Şimdi Ara

Dizel araç kullanırken dikkat edilmesi gerekenler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: usb2.0 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 2 ay önce bi araç aldım fakat ilk defa dizel kullanıyorum.Aldığımdan beri özel bi itina göstermedim benzinli aracı nasıl kullanıyorsam aynı şekilde davranıyorum.
    Havalarında yavaş yavaş soğumasından sonra nelere dikkat etmem gerekli?Sürüş,ilk çalıştırma vs.. her konuda tavsiyeleriniz nelerdir. Dizel konusunda tecrübeli arkadaşlar yardım ederse sevinirim...

• bizde bir tane iş arabsı var logan dci motorlu iş yoğunluğundan 23.000 km boyunca ne yağı değişti ne suyu daha yeni servise girdi saat gibi çalışıyor dizel arabaların bakımını ihmal etmeyin 3000 deviri geçmezseniz turbo ile başınız belaya girmez 50.000 kmde bir enjektör temizlettirin kolay kolay masraf çıkartmaz
  • Yağına ve syuna dikkat edin. Sürekli kaliteli mazot kullanın. Çalıştırırken gaz vermeyin, stop ederken biraz bekleyin. Çok düşük yada yüksek devirde sürmeyin.
  • -Yakıt
    -Bakım
    -İtinalı bir sürüş
    3 altın kural ...
  • sorularınız ve aklınıza gelmeyen herşey bu konuda var....

http://forum.donanimhaber.com/m_22026445/mpage_1/key_turbosarjli/tm.htm
  • ilk çalıştırmada aracı kızdırma bujilerinin ısınmasını bekle.
    aracı 2000 devirde kullan daima.
    vites atma aralığınıda kabaca 2500 de felan yap.
    kaliteli yakıt al(eurodizel...vs)
    bakımlarını zamanında yaptır(her 10,000 km de bir)
    aracı stop etmeden önce en fazla 1 dk kadar rölantide beklet.
    aklıma gelenler bunlar.
    bunlara dikkat edersen, güvenli ve ekonomik sürmüş olursun.
    başlarda sıkıcı gelebilir ama alışınca 90 ı geçmek istemeyeceksin dene ve gör.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erakcora

Yağına ve syuna dikkat edin. Sürekli kaliteli mazot kullanın. Çalıştırırken gaz vermeyin, stop ederken biraz bekleyin. Çok düşük yada yüksek devirde sürmeyin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bizdede symbol var tamam herşey güzelde şu hani stop etmeden 1 dk beklemek var ya o işte biraz zor oluyo bunu bi türlü yapamıyorum bende
  • 1 dk çok fazla. uzun yoldan geldikten sonra bile 30 sn yeterli diye biliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.