Şimdi Ara

2. el bisiklet alırken nelere dikkat etmeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sahibinden de uygun fiyata triban3 buldum bir görmeye gidecem almadan önce nelere dikkat etmeliyim ? öncelikle neyi incelemeliyim. satıcının yanında faturasını ve garanti belgesini de getirmesini istedim. böyle 2. el bisiklet alıp satanlar tecrübelerini paylaşmaları iyi olur.

• Faturasız almayın sakın..!

-Çalını olabilir sakın ola faturayı es geçmeyin.

-Kadroyu iyi inceleyin çatlak olmasın,uzun süre aydınlık bir ortamda bakın.

-Bisikletle bir tur atın,kullanın ama bunu yaparken satıcıya kimliğinizi verin ki güven oluşsun(yanlış anlamayın, kendi bisikletimi satarken çok tedirgin olmuştum alıcı arkadaş çok dürüsttü ama insan yinede endişeleniyor,bir sebebi daha var onuda aşağıda yazacağım ;)

-Sele borusunun girdiği kısımda (kadroda kelepçenin oralarda yanlış kullanımdan ötürü çatlak olmasın.)

-Jantların ve kant göbeklerini iyi inceleyin.

-Bisiklete binerken dinleyin anormal ses çıkıyor mu?

-Bisikletin nerede saklandığına dikkat edin(Titiz korunmuş mu? Nasıl saklanmış?)

-Bisiklet bakımlı mı? Bisiklet temiz mi? Buna iyi bakın.

-Bisiklet sahibinin doğru söylediğini anlamak için ona en başta basit sorular sorun(Örnek:İşini,Mezun olduğu okulu vb.) ve bu sorulara cevap verirken yalan söyleme ihtimali olmadığı için tepkisini ölçün ki cevabını almak istediğiniz sorularda doğru söyleyip söylemediğini anlayın.(Bunu her zaman kullanabilirsiniz fayet işe yarayan bir yöntemdir.)

-Ve son olarak yukarıda arkadaşın güvenini kazanın demiştim bisikleti test ederken ona kimliğinizi verin içi rahat etsin diye, bunun diğer sebebide kişiyle arkadaş gibi olmak yani ona müşteri gibi değilde arkadaş olursanız daha iyi pazarlık yaparsınız.

Benim söyleyeceklerim bu kadar,size şimdiden hayırlı olsun...Hayırlı günlerde kazasız,belasız binin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hlksnrr -- 31 Mayıs 2015; 22:43:30 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Acemiyim ama ben göbek,arka ve ön dişliler sallanıyomu ona bakarım.pedalı çevirince bendeki gibi sağa sola dönüyomu diye bakarım.Direksiyonada bakafım oda sallanıyomu yani bunun gibi şeyler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.