Merhabalar , bütçem yeterli olmadığından ve şu araçlar çok hoşuma gittiğinden : (Chevrolet Blazer , Jeep Grand Cherokee , Land Rover Freelander) 1990-2002 model arası bahsettiğim araçlara yöneldim Arabalardan hiç anlamadığım için nelere dikkat edilmesi gerekir yardımcı olur musunuz ? bu araçlara bağlı kalmak zorunda değilim ama bi eski amerikan araçları hastalığım var. Teşekkürler |
Eski model jip ya da suv alırken nelere dikkat etmek gerekir?

-
-
Ustası ile ev arası mesafeye.
quote:
Arabalardan hiç anlamadığım için nelere dikkat edilmesi gerekir yardımcı olur musunuz ? bu araçlara bağlı kalmak zorunda değilim ama bi eski amerikan araçları hastalığım var. Teşekkürler
İyi araştırma yapmanızı öneririm, biraz da kararlı olmak iyidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 20 Ocak 2021; 15:37:36 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
:D Teşekkürler malesef bu bütçe ve bu yaşta arıza yapmayan bulmak zor sanırım. Tam da bu yüzden sormuştum
-
Tamamen şans işi. Arabayı istediğin yere göster, istediğin kadar temiz görünsün tamamen şans işi. Arabayı alırsın, 1 hafta binersin tık yok. Sonra bi masraf açmaya başlar. Çorap söküğü gibi. Dikiş de zor tutar çünkü eski araç ve parçaları da eski ve her parçanın bir parça ömrü var. En ufak motordaki sensörler vs binbir parçası var arabanın.
Ayrıca eski arabalar nazlı olur ve bir günü bir gününü tutmaz. Bir gün taş gibi giderken ertesi gün çekiş düşer ve neden olduğunu da anlayamazsın. Sonra tekrar düzelir.
Bir de bu arabaları alırken kullanıcı kitlesi çok önemli. Parası olan adamdan araba alıcaksjn. Parası olmayan adam arabaya bakamaz. Apaçi jantlı yayları kesik vs araç almıcaksın. Çakma 50 liralık Led xenon takan adamdan araba almayacaksın.
Yani kısacası sürprizlere açıksan eğer ve uğraşırım dersen al. Bunları yazıyorum ama 3 sene tek kuruş masrafsız da binebilirsin belli olmaz. Diyorsan ki araba masraf açmasın vaktim yok, konağa bastım mı yürüsün o zaman eski araç alma.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Arabaya degil binicisine bakmak daha önemlidir :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Mertcigim safkan bir amerikan aliyorsan dikkat etmen gereken 3 nokta vardir.
1) Elektronik-elektrik aksam oynanmamis olsun, ecu ve sigorta kutusuna baktir yoksa cok ugrastirir. Genelde buralardan ariza verirler elektrik aksamlari nazlidir.
2) Sanziman onemlidir (takviye vitesine bak,.ufak kol var ana kolun yaninda) araziye gormusse asiri yipranirlar
3) Alt takimlar, difransiyel ve saft
Bunlarin tamiri ve onarimi pahali, meşakkatlidir. Motorlari v6 v8 saglam olur, buyuk.hacim dusuk devirde calistigindan genelde 300-350 mil rahat devirirler. Bunlar yasli ve yorgun arac oldugundam motor kompresyon testi yaptir 3-5 ten kacirma. Sonra piston catlatma veya krank kirma durumu yasama, motorun limitlerini zorlayin. Krank kasnagi v6 - v8 motorlarin oldukca pahalidir keza revizyonlarida oyle.
Ha mertcigim bide aklima gelmisken. Bunlar pek gunubirlik kullanilacak araclar degil. Haftasonu binilir genellikle, cunku tonajli ve buyuk ebatli lastikli arabalar. Alt takimlari cabuk yipraniyor rot rotiller akslar vesaire. 6 veya 8 silindir oldugundan yag degisim periyotlari da normal 4 silindirli bineklere gore kisa olabilir. Keza sanziman ve difransiyel yaglarida araziye vurulup zorlandigiysa erkenden degisim isteyebilir. Alan kisiler haftasonu offroad keyfi icin alip hincini ve tadini alip satarlar.
Normal binek bir amerikani daha temiz bulabilirsin chrysler 300c, chevrolet veya buick turevleri alternatif olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: flyer_migHa mertcigim bide aklima gelmisken. Bunlar pek gunubirlik kullanilacak araclar degil. Haftasonu binilir genellikle, cunku tonajli ve buyuk ebatli lastikli arabalar. Alt takimlari cabuk yipraniyor rot rotiller akslar vesaire. 6 veya 8 silindir oldugundan yag degisim periyotlari da normal 4 silindirli bineklere gore kisa olabilir. Keza sanziman ve difransiyel yaglarida araziye vurulup zorlandigiysa erkenden degisim isteyebilir. Alan kisiler haftasonu offroad keyfi icin alip hincini ve tadini alip satarlar.
Normal binek bir amerikani daha temiz bulabilirsin chrysler 300c, chevrolet veya buick turevleri alternatif olabilir.
Teşekkür ederim baya açıklayıcı oldu ve hiç anlamadığım için arabalardan baya soğudum söylediklerinizle , normal binek bir amerikan demişsiniz sanırım biraz da onlara bakacağım
-
quote:
Orijinalden alıntı: kopser123
Tamamen şans işi. Arabayı istediğin yere göster, istediğin kadar temiz görünsün tamamen şans işi. Arabayı alırsın, 1 hafta binersin tık yok. Sonra bi masraf açmaya başlar. Çorap söküğü gibi. Dikiş de zor tutar çünkü eski araç ve parçaları da eski ve her parçanın bir parça ömrü var. En ufak motordaki sensörler vs binbir parçası var arabanın.
Ayrıca eski arabalar nazlı olur ve bir günü bir gününü tutmaz. Bir gün taş gibi giderken ertesi gün çekiş düşer ve neden olduğunu da anlayamazsın. Sonra tekrar düzelir.
Bir de bu arabaları alırken kullanıcı kitlesi çok önemli. Parası olan adamdan araba alıcaksjn. Parası olmayan adam arabaya bakamaz. Apaçi jantlı yayları kesik vs araç almıcaksın. Çakma 50 liralık Led xenon takan adamdan araba almayacaksın.
Yani kısacası sürprizlere açıksan eğer ve uğraşırım dersen al. Bunları yazıyorum ama 3 sene tek kuruş masrafsız da binebilirsin belli olmaz. Diyorsan ki araba masraf açmasın vaktim yok, konağa bastım mı yürüsün o zaman eski araç alma.Teşekkürler cevabınız için , kullanıcısına bakma konusu aklımda olacak , teşekkürler
-
Eski amerikanlarda 80-90 modeller özellikle üzerler. Hem yakıt hemde parça yönünden. Şu ilandaki araç temiz duruyor üstelik sıralı 4 silindirli parçası bol ve bilinen,edilen,tutulan bir araba dilinden anlayanı var. Özellikle Ankara'da isen mg rover servisi var Şaşmaz'da. İngiliz arabaları da mimlidir ama yürütmesi amerikanlara göre kolaydır.
Üstelik fazla ağır ve büyük ebatlı lastikli bir araç değil 1.5 tonmuş. Senin o dediğin blazer şu bu falan 2-3 ton arasında değişir, sıkıntılı arabalar.
Bu landlerin 2004 sonrası makyajlı kasalarına bak. Öncesi uğraştırır.
Bunların sunrooflu olanları tutulur ve kronik sunroof motoru,kızağı bozulur. Birde conta yakarlar hararet yapıp üst kapak contası çelik contayla değiş mi ? Sor satıcıya. Sonrasında arka difransiyeli ve şaftı sökerler performansı artsın diye araba rahat gitsin diye. Elektrik aksamına iyice bak klimasına, göstergelerine, camlarına falan. Bunlarda kolay bozulurlar camlar açılmaz falan. Başka dikkat edeceğin pek nokta yok, düz vitesli almaya bak otomatik viteslisi baş ağrıtır.
-
Arabalardan hiç anlamıyorum diyorsun ve eski model sorun çıkarma olasılığı yüksek arabalara bakıyorsun hocam. Sanayideki ustalarla akraba olursun, yapma
Valla hocam kusura bakmayında 20 yaşında araba her çeşit sorunu açmaya müsaittir. Zaten metal yorgunluğu had safhaya ulaşmıştır. Almanyada 20 yaşından büyük arabaları zorunlu olarak hurdaya ayırıyorlar.
İlk olarak ev sanayiye yakın olacak, bulunduğunuz ilde tanıdık bir çekici edinin, araçtan emin olmadan asla uzun yok yapmayın gidin clio filan kiralayın daha mantıklı olur, bu araçlara dilinden anlayan işinin erbabı usta lazım iyi bir ön araştırma yapmanız lazım.
quote:
Orijinalden alıntı: flyer_migEski amerikanlarda 80-90 modeller özellikle üzerler. Hem yakıt hemde parça yönünden. Şu ilandaki araç temiz duruyor üstelik sıralı 4 silindirli parçası bol ve bilinen,edilen,tutulan bir araba dilinden anlayanı var. Özellikle Ankara'da isen mg rover servisi var Şaşmaz'da. İngiliz arabaları da mimlidir ama yürütmesi amerikanlara göre kolaydır.
Üstelik fazla ağır ve büyük ebatlı lastikli bir araç değil 1.5 tonmuş. Senin o dediğin blazer şu bu falan 2-3 ton arasında değişir, sıkıntılı arabalar.
Bu landlerin 2004 sonrası makyajlı kasalarına bak. Öncesi uğraştırır.
Bunların sunrooflu olanları tutulur ve kronik sunroof motoru,kızağı bozulur. Birde conta yakarlar hararet yapıp üst kapak contası çelik contayla değiş mi ? Sor satıcıya. Sonrasında arka difransiyeli ve şaftı sökerler performansı artsın diye araba rahat gitsin diye. Elektrik aksamına iyice bak klimasına, göstergelerine, camlarına falan. Bunlarda kolay bozulurlar camlar açılmaz falan. Başka dikkat edeceğin pek nokta yok, düz vitesli almaya bak otomatik viteslisi baş ağrıtır.
ilginiz için teşekkür ederim max 90bin tl sanırım bütçem , 2004 sonrası mümkün gözükmüyor. illa Suv olmasına da gerek yok klasik araç ile ilgili bir başlık daha açacağım sanırım
-
quote:
Orijinalden alıntı: bi tylol hot içer miyiz
Arabalardan hiç anlamıyorum diyorsun ve eski model sorun çıkarma olasılığı yüksek arabalara bakıyorsun hocam. Sanayideki ustalarla akraba olursun, yapmaMuhtemelen öyle olacak bile bile lades diyeceğiz ancak 2005 2010 model bir corsa ya da clio ya da getz vs gibi araçları almak istemiyorum
-
quote:
Orijinalden alıntı: FurkanEmir411
İlk olarak ev sanayiye yakın olacak, bulunduğunuz ilde tanıdık bir çekici edinin, araçtan emin olmadan asla uzun yok yapmayın gidin clio filan kiralayın daha mantıklı olur, bu araçlara dilinden anlayan işinin erbabı usta lazım iyi bir ön araştırma yapmanız lazım.Çeşme'de yaşıyorum bir çekici arkadaş edinsem iyi olacak izmir merkez'e götürmek için
-
quote:
Orijinalden alıntı: mertdenizsahinÇeşme'de yaşıyorum bir çekici arkadaş edinsem iyi olacak izmir merkez'e götürmek için
Alıntıları GösterÇeşmede eski suv almak büyük cesaret.
quote:
Orijinalden alıntı: FurkanEmir411Çeşmede eski suv almak büyük cesaret.
Alıntıları GösterEski sevgilimin son model audisi var ve beni aldattı ona yakın segment hiç birşey alamayacağım gibi hergün karşılaşma olasılığımız var ve bu karşılaşma hyundai getz'le olsun istemem. Derdini S.... diyebilirsiniz ya da bana şöyle max 80 90 bin e karizma model bir binek araç ya da suv önerebilirsiniz. Başınızı şişirdiğim için özür dilerim
-
quote:
Orijinalden alıntı: mertdenizsahinEski sevgilimin son model audisi var ve beni aldattı ona yakın segment hiç birşey alamayacağım gibi hergün karşılaşma olasılığımız var ve bu karşılaşma hyundai getz'le olsun istemem. Derdini S.... diyebilirsiniz ya da bana şöyle max 80 90 bin e karizma model bir binek araç ya da suv önerebilirsiniz. Başınızı şişirdiğim için özür dilerim
Alıntıları GösterAlfa Romeo GT olabilir
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-biniciye-uygun-spor-araba-884916716/detay
Ford KA Street
Volvo C30
Opel Adam
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2013-opel-adam-jam-1.2-benzinli-894539687/detay
Hyundai Coupe
Bu araçları suvlardan daha rahat yürütürsünüz parçasını daha rahat bulursunuz
-
Ek olarak Lancia Delta hem genç görünüyor hem de multijet üzmez
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-lancia-sahibinden-2009-model-229.000-km.de-otm-vites-879146169/detay
Benzer içerikler
- toyota corolla tutulmayan modeli
- hyundai tucson neden tutulmuyor
- ford transit 140 ps motor yorumları
- nissan pulsar yorum
- toyota corolla efsane kasa tutulan modeli
- uçan araba fiyatları
- renault logan
- en az yakan arabalar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X