Şimdi Ara

Alaska'da Doktor Olmanın Şartı Nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: 07kubi07

Amerikada tanıdığınız yoksa unutun.
    İngilizceniiz advance değilse zaten...

Evet bunu ben de duymuştum akademik tavsiye gibi bir şey olması gerekiyor sanırım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam tus forumlarından ve akrabamız olan bir doktordan edindiğim bilgiler bu yönde,tıpta akademisyen olmak için nasıl bir yol haritası izlenir hakkında net bilgim yok yanlış yönlendirmek de istemiyorum sözlüklerden vs. bu yolu izlemiş kişilere danışırsanız daha sağlıklı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dofuber

Hocam tus forumlarından ve akrabamız olan bir doktordan edindiğim bilgiler bu yönde,tıpta akademisyen olmak için nasıl bir yol haritası izlenir hakkında net bilgim yok yanlış yönlendirmek de istemiyorum sözlüklerden vs. bu yolu izlemiş kişilere danışırsanız daha sağlıklı olur.

hocam sözlüklerden ziyade bu konu hakkında yapan kişilerin blog sayfalarının olması önemli. çünkü sözlükler ve tus forumuna güvenmiyorum oralarda oldukça fazla duzeyde bilgi kirliliği var. doktor maaşının döner ile 2500 lira olduğunu söyleyenler ve bu fikre destek olan kişiler vardı.

• Hocam italyada tıp okumayı bir araştırın. Okul ücretleri yüksek değil max 4000 euroya çıkıyor ama ortalama bir Türk ailesi geliri ile giderseniz 300 400 euroya okuyabilirsiniz. Giriş için IMAT denen bir sınav var sadece bu sınava giriyorsunuz. Detaylı bilgiye ulaşmak için medschool.it sitesine bakabilirsiniz.

• İng tip okumazsan medical ing bilemezsin. Dolayisiyla oranin meslek sinavlarinda elenirsin. İng tipin amaci budur.

Ayrica sadece mavi diploma ve akredite ile doktor olamazsin. İng yeterli duzeyde bile olsa sana meslegi icra ettirme hakkini vermezler. Bu yuzden genelde birkac asamadan olusan sinavlara girmek zorunda kalirsin. Bunlari veremezsen calisma amacli ulkeye de almazlar. Her bir sinavin ucreti 700 dolar mi neydi. Genel itibariyle boyle.

Edit: Konuyu niye ygs-lys ye actiniz cok merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patatos -- 12 Eylül 2017; 7:31:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.