Şimdi Ara

Cam tavan araçda dikkat edilmesi gerekenler - dezavantajları nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
20.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar peugeot 306'mı sattım ve 13-14 lira bütçem var yakın zamanda peugeot 206 roland garros almaya karar kıldım. O fiyata alınabilecek en efsane araçlardan birtanesi. Full + Full donanimli bir araç deri döşeme digital klima vsvsvs ve cam tavana sahip şimdi ilk defa değil sunroof cam tavanlı bir araç alacağım. Nelere dikkat etmem gerekir varmı hassas ince bir noktası. Dezavantajlar nelerdir varsa cam tavan araç sahipleri bilgilendirebilirse çok sevinirim. Cam sağlammıdır mesela kolay kırılırmı olası bi çatlakda kırılda ne yapilabilir maliyeti ne olur vsvs.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Cam Tavanlı Araçlarda Dikkat Edilmesi Gerekenler ve Dezavantajları

Cam tavanlı araçlar, panoramik görüş ve ferah bir iç mekan sunarak sürüş deneyimini iyileştirir. Ancak, cam tavanların bazı dezavantajları da vardır:

Isı Artışı: Cam tavanlar, güneş ışığını içeri alarak aracın ısınmasına neden olabilir. Özellikle yaz aylarında, araç içinde aşırı sıcaklıklar yaşanabilir.

UV Radyasyonu: Cam tavanlar UV radyasyonunu engellemez, bu da yolcuların cilt kanseri riskinin artmasına yol açabilir. Bu nedenle güneş gözlüğü takmak ve güneş kremi kullanmak önemlidir.

Görüş Sorunları: Cam tavanlar, güneş ışığı altında parlamalar ve yansımalara neden olabilir, bu da görüş sorunlarına yol açabilir. Güneşlik kullanmak veya polarize güneş gözlükleri takmak bu sorunu hafifletmeye yardımcı olabilir.

Yüksek Maliyet: Cam tavanlı araçlar, standart tavanlı araçlara göre daha pahalıdır. Bu nedenle, bu özellik için ekstra maliyet ödemeye değer olup olmadığını iyi düşünmek gerekir.

Yükseltilmiş Ağırlık Merkezi: Cam tavanlar, aracın ağırlık merkezini yükseltir ve bu da virajlarda dengesizliğe neden olabilir.

Çizilme Riski: Cam tavanlar, ağaç dalları veya diğer nesnelerle temas ettiğinde çizilebilir. Bu çizikler, camın görünümünü bozabilir ve görüş sorunlarına neden olabilir.

Sızdırma Riski: Nadiren de olsa cam tavanlar sızdırabilir, bu da araç içine su girmesine neden olabilir. Bu sorun, özellikle şiddetli yağışlarda ortaya çıkabilir.

Yukarıdaki dezavantajları göz önünde bulundurarak, cam tavanlı bir araç satın almadan önce dikkatlice düşünmek önemlidir. Bu özellik, kişisel ihtiyaçlarına ve sürüş alışkanlıklarına uygunsa, panoramik görüşün ve ferah iç mekanın keyfini çıkarabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yokmu yorumu olan bu konuda?
  • normal camlar gibi kolay kolay kırılacağını zannetmiyorum ama normal araba gibde olmaz
  • Peki kırılsa falan ne yapilabilir çok merak ediyorum ne kadara patlar mesela.
  • Cam kaportadan sağlamdır, forumda aratırsanız daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.Alırken dikkat etmeniz gereken noktalar ise; su alıyormu ve rahat açılıp kapanıyormu bunlara baktırınız.
  • Cam tavandan ben hevesimi aldım, perdesini %70 kapatacaksınız güneşten zaten, gereksiz ses nedeni bir icat.
  • Su alıyormu ve birde biraz bozuk yolda ses yapıyormu diye bak!
  • Yani kolay kolay kıramazlar diyorsunuz? alırken o zaman bi oto yıkamacıya gideyim ben :)) birde test sürüşü yapayim bi aksilik yoksa alınırmı diyorsunuz?
  • Aksilik yoksa içine siniyorsa alabilirsin...
  • güneşte biraz sıcağı çekebiliyor.
  • Üzerine bilmem kaçıncı kattan saksı düşürüp birşey olmadığını söyleyenler var.

Cam tavanlı olmasa, tavan sacı çöker, tavan boyanırdı. Araç da takla atmış muamelesi görürdü. Kısaca, cam tavan sağlam ve bazen farklı şekilde de işe yarıyor.
  • orjinal sunrooflarda su kaçırma olayı olmaz ama renault sunrooflarında ses problemi var 100 liraya çözülüyordu eski aracımdan biliyorum
  • Hocam aldıktan sonra iyi bir bakım yaptırmanız lazım mümkünse fitilleri değiştirin bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.
  • 5008 forumunda gözünün önünde cam tavanına saksı düşen arkadaş var, birşey olmamış. sağlamlık sorun değil ama bizim cam tavanlar açılır olmadığı için ses, su geçirme vs fikrim yok.
  • hiç korkma hocam geyet sağlam
  • Cam tavanlı bir arabada kısa bir yolculuk yaptım. Çok pis kıskandım, gittim bende cam tavanlı aldım
  • komsumda yesil metalik rengi var cam tavan bir kere degisti catlak sebebiyle.
    Oglu kullaniyor nasil oldugunu sormadim ama catliyor. Tuzbuz seklinde degildi ince uzun bir catlakti 2 ay falan o sekilde kullanildi sonra degisti. Aracin ici krem rengi deriydi sanirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seizure

Cam tavanlı bir arabada kısa bir yolculuk yaptım. Çok pis kıskandım, gittim bende cam tavanlı aldım

• Neyine dikkat edelim yillardir kullaniyorum normal arabaya nasil davraniyorsam ona da oyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Roland Garrosu 3 sene kullandım.

Üzerine gök taşı denk gelmediği sürece cam tavan sorun teşkil etmez.

Yağmurda ve akşam üstüleri harikadır.Aracın havasını değiştirir.

Ama kırılırsa 4.750 TL fiyatı var diye hatırlıyorum.

Bu arada 110 luk olanınından al mutlaka, 90 lıklar hem fazla yakar hem az kaçar.

Memnun kalırsın kesinlikle ve bir kullanan olarak tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.