Şimdi Ara

ALAN DIŞI DAHA YÜKSEK SIRALAMASI OLANLAR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
11.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: emrfrk

http://img375.imageshack.us/img375/4514/adszwg.jpg

Bende sayısal öğrencisiyim.TM-2 den tercih yapmak istiyorum sizce kaç olur benim sıralamam?
    İst 2.öğrt. hukuk gelir mi? Geçen sene 11589 dan almış.

İşte senin durum yukarıdakilerden farklı...

Sen de 1595 (Fen Bilimleri) mezunusun. Ama TM-2'den tercih yapacaksın...

Bu durumda "Alan Dışı" 10bin olduğunu düşünme...

Sadece şuna bak: 460 puan TM-2'de, Alan İçi kaçıncı sıradır...

Farzediyorum 20bin olsun... O 20binde 3-4bin sayısalcı vardır Edebiyat sınavına girerek ilk 20bin'e girenlerden...

Bu durumda 16-17bin olabilir.

Tabi 460 TM-2 puanının kaçıncı olduğunu bulursan, daha net yorum yapabilirim...

Forumu ara, LYS sonuçları yazanlardan TM-2 460'a yakın birinin Alan İçi sıralamasını bulup buraya yaz. Bir bakalım...

• bu hesaplama zaten her sene böyle yapılır ama bu senenin farkı katsayının daraltılması ve okul puanının etkisinin geçen seneye göre azaltılması bu durumu önemli kılıyor.
  • @ysselim
    Hocam size pm atmıştım. Benim iü 2. ögrt. Hukuk için şansım nedir. Cevaplayabilir misiniz?
  • pekı arkdaslar ben bı sayısal ogrencısıyım ama ygs6 dan yanı tm den tercıh yapcm gıtcegım yere yg6 nın alan dısı sıralamasıyla gıtcem demı o sıralamaya gore yanı umarım bı arkdasım bılgılendırır
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysselim

Ayrı ayrı sınıflandırıp sıralamışlar. O yüzden panik yapılacak, ya da heyecan yapılacak bir durum yok.

Alan dışı puanınıza denk gelen alan içi puan kaçıncı sıra ise, o sıralamayı bir miktar (%5-10 vs.) artırarak yaklaşık sıralamanızı bulursunuz...

Misal:

MF-1 Alan İçi: 500, Sıra 15.000 -- Alan Dışı: 485, Sıra 14.000 olsun

MF-1'de 485 puan kaçıncı sıraya denk gelir onu bulun (Muhtemelen diğer arkadaşların sonuçlarına bakacaksınız... Başka öğrenme yolu var mıdır bilemiyorum)

485 puan MF-1'de 33.000 olsun. Buna alandışı tercih yapabilecek ve sizden önde olan 14.000 kişiden bi %5-10 civarında eklerseniz, muhtemel sıralamanız 34-35bin'e gelir...

Yani ne gaza gelip "Ana, alan dışı 14.000" oldum deyin, ne de "Alan dışı alan içinden yüksek gelmiş" diye yanlışlık olduğunu düşünün...

Sınava girmiş tüm gençlere okul hayatlarında başarılar bu arada...

hocam sırf bu senin anlattıkların için foruma üye oldum, şimdi ben sayısalcı olduğum halde tm2 den tercih yapacağım, alandışı puanım 453
    bi eacı arkadaştan baktım 453 puanla 19 bin küsürüncü olmuş.
    şimdi bende 19 bin küsürüncü müyüm?

• quote:

Orijinalden alıntı: masterchiefemre

quote:

Ayrı ayrı sınıflandırıp sıralamışlar. O yüzden panik yapılacak, ya da heyecan yapılacak bir durum yok.

Alan dışı puanınıza denk gelen alan içi puan kaçıncı sıra ise, o sıralamayı bir miktar (%5-10 vs.) artırarak yaklaşık sıralamanızı bulursunuz...

Misal:

MF-1 Alan İçi: 500, Sıra 15.000 -- Alan Dışı: 485, Sıra 14.000 olsun

MF-1'de 485 puan kaçıncı sıraya denk gelir onu bulun (Muhtemelen diğer arkadaşların sonuçlarına bakacaksınız... Başka öğrenme yolu var mıdır bilemiyorum)

485 puan MF-1'de 33.000 olsun. Buna alandışı tercih yapabilecek ve sizden önde olan 14.000 kişiden bi %5-10 civarında eklerseniz, muhtemel sıralamanız 34-35bin'e gelir...

Yani ne gaza gelip "Ana, alan dışı 14.000" oldum deyin, ne de "Alan dışı alan içinden yüksek gelmiş" diye yanlışlık olduğunu düşünün...

Sınava girmiş tüm gençlere okul hayatlarında başarılar bu arada...

hocam sırf bu senin anlattıkların için foruma üye oldum, şimdi ben sayısalcı olduğum halde tm2 den tercih yapacağım, alandışı puanım 453
    bi eacı arkadaştan baktım 453 puanla 19 bin küsürüncü olmuş.
    şimdi bende 19 bin küsürüncü müyüm?

Biraz daha iyi sıradasındır...

Zira TM'cilerin MF'den girip de MF'cileri geçmesi imkansıza yakın olduğu için, MF'cilerde sıralama çok değişmeyecek.

Ama TM'cilerde değişecek... Çünkü o 19.000 içinde MF'ciler de var... Ama kaç tane vardır, onu bilemem... Muhtemelen ilk 5.000'de 1-2bin civarı, ilk 20binde de 3-4bin civarıdır... Ama tamamen tahmin bu...

Birileri istatistik yayınlasa daha net öğreniriz...

Sen gene de tercih yapacaksan, gecen sene EA-2'den ilk 10bin ile 25bin arasına bak..

Orada en çok okumak istediğin bölümden başlayarak yaz... (En yüksek olandan değil...)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emrfrk

http://img375.imageshack.us/img375/4514/adszwg.jpg

Bende sayısal öğrencisiyim.TM-2 den tercih yapmak istiyorum sizce kaç olur benim sıralamam?
    İst 2.öğrt. hukuk gelir mi? Geçen sene 11589 dan almış.

İşte senin durum yukarıdakilerden farklı...

Sen de 1595 (Fen Bilimleri) mezunusun. Ama TM-2'den tercih yapacaksın...

Bu durumda "Alan Dışı" 10bin olduğunu düşünme...

Sadece şuna bak: 460 puan TM-2'de, Alan İçi kaçıncı sıradır...

Farzediyorum 20bin olsun... O 20binde 3-4bin sayısalcı vardır Edebiyat sınavına girerek ilk 20bin'e girenlerden...

Bu durumda 16-17bin olabilir.

Tabi 460 TM-2 puanının kaçıncı olduğunu bulursan, daha net yorum yapabilirim...

Forumu ara, LYS sonuçları yazanlardan TM-2 460'a yakın birinin Alan İçi sıralamasını bulup buraya yaz. Bir bakalım...

İlkönce ilginiz için teşekkür ederim.Forumdaki puanlara baktıktan sonra bana kalırsa 460 15-16-17bin arasında gider.Eğer dediğiniz gibi 3-4 bin de sayısalcıyı çıkartırsak sıralamam 12-13bin arası oynar kanımca.Yani ist hukuk 2. öğretime girme ihtimalim hala var.Üzülmüştüm ama moralim şimdi yerine geldi..

• ysselim hocam sıralamayı size pm ile gönderdim. 6400 civarına denk geliyor. Sizce hangi aralıkta olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quattro_tr

ysselim hocam sıralamayı size pm ile gönderdim. 6400 civarına denk geliyor. Sizce hangi aralıkta olabilir.

Abicim sen de NTV Dönüşüme falan değil de, forumda 480-485 bandında alan varsa onların puanlara bak. Daha net sonuç çıkar...

6400 farzedersek, o zaman 5000-6000 civarı olabilir...

Tüm mesele şu... Kaç tane sayısalcı "Ben derece yapacağım" amacıyla Edebiyat vs. tüm sınavlara girdi...

Misal ben sizin yerinizde Lise 3 olsaydım, MF haricinde TM, TS, Dil vs. ne bulursam girerdim...

Çünkü zamanında hepsi tek oturumken bile, sırf puanım gelsin diye hepsinden 4-5'er çözerdim...

Her ilde 5-10 tane manyak var deseniz, İstanbul'da ilçe başına 5-10 tane çıkar. Ankara'da 100, İzmir'de 50 tane çıksa...

Belki 1000 tane derece yapmayı düşünen Sayısalcı Edebiyat sınavına girip ilk 5000'e de girmiştir...

Zira o gençlerin çoğunun matematiği 75+, YGS-5 puanı ise 470+'tır...

Oysa YGS-5'te TM alanından girenlerin 1000. olanın bile YGS-5'i 430 civarında olması lazım... 700.'nün de 440...

6400 de hani 5000'e kadar düşebilir, belki %5 ihtimal 4000'e de düşebilir. Ama 3000'den aşağı düşebileceğine de ihtimal vermem...

• Sınav sonucu:http://img824.imageshack.us/img824/4901/lyssonu.jpg

Arkadaşlar 28 yaşındayım ÖĞRETMEN LİSESİ çıkışlıyım. İ.Ü mühendislik fskültesinden terk geçen yıl.Sistemi uzun yıllardır takip etmiyorum zaten her yıl değişiyormuş.En son 2001 de girmiştim sınava.Birincisi ortaöğretim puanımda bi sorun varmı herkese 70 falan gelmiş.Benim ek puanlı sıralamam acayiip derecede yüksek bu puanla neden böyle yardımcı olabilecek arkadaş lütfen pm atsın msnden yardımcı olsun.yada buraya yazsın (Sayısalcıyım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abraxass34 -- 16 Temmuz 2010; 0:06:30 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Quattro_tr

ysselim hocam sıralamayı size pm ile gönderdim. 6400 civarına denk geliyor. Sizce hangi aralıkta olabilir.

Abicim sen de NTV Dönüşüme falan değil de, forumda 480-485 bandında alan varsa onların puanlara bak. Daha net sonuç çıkar...

6400 farzedersek, o zaman 5000-6000 civarı olabilir...

Tüm mesele şu... Kaç tane sayısalcı "Ben derece yapacağım" amacıyla Edebiyat vs. tüm sınavlara girdi...

Misal ben sizin yerinizde Lise 3 olsaydım, MF haricinde TM, TS, Dil vs. ne bulursam girerdim...

Çünkü zamanında hepsi tek oturumken bile, sırf puanım gelsin diye hepsinden 4-5'er çözerdim...

Her ilde 5-10 tane manyak var deseniz, İstanbul'da ilçe başına 5-10 tane çıkar. Ankara'da 100, İzmir'de 50 tane çıksa...

Belki 1000 tane derece yapmayı düşünen Sayısalcı Edebiyat sınavına girip ilk 5000'e de girmiştir...

Zira o gençlerin çoğunun matematiği 75+, YGS-5 puanı ise 470+'tır...

Oysa YGS-5'te TM alanından girenlerin 1000. olanın bile YGS-5'i 430 civarında olması lazım... 700.'nün de 440...

6400 de hani 5000'e kadar düşebilir, belki %5 ihtimal 4000'e de düşebilir. Ama 3000'den aşağı düşebileceğine de ihtimal vermem...

Tahminleriniz için teşekkür ederim hocam.
    5000-16000 bandında dilediğim bölümleri yazarak tercih listemi oluşturacağım.
    Ayrıca y-tm2-482 civarı alan içi puanı olanlar başarı sıralarını bana pm ile ulaştırabilir veya burada paylaşırlarsa müteşekkir olurum.

• okul puanı düşük olanların alan dışı daha yüksek oluyor çünkü 0.15 yerine 0.13 ile çarpılıyor fark fazla açılmıyor olay budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shevchenko38 -- 16 Temmuz 2010; 0:33:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shevchenko38

okul puanı düşük olanların alan dışı daha yüksek oluyor çünkü 0.15 yerine 0.13 ile çarpılıyor fark fazla açılmıyor olay budur.

Hocam peki sıralama bu şekilde doğrumu oluyor bunumu kastediyorsun
  • Bende bir şey merak ediyorum.Şimdi alan dışındaki bir arkadaş üniversitenin herhangi bir bölümüne sonuncu olarak yerleşti.Ösym, bu kılavuzlara son yerleşen öğrencinin sırasını ne yazacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowhero

Bende bir şey merak ediyorum.Şimdi alan dışındaki bir arkadaş üniversitenin herhangi bir bölümüne sonuncu olarak yerleşti.Ösym, bu kılavuzlara son yerleşen öğrencinin sırasını ne yazacak?

ÖSYM ne zaman klavuzlara "Son yerleşen öğrenci sırası" yazmış ki??...
  • Biraz araştırma yaparak 480 civarı birkaç puanın alaniçi karşılıklarını buldum. Umarım işinize yarar.
    Y-tm2-481,529-7738
    Y-tm2-480,183-8111
    Y-tm1-483,612-7383
  • böyle bir kepazelik olamaz. hadi ösym açıklama yapmadı diyelim alan dışı tercihlerle ilgili,konuştuğum dört rehber öğretmeni de çok fena faka bastılar bu konuda. alan dışı sıralamama göre tercih yapmam gerektiğini söylediler. onları bir türlü ikna edemedim. tamam hocam haklısınız dedim.

olay şu; ben sayısal öğrencisiyim fakat tm'den tercih yapacağım.
    alan içi tm-2 sıralamam: 4158
    alan dışı tm-2 sıralamam: 4131

kırılmış puanım (yani alan dışı): 483.

burada yazılanlara herkes kulak versin. arkadaşlarımın dedikleri doğru.
    benim yaklaşık tm-2 sıralamam 7000'lerde.

yyselim hocamın dediği de gayet mantıklı. içlerinde sayısalcılar olduğu için 6ooo lere rahatlıkla düşebilir.

umarım ösym en kısa zamanda bu karışıklığı giderecek bir açıklama yapar ya da derhal kılavuz gönderir.
    konuştuğum birçok sayılsalcı arkadaşım alan dışı sıralamasını görüp sevinmişler.
    bu sıralama sadece "eğer herkes alan dışından tercih yaparsa" mantığıyla işliyor.

buradaki bilgiler için teşekkürler.
    herkese geçmiş olsun.

• bu arada belki birine faydam dokunur; alan içi tm-2 puanım:497 sıralamam: 4158
  • Y-TM-3 477,074 0008959 464,435 0008687
  • ÖNEMLİ:

Anladığım kadarıyla Alan Dışı sıralamanın Alan İçi sıralamadan tek farkı, birinde 0.15 OÖBP, diğerinde 0.13 OÖBP katılmış ve o şekilde sıralama yapılmış olması...
    Yani OÖBP'si ortalamanın üstünde olanların Alan İçi sıralaması daha iyidir, kötü olanların da Alan Dışı... Tek farkı bu...
    Yoksa Alanlara göre ayırıp da bir sıralama yapmamışlar... MF'cilere de TM'de Alan İçi sıralama gelmesinden belli zaten bu...

ÖSYM neden böyle bir gerzeklik yapıp da milleti yanıltmış, onu da anlamış değilim...
    Alan Dışı sıralamayı hiç vermemeleri gerekiyordu...

Merak eden baksın... OÖBP'si 500 üzerinden 470-480 civarında olanların Alan Dışı sıralaması daha kötüdür. 420 vs. altı olanların da daha iyidir...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.