Şimdi Ara

Galeriden 2.el araba alirken nelere dikkat edeyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
5.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2011 model 80 bin km dizel pejo 207ye bakacagim.
    satan adam bakimlarin hepsi serviste yapilmis istedigin expertize gosterebilirsin dedi.

kilometre düşürdüğünü computestte anlayabilir miyiz?
    motor % kac cikarsa iyidir

• Yapay Zekanın Yanıtı

Galeriden Araba Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Galeriden araba almak, cazip fırsatlar sunsa da dikkatli olmayı gerektirir. İkinci el bir araba almadan önce göz önünde bulundurman gereken önemli hususlar şunlardır:

Arabanın Geçmişini Kontrol Et:

• Arabanın kaza geçmişini, bakım kayıtlarını ve kilometresini kontrol et. Karfax veya AutoCheck gibi araç geçmişi raporlarından yararlanabilirsin.

Aracı İncelikle İncele:

• Arabanın dışını ve içini dikkatlice incele. Çizikler, göçükler veya pas belirtilerine bak. Motoru çalıştır ve herhangi bir anormal ses veya titreşim olup olmadığını kontrol et.

Test Sürüşü Yap:

• Aracı farklı yol koşullarında test sürüşüne çıkar. Frenlerin, direksiyonun ve şanzımanın düzgün çalıştığından emin ol.

Galerinin Güvenilirliğini Araştır:

• Galerinin itibarını araştır. Daha önceki müşterilerin yorumlarını ve Better Business Bureau gibi kaynakları kontrol et.

Fiyatı Karşılaştır:

• Arabanın fiyatını benzer araçlarla karşılaştır. Aynı modeli ve özellikleri sunan diğer galerileri ve özel satıcıları araştır.

Sözleşmeyi Dikkatlice Oku:

• Satış sözleşmesini dikkatlice oku. Garanti kapsamı, ödeme planı ve herhangi bir gizli ücret olup olmadığını kontrol et.

Bağımsız Bir Mekanikten İnceleme Al:

• Aracı satın almadan önce bağımsız bir tamirciden inceleme yaptırmayı düşün. Bu, herhangi bir gizli sorun veya onarım ihtiyacını ortaya çıkarabilir.

Garanti ve Sigorta:

• Galeriden aldığın arabalarda genellikle sınırlı bir garanti verilir. Ek koruma için uzatılmış garanti veya sigorta seçeneklerini araştır.

Galeriden araba alırken bu hususlara dikkat ederek, güvenilir bir araç satın alıp gelecekteki maliyetleri azaltabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1-Kesin yetkili servise gidin ve galericinin yetkili aervisle alakası olmadığından emin olun.
    2-Kesin expertiz yaptırın yine galerici tanıdığı olmasın.
    3-Computest merkezinde bilgi verirler internettekis sonuçlara bakıp karar verin.
    4-Aracın sın muayene km sinr bakın muayendedn bu yana ne yapmış acaba km düşürmüşler mi mesela muayene 2yıl olmuşda ve sadece 500km yapmışsa sahibi ile görüşmek isteyin çünkü çok mantıklı değildir ama olabilir.
    5-Galerici ve diğer merkez çalışanlarınındeğil belgelere inanın inceleyin.
    6-Aracın aynısından kullanan arkadaşınızı varsa onuda götürün o denesin.
    7-Tüm özellikleri teker teker deneyin.
    8-Arıza ışıklarına dikkat edin.
    9-Yağ vs yoğunluğunanservis dışında kendinizde bakın.
    10-vites topuzu direksiyon ve özellikle el frenine bakın çok aşınmış mı kmsine göre normal mi?
    11-Galeriden araba almayın!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

1-Kesin yetkili servise gidin ve galericinin yetkili aervisle alakası olmadığından emin olun.
    2-Kesin expertiz yaptırın yine galerici tanıdığı olmasın.
    3-Computest merkezinde bilgi verirler internettekis sonuçlara bakıp karar verin.
    4-Aracın sın muayene km sinr bakın muayendedn bu yana ne yapmış acaba km düşürmüşler mi mesela muayene 2yıl olmuşda ve sadece 500km yapmışsa sahibi ile görüşmek isteyin çünkü çok mantıklı değildir ama olabilir.
    5-Galerici ve diğer merkez çalışanlarınındeğil belgelere inanın inceleyin.
    6-Aracın aynısından kullanan arkadaşınızı varsa onuda götürün o denesin.
    7-Tüm özellikleri teker teker deneyin.
    8-Arıza ışıklarına dikkat edin.
    9-Yağ vs yoğunluğunanservis dışında kendinizde bakın.
    10-vites topuzu direksiyon ve özellikle el frenine bakın çok aşınmış mı kmsine göre normal mi?
    11-Galeriden araba almayın!
    1- Galeriden 2.el araba almayın.
    2- Sorun çözüldü..

• Geçmişini arastirabileceginiz bi araç olursa neden olmasin ben galeriden aldim aracimi boya ve değişen yoktu servis bakımlı ve km konusunda hiçbir hile durumu yoktu
  • quote:

Orijinalden alıntı: weycell1905

2- Sorun çözüldü..

Katılıyorum sahibinden bakın mümkünse ilk sahibinden bakın e-devletten kontrol edebilirsiniz. Adam sahibinden diyor arabayı 3 gün önce üzerine almış... Bunlara dikkat edin. Galericiye bulaşmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: unforgiven1127

quote:

2- Sorun çözüldü..

Katılıyorum sahibinden bakın mümkünse ilk sahibinden bakın e-devletten kontrol edebilirsiniz. Adam sahibinden diyor arabayı 3 gün önce üzerine almış... Bunlara dikkat edin. Galericiye bulaşmayın

Alıntıları Göster
    İlk yorum yapan arkadaşın bütün söylediği maddelere dikkat edin sadece son maddeye dikkat etmeyin. Sahibinden olan araçlarada çok güvenmemek gerekir yine yapılması gerekenler bellidir. Yetkili servise götürüp aracın tüm seceresine bakmak gerekir.

• Galeriden araba almayın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: lotus1

Galeriden araba almayın..
    Aracın kiralık çıkması olmadığına dikkat edin. Çoğu galeriler artık kiralıktan çıkma arabaları alıp satıyor. Geçen sene araç alacağım sırada galerilerdeki araçları araştırdım. Çoğunluğu kiralıktan çıkmaydı. Hatta öyleki adam kiralama firmasının plakalığını bile çıkarmamış. Araçta boya yoktu ama leş gibi kullanmışlar arabayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brian O Conner

Aracın kiralık çıkması olmadığına dikkat edin. Çoğu galeriler artık kiralıktan çıkma arabaları alıp satıyor. Geçen sene araç alacağım sırada galerilerdeki araçları araştırdım. Çoğunluğu kiralıktan çıkmaydı. Hatta öyleki adam kiralama firmasının plakalığını bile çıkarmamış. Araçta boya yoktu ama leş gibi kullanmışlar arabayı.

Alıntıları Göster
    galeriden almayın hocam galerici çakallar halkı o kadar dolandırdılar ki artık kimse şekil a da görüldüğü gibi galeri tavsiye etmiyor.

• quote:

2- Sorun çözüldü..

Aynen katılıyor ve onaylıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jjuuddaass

galeriden almayın hocam galerici çakallar halkı o kadar dolandırdılar ki artık kimse şekil a da görüldüğü gibi galeri tavsiye etmiyor.

Alıntıları Göster
    galeriden almayın , kafanız rahat olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jjuuddaass

Alıntıları Göster
    galeriden 2. el araba almamaya dikkat edin.
    şaka bi yana, günahlarını almak istemem,
    ama müthiş bi önyargım var,
    galeriden araba almam sanırım.
  • Beyler herkes yamuk yapabilir. Bunun galericisi kullanicisi yok. Ben galeriden aldim goturdum gosterdim. Anlasip aldim. Sadece debriyaj balatasi az kalmisti. O da ilk arabamiz olmasindan cahilligimize geldi. Hicbir sorun yasamadim onun disinda. Artik tramerde aracin kmsi de gorunuyor. Ordan kontrol edebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pi

Beyler herkes yamuk yapabilir. Bunun galericisi kullanicisi yok. Ben galeriden aldim goturdum gosterdim. Anlasip aldim. Sadece debriyaj balatasi az kalmisti. O da ilk arabamiz olmasindan cahilligimize geldi. Hicbir sorun yasamadim onun disinda. Artik tramerde aracin kmsi de gorunuyor. Ordan kontrol edebilirsiniz.
    Galerilerin hepside üç kağıtçı değil.! Ancak %90'ı hep katakulle,Tabii o %10'luk kısmıyla karşılaşmakta büyük şans.
  • quote:

Orijinalden alıntı: novinovi

Galerilerin hepside üç kağıtçı değil.! Ancak %90'ı hep katakulle,Tabii o %10'luk kısmıyla karşılaşmakta büyük şans.

Alıntıları Göster
    galeriden sıfır araç dahi almayın ne olursa olsun aman diyim paranızı yolda mı buldunuz siz
  • quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

galeriden sıfır araç dahi almayın ne olursa olsun aman diyim paranızı yolda mı buldunuz siz

Alıntıları Göster
    Galeriden araba alıcakken en çok dikkat edilmesi gereken kural :

Galeriden araba almamaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shinnok -- 14 Mart 2014; 14:24:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shinnok

Galeriden araba alıcakken en çok dikkat edilmesi gereken kural :

Galeriden araba almamaktır.

Alıntıları Göster
    yıl olmuş 2014 hala galeriden araba alan var. 1 hafta sonra farkında olmadan km 'si düşürülmüş veya pert araç aldım diye konu açarsınız :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ftp_57

yıl olmuş 2014 hala galeriden araba alan var. 1 hafta sonra farkında olmadan km 'si düşürülmüş veya pert araç aldım diye konu açarsınız :)

Alıntıları Göster
    araç servis kayıtlıymış ve ilk sahibinden alınmış

araba alırken computest sonucundan falan anlaşılmaz mı km olayı
  • Eskişehirdesiniz galiba hangi galeriden baktiniz aracı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre A.

Eskişehirdesiniz galiba hangi galeriden baktiniz aracı?

araca ankarada baktım.
    galerici ilk sahibinden almış. istediğin yere ustaya göster göster araca güveniyorum dedi
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.