arkadaşlar trabzonda uzungöl ve sumela manastırını gezdik sadece bu yol 300 km yaptı.ordan gümüşhane merkeze uğradık ordan bayburt erzurum kars ın kağızman ilçesine uğradık.dönüşte artvin yolundan dönelim dedik karsta ani harabelerine uğradık sadece gidiş 45 km ordan ardahan zaten yollar berbattı ardahanda yol bile yoktu ! artvin den geçtik kar yağıyordu ordan artvin ardanuçta kaybolduk sonra hopa ya çıkıp sahil yolundan devam ettik ve trabzona vardık yolculuk boyunca toplam 1600 km yol yaptık ve 260 liralık mazot aldık.aracımıza gelince albea 1.3 multijet araç gercekten uzun yolda cok yoruyor arka camlar bile otomatik değildi.araba çok gaz yemiyordu hele yokuş yukarı bayağa bir zorlandı gdişite 5 dönüşte 4 kişi idik ve fan açıktı sizce fazlamı yaktı ?aracı kimseye tavsiye etmem geçekten dümdüz ve boş bir araç !
albea çok dar ya
Tavsiye için geç kaldın.
İyi yapmışsınız, tam gezme mevsimi. Maliyeti de bence makul, tabii bu arabadab anladığım için söylemiyorum. 1600km az bir mesafe değil. Benim arabam alakasız bir model fakat bu tip dolambaçlı yollarda ben de çok yakıyorum. Şehir içi gibi yakıyorum. Mesela Şİle-Ağva arası çok yakıyor, Abant öyle değil mesela.
Peki hep duyduğum, bu arabalar neden yoruyorlar? Süpansiyon mu kötü, yoksa direksiyon veya pedallar mı çok ağır, veya çok mu gürültü oluyor?
quote:
Orijinalden alıntı: Karbon 12
İyi yapmışsınız, tam gezme mevsimi. Maliyeti de bence makul, tabii bu arabadab anladığım için söylemiyorum. 1600km az bir mesafe değil. Benim arabam alakasız bir model fakat bu tip dolambaçlı yollarda ben de çok yakıyorum. Şehir içi gibi yakıyorum. Mesela Şİle-Ağva arası çok yakıyor, Abant öyle değil mesela.
Peki hep duyduğum, bu arabalar neden yoruyorlar? Süpansiyon mu kötü, yoksa direksiyon veya pedallar mı çok ağır, veya çok mu gürültü oluyor?
Koltuklar pek rahat olmuyor,yol sesi,rüzgar sesi diğer araçlara nazaran daha fazla içeride olunca cruise control gibi elektronik oyuncaklarda olmayınca insanı yorabiliyor ister istemez.
arkadaşım o zaman koltukları rahat olan cc si olan yol sesini içeriye almayan 4 cam otomatik olan süspansiyonları rahat olan bakım masrafları kaskosu vs. bilumum giderleri ve sıfır fiyatı albeanın 2 katına yakın olan bir dizel araç alın ve satarken oldukça fazla zarar edin gitsin.
yollar çok kotu olmasa o kadar yakmazdı diye tahmin ediıyorum.hantal bir direksiyon motor sesi falaket yol sesini alıyor arka taraf çok rahatsız tumsekler falan ben yedi göller e de abantada gittim abant yolu iyi ama yedigöller berbat.yolculukta 4 mevsım yasadım kar yagdı gunes actı hava acayıp ısınıdı karsta yagmur anınden bastırdı yolculuk guzeldı tavsiye ederim özellikle ani harabelerini.
bence gayet az yakmış sonuçta 0 metreden 2000 metreye çıkmışsınız yani bu arada bu mevsimde nasıl kar yağdı ya anlamadım
araç kiralıkdı ve aldıgımda 3.000 km idi.çamlıbel geçidin de acayip bir kar vardı yerler kar oldu bayagı korktum asagıısı ucurum kayar diye korktum acıkcası
çamlıbel geçidi rakım 2.650 bayagı yuksekmiş
bizim burda denize giriyorlar ya ne karı(adana) araç gayet az yakmış bence kötü olması normal sonuçta 20 binlik araba
sonucta sıfırına 23 25 verecegıne 2. el megane dizel alınır anca taksi olur
Bende 2 hafta önce Ankara-Kars gidip geldim. 2260 km yol yapıp 380 TL'lik gaz tüketmişim. Dediğiniz gibi yollar çok berbat. Özellikle Erzincan'dan sonra. KM'ye vurduğumuzda 16-17 kuruş gibi bir rakam yapıyor. Araçta 3 yetişkin vardı ve bagaj ağzına kadar doluydu. Genelde 100 km/h ile seyrettim ama nadiren bulabildiğim düzlüklerde de 130-140'lara çıktığım oldu. Ama çok nadir. Tüketim bana fazla geliyor ama kime sorduysam normal diyor. Çünkü gazı Ankara'dan 1,73'ten fulleyip çıktım. Yolda sürekli 2,05'ten aldım Forza Ankara
bence normal yakmış sonuçta raçta 5 kişi var dönüştede 4 birde gittiğiniz yollar anladığım kadarıyla engebeli ve bol yokuşlu
bence iyibir değer sonuçta düz otoyolda gitmiyorsun ayrıca konfor konusunda bence abartıyorsun gittiğim yerde yol yoktu dolambaçlı kar yağıyordu diyrorsun bu şartlarda hangi araçla gidersen git direksiyon başında yorgunluk olur Arabadan çok yol şartları daha önemli
yakıtı çok iyi bence ne hallerde zorlandığını anlayabiliyorum.Ama o araç uzun yola gelmez işte.
yol kotu ama aracın koltugu cok sert ve rahatsız ve sureklı sesı ıcerı veren motor ve lastikler kiralarken fiesta bulamadaım daha rahat oldugunu dusunuyorum kulanmadım ama ve daha az yakardı albea daha agır bir arac fiestaya göre !
Yakıtı gayet iyi, arac olarakta f/p olarak çok iyi. Neden tavsiye etmiyorsunuz anlamadım . 1.3 Multijet en çok sevdiğim motordur.
albea boş araç ise bir dahakine porsche cayenne felan bulmanız gerekiyor. parasına göre araba ne bekliyorsun ki? 2000 metrede tabii ki çekmez motor. hava yakıt oranı etkileniyor. benim doblo memlette 2400 metrede yokuş aşağı 140 ı zor görürken deniz seviyesinde düzde 180 i görüyor. yolculuk yaptığınız aracın bakımları tam mı?, kataliör tıkalı mı? bunlar performansı külliyen etkileyen faktörler. bilip bilmeden birşeyler yazarak almak isteyeni de yanlış yönlendirmeyin.
Bu tür arabalarla uzun yol zaten çile. 1000 km gittik biz kurban bayramında, kafa beyin diye bir şey kalmadı...Uzun yol için en az D sınıfı bence, C bile pek kurtaramıyor.