Şimdi Ara

albea uzun yol ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
6.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakıt ve çekiş konusunda iyidir multijet motorlar. Bahsettiğiniz yolda C sınıfı rahat araçlarla çok daha fazla yakıt tüketeceğinizi bilmelisiniz. Evet yorucu ve rahat olmayan bir araçtır. Fakat elde edilme maliyetinin hakkını fazlasıyla verdiğini gözardı edemeyiz.
  • Bahsettiğiniz yollar çok rakımlı yollar ve araçta 4-5 kişi varmış. O bayırları 4-5 kişi yüklü araçla çıkmak için o rakımda gaza bi o kadar daha basmanız gerekiyor.
    Çamlıbel'de 2850 rakımdan geçiyorsunuz. Zaten O rakıma gelinceye kadar Ardahan'dan Çamlıbel'e kadar sağlam rampalar var. 2850 bulutların üstü zaten. Yağmur yağmadığı halde silecekleri çalıştırmıştım.
    Bulutların içinden gidiyorsunuz resmen. Çamlıbel'den geçip indikten bir süre sonra Şavşat bayırlarını tırmanıyorsunuz...
    Çamlıbel'den sonra iniş...
     albea uzun yol !

Aynı iniş kış mevsimi
     albea uzun yol !

Bazen hem U viraj hem bayır oluyor. Yolda bozuk yerine göre 1 ile devam...
     albea uzun yol !

Artvin yolu ve baraj arası...
     albea uzun yol !
    Sonrasında Artvin'e ulaşıncaya kadar yine çok sağlam rampalar var. Artvin'den sonra Cankurtaran geçidi var. 690m ancak dağlık bölge sebebi ile sürekli inişli çıkışlı ve dik rampalarla dolu.

Sümela yolu genelde güzel ancak son 10 küsür km'si oldukça yokuşlu ve virajlı. Ben gidebildiğim yere kadar araçla gidicem derseniz bazı yokuşlarda virajla birlikte 1. vitese kadar iniyorsunuz.

• @ maybel

Bu kadar sıkıntılı yollarda bile 5.1lt/100km yakmış araç.. Fabrika verisi bile Ortalama 4.8 lt/100km..
    Daha ne istiyorsun? Ne kadar yaksaydı.. 2 lt mi? Araba çok yakmıyor, bizim akaryakıtımız pahalı..
    Ayrıca araba kiralıktı demişsiniz.. 3000km (düşürmedilerse..) olsa bile yıpranmıştır, emsallerinden daha konforsuz, yakıtta daha savurgandır (Birazcık ta olsa.. Rent a Car araçlarının durumu belli..)

"Araç gercekten uzun yolda cok yoruyor arka camlar bile otomatik değildi." demişsiniz.. Konforsuz ve donanımsız olabilir ama Arka camların manuel olması sizi nasıl yordu anlamadım.. Yolculuk boyunca sürekli arka camları açıp kapayarak mı dolaştınız..

2 yıldır Palio 1.2 Active kullanıyorum, arka camları ancak 2 kez açmışımdır.. Arabanın konforunu manuel camlara bağlamanıza bir anlam veremedim doğrusu..

Arabanın çekmemesi ise muhtemelen rakımla ve azalan oksijen seviyesiyle alakalı.. Geçen yaz Palio'mla 4200 km yol yaptım.. Erzurum-Ankara-Bursa-İzmir-Ankara-Erzurum güzergahında giderken ve dönerkenki tüketimleri bile farklıydı.. Malum İzmir 0'da Erzurum 2000m'de..

Sonuçta ne kadar ekmek o kadar köfte.. Multijet Albea yerine TDI Passat kiralasaydınız çok daha rahat ederdiniz.. Onu da Albea'nın 3 katı paraya kiralardınız..

Saygılarımla..

• araç normal yakmış

tamda gezi mevsimi albeaya gelirsek bencede hiç rahat degil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nrglife

@ maybel

Bu kadar sıkıntılı yollarda bile 5.1lt/100km yakmış araç.. Fabrika verisi bile Ortalama 4.8 lt/100km..
    Daha ne istiyorsun? Ne kadar yaksaydı.. 2 lt mi? Araba çok yakmıyor, bizim akaryakıtımız pahalı..
    Ayrıca araba kiralıktı demişsiniz.. 3000km (düşürmedilerse..) olsa bile yıpranmıştır, emsallerinden daha konforsuz, yakıtta daha savurgandır (Birazcık ta olsa.. Rent a Car araçlarının durumu belli..)

"Araç gercekten uzun yolda cok yoruyor arka camlar bile otomatik değildi." demişsiniz.. Konforsuz ve donanımsız olabilir ama Arka camların manuel olması sizi nasıl yordu anlamadım.. Yolculuk boyunca sürekli arka camları açıp kapayarak mı dolaştınız..

2 yıldır Palio 1.2 Active kullanıyorum, arka camları ancak 2 kez açmışımdır.. Arabanın konforunu manuel camlara bağlamanıza bir anlam veremedim doğrusu..

Arabanın çekmemesi ise muhtemelen rakımla ve azalan oksijen seviyesiyle alakalı.. Geçen yaz Palio'mla 4200 km yol yaptım.. Erzurum-Ankara-Bursa-İzmir-Ankara-Erzurum güzergahında giderken ve dönerkenki tüketimleri bile farklıydı.. Malum İzmir 0'da Erzurum 2000m'de..

Sonuçta ne kadar ekmek o kadar köfte.. Multijet Albea yerine TDI Passat kiralasaydınız çok daha rahat ederdiniz.. Onu da Albea'nın 3 katı paraya kiralardınız..

Saygılarımla..

araçın arka camları manuel derken aracın yorması değilde boş bir araç olduğunu söylemek amacıyla eşim bile 2010 model araç manuel olurmu dedi yoksa yorma derken camdan bahsetmediğim aşikar ben eğer alacaklarsa şehir içi kullanım için uygun ama uzun yola çok gidenler için uygun değil demek amaçlı söylemek istedim !

• araç 30 mart trafiğe çıkışlı ve tertemiz sıfır kokusu vardı km oynama falan olmaz ki buyuk firma budget ten kiralık baska yerden kiralamam ! ben diyorum ki eğer araç ford fiesta olsa idi daha az yakabilirdi bence.geçenlerde yedigöllere gittim 800 km yol araç 2010 linea 125 lira mazot yaktı araçı beğenmedim direksiyon tek elle dönmüyordu kayıyor el içinde ve düz yolda 140 çok zor gördü albea dan daha iyidi arka camlar yine manuel di !!!! bilmiyorum belkide fiat a ön yargiliyim motor içinde vites 1 de çok sağırdı 2 de daha iyidi bazen atlıyor bazen sağır kalıyordu.demek istedğim kiralarken ford fiestayı tercih ederim yeni kasa özellikle tasarım olarak super !
  • quote:

Orijinalden alıntı: maybel

araç 30 mart trafiğe çıkışlı ve tertemiz sıfır kokusu vardı km oynama falan olmaz ki buyuk firma budget ten kiralık baska yerden kiralamam ! ben diyorum ki eğer araç ford fiesta olsa idi daha az yakabilirdi bence.geçenlerde yedigöllere gittim 800 km yol araç 2010 linea 125 lira mazot yaktı araçı beğenmedim direksiyon tek elle dönmüyordu kayıyor el içinde ve düz yolda 140 çok zor gördü albea dan daha iyidi arka camlar yine manuel di !!!! bilmiyorum belkide fiat a ön yargiliyim motor içinde vites 1 de çok sağırdı 2 de daha iyidi bazen atlıyor bazen sağır kalıyordu.demek istedğim kiralarken ford fiestayı tercih ederim yeni kasa özellikle tasarım olarak super !

dostum sürekli arka cam manuel diyorsunda araç kiralama şirketi bu sınıftaki bir aracı full donanım olarak satın almaz, en baz donanımı satın alır..
    fiesta dan o kadar çok şey beklemeyin derim :D

• benim lafım araba şirketlerine 23 25 milyar para ver ve manuel olsun ilginç ! fiesta nın tasarımı çok güzel bence en azından ve uzun yolda en az yakan araç diye biliyorum !
  • arkadaşlarımla beraber bi araç kiralayalım diyoruz fakat daha önce hiç araç kiralamadığımız için konuyla iligli pek bilgimiz yok nelere dikkat etmemiz gerekiyor kiralama işlemi sırasıyla nerlerdir? bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: maybel

benim lafım araba şirketlerine 23 25 milyar para ver ve manuel olsun ilginç ! fiesta nın tasarımı çok güzel bence en azından ve uzun yolda en az yakan araç diye biliyorum !

kullanıma göre değişir o.
    1.3 multijet ile 1.4 tdci arasında 100 km ortak koşullarda aynı yük altında oynasa oynasa 0.1 - 0.2 lt oynar ya da oynamaz..
  • albea ile Bilecik - İstanbul yaptım ortalama 120km ve arabada 4 kişi ile ortalama 4litre yaktı hibrit midir nedir anlamadım ki

edit: bende sizle yakın km yaptım ama yokuşlarda araba deli çıkıyor passatın çıkamadığı yokuşları keçi gibi çıkıyor fakat biraz yorucu bi araba katılıyorum da 20milyarlık arabadan Alman konforunu beklememek lazım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Talbot Lago -- 8 Mayıs 2010; 15:42:57 >
  • Araba gayet az yakmış. ALBEA iç hacmi yani yaşam alanı en geniş otomobillerden biridir. Rahatsız etti dediğiniz koltuklar anti submarine koltuktur ve vücudu kavrar, son derece rahattır. Özellikle uzun yolda gittikçe gitmek istesiniz. Albea uzun yolda yormaz. Özellikle multijet motor 2005 de dünyanın en iyi dizel motoru seçilmiştir ve harika bir makinadır. 1.3 multijet albea daki tork, çekiş, güç Ford focus 1.6 benzinli de bile yoktur. Albea 1.3 multijet yokuşlarda bile daha fazla gaz isteyen olağanüstü çekiş gücü olan bir araçtır. Fakat dizel kullanmak herkesin harcı değildir. Dizel motor devir ister. Ya sizin beklentilerinizde ya da araçta çok ciddi bir sorun vardı diye düşünüyorum
  • Albea nın özellikle uzun yoldaki rahatlığı ve dizel motorunun çekişteki olağanüstülüğü sihirlitur sitesinde de test edilmiş onaylanmıştır. işte linkhttp://www.sihirlitur.com/otomobil/fiat_albea/index.html
  • 1600 devirle gidersen çıkmaz ,2000 devir üstünde mis gibi gider.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pampilo

Araba gayet az yakmış. ALBEA iç hacmi yani yaşam alanı en geniş otomobillerden biridir. Rahatsız etti dediğiniz koltuklar anti submarine koltuktur ve vücudu kavrar, son derece rahattır. Özellikle uzun yolda gittikçe gitmek istesiniz. Albea uzun yolda yormaz. Özellikle multijet motor 2005 de dünyanın en iyi dizel motoru seçilmiştir ve harika bir makinadır. 1.3 multijet albea daki tork, çekiş, güç Ford focus 1.6 benzinli de bile yoktur. Albea 1.3 multijet yokuşlarda bile daha fazla gaz isteyen olağanüstü çekiş gücü olan bir araçtır. Fakat dizel kullanmak herkesin harcı değildir. Dizel motor devir ister. Ya sizin beklentilerinizde ya da araçta çok ciddi bir sorun vardı diye düşünüyorum

kardeş sende biraz abartmışsın sanki albea değilde passat 2.0 tdı falan tanıtıyor gibi konuşmuşsun

• quote:

Orijinalden alıntı: pampilo
    1.3 multijet albea daki tork, çekiş, güç Ford focus 1.6 benzinli de bile yoktur. Albea 1.3 multijet yokuşlarda bile daha fazla gaz isteyen olağanüstü çekiş gücü olan bir araçtır.

Yuh artık atılırda bukadar atılmazki be.. İki aracıda kullanmasam inanıcam.
  • multijet motor çoğu arabaya nal toplatır nal, focus 1.6 dan daha atak bir arabadır
  • Ben de 1 haftalığına kiralamıştım aracım servisteyken. Tamam konfor filan beklemiyorum ama 2008 model bir araba biraz olsun güven vermeli bence. Yol tutuş neredeyse sıfır. Virajları dua ederek dönüyorsun. 2000 model Clio Symbol'üm bile çok daha iyiydi .
  • valla o zman ben albea değil başka araba kullandım
  • haftasonu Denizlide 2 günlüğüne Albea 1.4 fire kiraladım. 90/100 km sakin kullanımda klima açık 5,9 lt benzin tüketti ki bence çok iyi bir rakam.

Yinede arabanın tek iyi yanı tasarruf gibi, konfor, yol tutuş, fren ve iç aksam gerçekten iyi değil...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.