Arçelik Massimus hayırlı olsun plastik yok Harika bir cihaz < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ALARKO SERADENS SUPER, ARÇELİK MASSİMUS,BEKO MEGALOGİC Kullanıcıları (5. sayfa)
-
-
Tekrar teşekkürler hocam kullanıcıların bilinçlendirilmesi gerçekten takdir edilecek bir davranış.
İlerleyen zamanlarda performansı konusunda bilgilendirmeler ekleyeceğim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhabalar. 1 ay önce Arçelik Massimus kombiyi taktırıp kullanmaya başladım. Honeywell t4r model oda termostatını da servise bağlattım. Termostatı on/off girişinden bağlamış, kabloları opentherm kısmına takıp denediğimde kombi tamamen tepkisiz kaldı, info tuşu dahil hiçbir tuşu çalışmadı ve termostat üzerinden derece ayarlarına da tepki vermedi.
Merak ettiğim iki şey var:
1) Kombiyi Honeywell t4r ile opentherm çalıştırabilen var mı? Ona göre bağlantılarını kontrol edeyim ya da yarın kullanım suyu ön ısıtma özelliğini aktif etmek için servis gelecek ona baktırayım tekrar.
2) Opentherm üzerinden çalıştığında petekler bir ısınıp bir soğuyacak mı yoksa genellikle ılık şekilde mi kalacak?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NS_85 -- 5 Şubat 2024; 23:45:8 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba, Ön ısıtma ayarının nasıl yapıldığını parametre girişini öğrenebildiniz mi? Benim kombi de massimus, on-Off bağlantısına takıldı t3r oda termostatı.
Servis gelmeden önce aradı, sıcak suyun hızlı gelmesi için ön ısıtmanın açılmasını istediğimi söyledim. Tesisatımın uygun olması gerektiğini filan söyledi. Her ne kadar kitapçıkta öyle yazmadığını, şartlarımın uygun olduğunu söylesem de anlaşamadık bir türlü ve randevuyu iptal edip gelmedi.
Servisteki elemana göre kışın zaten eşanjörde sıcak suyu hazır tutup ihtiyaca göre kalorifer veya çeşmeye gönderdiği için ön ısıtmaya çok gerek yokmuş.
Bende petekler bir ısınıyor bir soğuyor, termostatım öyle ayarlandı hatta onu da openthermden bağlatmak istiyorum dedim ama o konuşmadan da sonuç alamadım maalesef.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Anladım, bilmiyoruz diyememişler utandılar belki de.. teşekkür ederim.
Alarko super fit suf = Arçelik Atria ve Beko smart logic
Alarko seradens super srs = Arçelik Massimus ve Beko mega logic
bu kombiler aynı kombilerdir. Alarko , Gebze'deki fabrikasında Arçelik-Beko grubuna da kombi üretiyor
-
arkadaşlar Arçelik ve Beko kombilerde montaj ücretsiz ve kablosuz oda termostatı hediyesi var
Arçelik Massimus 1-15 ekim arasında sipariş geçerseniz garanti 3 yıl değil 5 yıl garanti ve yıl sonuna kadar geçerli
Arçelik-Beko kombileri Alarko Gebze'deki fabrikasında üretiyor. son derece kaliteli kombiler
Arçelik-Beko kombilerde ücret karşılığı ek garanti seçenekleri de var
-
Arkadaşlar, bu ücretsiz montaj konusu dümen. Bugün Arçelik servisi keşfe geldi ve “Biz hiçbir şeye karışmıyoruz; siz bir usta ile anlaşıyorsunuz, eski kombiyi çıkarıyor ve tesisatı hazırlıyor, elektrik işlerini hallettiriyor, gidip gaz şirketinden onay kağıdı aldıktan sonra biz gelip cihazı başlatıp garantisini onaylıyoruz” dedi. Yani başka marka da alsanız, Arçelik ve Beko da alsanız aynı prosedürlere ve maliyetlere siz katlanıyorsunuz.
Servis konusu kendilerine aitmiş; yani cihaz Alarko diye, Alarko'nun yetkili servislerine işi atmamışlar, kendi personelleri geliyor. Bu bir avantaj olabilir.
Termostat konusunu da sordum. “Ben Arçelik veya Beko takarım, başka marka takmam; ama siz başka marka kullanmak istiyorsanız, gene dışarıdan bir ustaya bağlatabilirsiniz” dedi ve garanti açısından bir problem teşkil etmez dedi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hediye oda termostatını konuştunuz mu? garantiyi onaylamaya geldiklerinde oda termostatını kendileri mi getiriyor?
-
-
bilgilendirme için teşekkürler
+4yıl garanti kombinin garantisi başladıktan sonra alınabiliyorsa bu avantajdır. servisin Massimus'ta 5 yıl garantiyi bilmemesi bizim açımızdan önemli değil cihaz 5 yıl garanti
sonradan +4 yıl garanti yaptırılabiliyorsa 9 yıl garanti çok iyi bir süre ve arkasında Arçelik gibi bir dev var.
kombi montajı ıvır zıvır işleri çok önemli değil artık neredeyse her sıhhi tesisatçı kombi montajı yapabiliyor
ayrıca Beko megalogic internette 23000liraya , Beko smart logic 21000 liraya bulunabiliyor
kombi montajı ustasına göre 2000-3000,+elektrik işleri
kablosuz oda termostatı 1200-1300lira
kombi değişimi olacaksa değişim bildirimini siz de yapabiliyorsunuz
+4yıl ek garanti seçenekleri ,yetkili servis ağının çok geniş olması ayrıca kombilerin Alarko üretimi olup çok kaliteli olması yine de bu kombileri avantajlı duruma getiriyor
-
Rica Ederim.
Dediğiniz gibi ürünün arkasında Arçelik ve Beko olduğu için halen avantajı var tabi. Mesela ben uygulama üzerinden keşif talebinden bulundum ve 10dk sonra bana ulaşıp gün içinde geleceklerini söylediler ve geldiler bu gün hangi marka olursa olsun aynı gün servis hizmeti veren yok. Bir de Termostat konusunda sorun çıkarmıyorlar servisin kendisi güzel bir termostat alıp taktırın bizim açımızdan sorun yok dedi.
Ben Baymak bayisinden de fiyat aldım Baymak Duatec 24KW için Oda Termostatı + Montaj + Onay dahil peşin 29.000₺ Taksitli 32.000₺ Fiyat verdiler. Bu ürünü 21.000₺ Taksitli olarak satın alsak arada 11.000₺ gibi fark oluyor.
Aynı kombi olan Baymak lambert lpy compact 16500lira 3 yıl garanti
Montaj+ kombi değişim formu ile çok daha uygun fiyata gelir proje olmayacaksa hepsini en fazla 19000-20000liraya halledersiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Öneriniz ve Platforma katkılarınız için teşekkürler. 👍
İyi forumlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
23 Yıllık üye ve yaşlanmış bir aile babası olarak önerinize ihtiyacım var. İki katlı, yerden ısıtmalı, 160mt2 net bir villa için hangi kombiyi önerirsiniz?
-
-
iki katlı eve 24kW kombi önermek mantıklı değil
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X