Şimdi Ara

UZUN YOL LPG ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar, hyundai accent era benzin/ LPG araç ile 1200 km yol yapacağım.

5 yetişkin valiz. Bu araç LPG de ne yakar. Güncel LPG 16.38 tl L - aile olarak sakin bir sürüş ile ?

• 33 litre ile 400 km

• ortalama 100 litre civarı yakarsın hocam

• 100 km de 10 litre yaksa 120 litre yakar. Ama kişisel tahminim 100 ile 120 litre arası bir şey yakar. Bende era 1.4 lpg kullanıyorum.
    Not: rakım artarsa yakıt fazla olur. Tersi azalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgutozkan -- 13 Ağustos 2023; 11:18:13 >
  • 8 - 8.5 arası yakar sakin sürüşte ısrar edilirse. Ama gideceğiniz yol iniş mi çıkış mı rakım yükseklik vs. Bunlara göre hesap edilirse daha farklı olabilir.
  • MOTOR 1.6 ise 7-8 litre yakar .

• ozgutozkan kullanıcısına yanıt
    İstanbul dan - Trabzon’a gidip geleceğim ailem ile aracı babamdan alacağım. Şahsi araçlarım benzinli ve dizel oldu. İlk lpg li araç ile uzun yola çıkacağım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uzun yol motoru
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    1.4 - istanbuldan Trabzon a gideceğim
  • motograter M kullanıcısına yanıt
    İstanbul, Avrupa yakasından Trabzon’a gideceğim.
  • İki gün önce 1100 km yaptım. 8 litre yaktı. 1.6 motor
  • kıng365 kullanıcısına yanıt

Yüz km de 8 ile 10 arası bir şey yakacak tahminen. Rakım gidiş geliş aynı. Yakmayı çok düşünme çok uğraşşam da bende 1 litre fark ediyor yaklaşık 100 kmde.

• Şimdi şöyle bir şey paylaşayım senin için fikir olsun,

Gecenki akaryakıt zamlarindan önce, bir gecede 5liralik zamdan önce, bursa-trabzon gidip geldik.

Araç 1.4 egea cross, fabrikasyon LPG'li.

Hız sinirlari çerçevesinde (+/-8) ile klima her zaman açık 22-23 derecede otomatik modda, 5kisi ve dolu bagaj ile beraber 9 l bir LPG tuketim yakaladım. Çok da kasmadim dediğim gibi otobanda akan hız ile beraber genel olarak otoyol trenine uyup hızımızı çok öldürmedik.

Araç bagajı, koltuk başlık sınırına kadar doluydu ama öyle tepeleme değildi, benzin ve LPG ile sivi ağırlıkları tam bir uzun yolculuktu.

Buradan bir ortalama yapın sizde.
  • Güncel LPG aytemizde 14.5 TL . Pahalı yerden LPG almayın.

• Code140 kullanıcısına yanıt
    Burdaki aytemizde 16.80
  • buradaki 15,79

• 2 hafta önce lpg' li 1.6 motor araç ile 4 yetişkin, full bagaj, klima sürekli açık 1300 km yol yaptım. Gidiş dönüş yolculuk olduğu için 650 km otoyol, 650 km bölünmüş yol diyebiliriz. Bölünmüş yolda 110-120, otoyolda 130-140 hızla gittim. Depo 33 lt gaz alıyor km 350 civarına geldiğinde depoyu tekrar doldurdum hiç tam bitirmedim pompa basıncı farklı olduğu için net bir şey söylemek zor araç 30-31 lt civarı gaz aldı. 33 lt ile 400 civarı mümkün.
  • Benzinde yaktığı litre x 1.33 olarak hesap edin, yaklaşık değere yakın bir değer bulursunuz. Bazı araçlarda bu değere + 1 veya 2 litre de benzin eklemek gerekiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.