldı ve sevebileceğim bir meslek olacak.

sen de bana kalırsa seçeneklerin çok olduğu için sevinmelisin. fizyoterepi harika bir bölüm ayrıca.hele ki istanbul üniversitesinde. sanırım ygs puanı ile alıyor ?
    yeteneklerinin farkına var ve ona göre tercihlerini yap. mühendis,fizik tedavi uzmanı ya da avukat. hangisini kendine yakın hissediyorsan seçimini yap derim.

benim tek bir seçeneğim var, o da avukat olmak. ya da olmaya çalışmak...

ben her türlü isyanlardayım zaten, ben edebiyata sadece 2 gün çalıştım 7 yanlışım vardı edbden coğrafyaya bakmadım bile 3 yanlışım vardı burdan da anlaşılacağı üzere ben aslında tam bi tm öğrencisiydim ama sayısalı da iyi yapabiliyorum diye sayısal seçmiştim, YGS çok iyi geldi sayda 6000lerdeyim tmde 4000lerde... evet ftr burdan geliyo zaten bu sınav böle iyi gelince iki ay hiç ders çalışmadım sınava 2.türevi bilmeden girdim az buçuk integral biliyodum 30 doğru var geoda da 23 doğru işte burda kendime isyan ediyorum iki ay yatıcağım yerde biraz matematik baksaydım edebiyat zaten iyi geldi şimdi hiç bunları dert etmicektim, fizik 15 doğruydu mesela son gn bikaç konu baktım onların hepsi doğru bakmadıklarımı yapamadım zaten kimya 27 doğru biyoloji 25 doğru,mf4te 33binlerdeyim, yani bi matematik bi de fizik için kendime çok kızıyorum...
    sonuçları görünce olsun yaa ist üni hukuk hem de birinci öğretimden tutuyo daha ne olsun diye sevindim ama şimdi yine kendimle kavga etmeye başladım, benim psikolojimi böle alt üst eden ösymden nefret ediyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: hakan-_-

@yselim

bu ösym tahmini puan cetveli ile ilgili ne düşünyosun geçen sene 24 bin olan ytü gemi i.ö 36 bin yazmış.

acaba senn dediğin ile ilgili bir yanlşlk mı var hani alan dışı ları alan içileri fln hesaplarken mi karıştırlıp böyle bi durum çıkmış.

yada mühendislikler düşüyor aga 10 bin düşsse 2 binde mf3 fln filan 36 bin diyelim biz buna hesabı mı ki ?

Sakın ha klavuzu kaale almayın...

Yoksa klavuzu karga olan konumuna düşersiniz...

ÖSYM bir saçmalamış, pir saçmalamış...
  • bu arada ankara hukuk 28binlerde klavuzda biri bana bunu açıklasın bu ne Allah aşkına???
  • quote:

Orijinalden alıntı: başak92

bu arada ankara hukuk 28binlerde klavuzda biri bana bunu açıklasın bu ne Allah aşkına???

Kılavuz Yanlış... Kaale almayın...

Ankara Hukuk bu sene 495-505 arası bir puanla alacak... Ve ilk 3500 falan alacak...

Öyle ÖSYM'nin iddia ettiği gibi 437 hiç değil... İlk 28bin hiiç değil...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.