Şimdi Ara

2.el motosiklet alırken nelere dikkat etmeliyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2.el motosiklet alırken nelere dikkat etmeliyim?
    Daha önce motor kullanmışlığım var ama parçalarına vs çok hakim değilim. Alirken nelere dikkat edilmeli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yaninizda bilen biriyle giderseniz daha iyi olur ve muhakkak bir ustaya vs gosterin. Parcalara teoride hakim olabilirsiniz ama pratikte is degisir.

• Up

• Yukarı da videosu paylaşılmış onlar en incelikleri gösterir sana.

Ben direk vites aralıklarını kontrol ederim. Sert kullanılmışsa boşluk yaratır.
    Plastik-kavuçuk karşımı olan esnek parçalara elinle yokla bunlar çürüdü ise ya da katılaşmaya başladı ise sorun yaratmaya başlar.
    Zincir aralıklarına ufaktan bir göz gezdir tek tekere cıkıp cıkmadığı buradan cok bariz anlaşılıyor.
    Fren ve debriyaj kavrama noktalarını kontrol et. Kavrama geç ise değişmesi gereken şeyler olabilir. Ya da ayar gerektiren teller.

Başka da aklıma gelmiyor. Motora kulak verme filan boş iş. Hiç bir kimse sana motorun 500 km sonra başına birşey gelmeyeceğinin garntisini veremez. Motorun iç durumunu %30 sapma ile belirli test makinalarına sokarak anlıyabiliyorlar. Dediğim gibi %30 ve türkiyenin %5 inde bu işlem yapılmıyor. Çünkü bu işin uzmanı yok. Araçta var ama nedense.
  • SercaN__ kullanıcısına yanıt
    Hubalahubhub kullanıcısına yanıt
    Videolari mobildeyim diye izleyemedim yinede sağolasin. Yanimda 10yil tecrubeli arkadasimla gidicem. Motor 2014 model 15binde. Satici arkadasin demesine göre motor sadece bajaj servisinde bakılmış. Hic bir eksigi yokmuş. Servise gider baktirtiriz istersen aklinda bisey kalmasin dedi. İlginiz için cok tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: pulsartygn

Videolari mobildeyim diye izleyemedim yinede sağolasin. Yanimda 10yil tecrubeli arkadasimla gidicem. Motor 2014 model 15binde. Satici arkadasin demesine göre motor sadece bajaj servisinde bakılmış. Hic bir eksigi yokmuş. Servise gider baktirtiriz istersen aklinda bisey kalmasin dedi. İlginiz için cok tesekkurler

İmkan varsa götür servise zaten.Dıştan ne kadar incelersen incele motorun içinde önemli.Bende alırken direk servise götürdüm dışardan tertemiz motor içeride 700 lira masrafı vardı.Servis bi tur attı sesini inceden dinledide söyledi.Usta adamın bakması başka oluyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • SercaN__ kullanıcısına yanıt
    Haklisiniz oyle yapicam bende

• Hayirli olsun ;) sigorta masrafi vs gozardi etmeyin.

• Hubalahubhub kullanıcısına yanıt
    Asla gözardı etmem. Gecen sene 350tl ye yaptırdığım sigortayi bu sene 950yaptirmistim. Neyseki 6ay kullanip motoru sattim sigortadan parami aldim 😂 smdi o aldigim sigorta parasiyla 1 senelik sigorta yaptiririm malum düşmüş yine :)

• Motorda ki problemleri tespit etmek arabadan zor olsa gerek :)

• youtube da motosiklete fısıldayan adam diye bir kanal var, aea ekibi ya da motorcu muhabbetinden daha detaylı olarak konuyu anlatmış ve motosiklet üzerinde bakman gereken yerleri teker teker göstermiş oldukça işine yarayacaktır.

ilgili video:https://www.youtube.com/watch?v=53xZHrS921Q
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.