Şimdi Ara

Araç satarken nelere dikkat etmek gerekir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2000 model Vw Bora 1.6 Trendline aracıma yarın yakın bir ilden bi alıcı gelecek. Ben bildiğim tüm eksiklerini arkadaşa telefonda belirttim. Kendiside yarın gelip bakacağını ve ekspertiz yaptırmak istediğini söyledi. Bende kabul ettim. Yarın nöbetçi noter 10 ile 16 arasında çalışıyor. Çok bi yoğunluk olur mu? Bir de ekspertiz yaptırırken dyno testine falan aracı sokturmali mıyım?

Edit:Aracımı 1 saat önce gelen arkadaşa sattım. Ekspertiz konusunda kendiside dyno testi istemedi ve ücreti ödedi. Dediğimin dışında bi şey cikmayincada direk notere gidip işlemi bitirdik hayırlısı olsun inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GangstaBop -- 23 Şubat 2020; 15:28:14 >

• Experde alıcı ne istiyorsa yaptırabilir dyno istiyorsa sokacak tabiki. Sizin belirttiğiniz dışında çok absürt bir kusur çıkarsa Exsper ücretini ödemenizi isteyip satın almadan gidebilir veya sizden indirim isteyebilir.Bu sizin aracın kusurunu bilmiyor varsayarak yazdım biliyor veya söylemiyorsanız mesela araç hasar kayıtsız der geçersiniz bakarsınız aracın podyelerinde bile işlem varsa paşa paşa Exper parasını Ödersiniz. Nöbetçi noterler akşam 16 da kapanır ve yoğun oluyor genelde.Hafta sonu bankalar kapalı olacağı için ancak havale veya elden ödeme alırsınız bunu önceden görüşün havale ile işlem yapmak en mantıklısı.Noter işlemi başlattıktan sonra imza öncesi para işini halledin der.Hesabınıza para geçmeden veya elden sayıp teslim almadan imza atmayın.Noter sözlü beyana bakar eft imiş Yok kardeşim para getiriyor tamam de notere filan diyenlere kanmayın.işinizi sağlama alın itimat güvene mani değildir.Şöyle bir son not ekleyeyim aracın km si ne ise onu bildirin mesela km sizden önce geri çekilmiş diyelim bunu gizlemeyin alıcıya söyleyin ve mutlaka notere bunu bildirin.Adam aracı aldı 2 yıl boyunca itiraz hakkı var.sizden önceki satıcı bile bu işlemi yapsa mesul olan sizsiniz ciddi masana cezai sorumlulukları var artık galericilerin bile maçası yeniyor bu işi yapmaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LE10 -- 22 Şubat 2020; 15:49:34 >

• LE10 L kullanıcısına yanıt
    Eksper ücretini talep eden ödemez mı hocam? Ben zaten aracımdaki tüm eksiklikleri arkadaşa aktardım. Muayene zamanı hafif kusuruna kadar. Benimde bilmediğim bi ariza çıkarsa ne olacak? Ben mı ödeyeceğim ekspertiz ücretini?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GangstaBop

Eksper ücretini talep eden ödemez mı hocam? Ben zaten aracımdaki tüm eksiklikleri arkadaşa aktardım. Muayene zamanı hafif kusuruna kadar. Benimde bilmediğim bi ariza çıkarsa ne olacak? Ben mı ödeyeceğim ekspertiz ücretini?
    Ben açıkça yazdım aslında.Hocam sen kusurlarını söylemişsen tabiki ödemeyi o yapacak.Benim dediğim araçta değişen Yok diyorsun Araç ortadan ekli çıkıyor o vakit exper ücretini satıcı ödemek zorunda değil.Yok ödemem dersen hır çıkar adam 200 tl ile kazıklanmaktan kurtuldum diyebilir veya demeyebilir kişiye göre değişir.he Ben demem kusura bakmasın kimse enayi değil
  • LE10 L kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam bilgiler için
  • Bende bi kaç bilgi veriyim
    Alıcı kimse parayı göndericek kişide aynı olsun , isim farklılığı olmasın
    Araç bedelini kaç liradan satıyosanız aynısını yazdırın düşük bedel yazmayın
    Para gelmeden imza atmayın,ben 30-40 dk bekledim sonra imza attım
  • Öncelikle sattığınız aracın 20 yaşında olduğunu hatırlayın.
    Böyle bir arabada vuruk, çizik, boya, görünen veya görünmeyen yerlerde aşınmış çatlamış vb. parçalar olabilir. Siz arabanın hikayesini ve yaptıklarınızı anlatın, başına gelen kazaları vb. açıkça söyleyin ama aracın her parçasına yüzde yüz kefil olamazsınız. Eksper ücretini ödemeyi kabul etmeyin. Dediğim gibi sizin samimi olarak haberiniz olmayan problemler bulunabilir.

Eksperde motor, şanzıman klima vb. ana sistemlerde büyük bir problem bulunmazsa pazarlık ve tartışmaya girmeyin.
    Aracın motor gücünü test etmekte ısrar edilirse soğuk motorla yaptırmayın, yine 20 yaşında bir araba olduğunu hatırlayın ve motoru buna göre değerlendirin. Bence bu testi yaptırmayın, dyno ustasının arabaya sert davranıp motoru normalde hiç karşılaşmadığı şekilde zorlayıp patlatma ihtimali var.

Noterler artık parayı kendileri transfer ederek devir yapıyor, ayaküstü para sayma/sahte para stresine girmenize gerek yok, bu sistemi kullanın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Takip
  • Benimde kafamı en kurcalayan kısım aynı testi hocam ekspertiz esnasında araca bi zarar verseler ne olacak? Yaptırmak istemiyorum desem alıcı acaba bi şey mi varda yaptırmak istemiyor diyecek. Kararsizim bu konuda. Zaten araç başında herşeyi konuşup öyle eskpertize giderim.
  • Twin Turbo kullanıcısına yanıt
    En dikkat edeceğim husus bu zaten hocam. Teşekkürler.
  • 20 yaşında araba alıyorsan dikkat etmen gereken bişey yoktur
  • CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt
    Ben almıyorum, satıyorum. Herkes sizin gibi düşünmüyor ne yazık ki para veriyorum diye 20 yaşındaki aracı kusursuz arayanlarda mevcut
  • GangstaBop G kullanıcısına yanıt
    20 x 40.000 km = 800.000 km altında olan aracın kilometresi düşürülmüş demektir
  • Nobetci notlerlerin listesi var oradan bakarsiniz, 10:00 ile 16:00 arasi calisiyorlar, noter dolu olurmu sozunuze cevabim expertize gitmeden once notere ugrayip numara alin mutlaka
    Aracı ben bi tanıdıktan aldım hocam kendisi 2. Sahibi ve 50bin kmden itibaren o biniyordu. Sadece istanbul sivas arası kullanmış arabayı 2009dan beri araba açık otoparkta yatmış sürekli. O yüzden km düşürülme yok araçta.
  • nightblueist kullanıcısına yanıt
    Hocam alır mı almaz mı bilmiyorum. Nöbetçi noter listesine baktım, yakın yerlerde de yok malesef. Bakalım hayırlısı.
    Kaç km ?

Boya değişen hasar ?
    127bin km
    Sol taraf on çamurluk ve iki kapı boya
    Sağ arka çamurluk lokal boya
    Bagaj kapısı değişmiş
    Hocam noter asiri kalabalik olacak sen numarayi aldir ister alsin ister almasin, en az 2/3 saat sira beklersiniz. Her ilcede yok cok sacma bir uygulama o yuzden oglen paydosu bile yapamiyor calisanlar.
  • nightblueist kullanıcısına yanıt
    Arkadaş şehir dışından gelecek sabah o yüzden sabah söylerim en yakın noterden numara alabilirsen al diye. Adam Istanbul'u pek bilmiyor o da sıkıntı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.