Şimdi Ara

Araç satarken nelere dikkat etmek gerekir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    20 yıl X 6.500 Km = 130.000 Km

Yılda 6.500 Km binilmiş ?

Peki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LE10 L kullanıcısına yanıt
    Hocam bazı şeyleri kanunmuş gibi yazmışsınız ama bunlar satıştan önce alıcı ve satıcı arasında konuşulup karar verilecek konular. Satıcı ben dynoya sokmak istemiyorum diyorsa alıcı da dynoya sokmadan almak istemiyorsa araçtan vazgeçer olur biter. Aynı şekilde expertiz ücreti de konuşulur; satıcı farklı bir şey çıkarsa öderim demişse öder, ödeyeceğini taahhüt etmezse alıcı ya o parayı gözden çıkarıp yaptırır ya da yine vazgeçer.
  • Eksperde önce kaporta boyaya baksınlar, sorun çıkmazsa alıcıya deki,
    Bak alacaksan dynoya sokalım , ben dynoya karşıyım , cayacaksan şimdi cay de konuyu kapat
    Dyno arabanın canını söker

9 binde aracı dynoya sokan gördüm yazıktır
  • CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt
    Hocam inanmakta özgürsünüz tabiki. Ben de ayda max 500 km yapıyorum bazen 300 yaptığım oluyor. Çocuk olmasa araç dahi almam uğraşmam. Evde bebek var diye kullanıyoruz.

• Mantıklı dediginiz hocam, dyno da olabilecek herhangi bir zararda ekspertiz yapan firma garanti eder mı muamma.

• quote:

Orijinalden alıntı: GangstaBop

Mantıklı dediginiz hocam, dyno da olabilecek herhangi bir zararda ekspertiz yapan firma garanti eder mı muamma.
    Etmez hocam aracınızın motoru bitikmiş der çıkar işin içinden zaten dyno ya sokmadan imza alıyorlar

Dyno motorun fiziksel aşıntısı hakkında en ufak fikir vermez

Dyno türk insanına ve ekspertiz sektörüne atılmış en büyük kazıktır.

Malesef Dynoyu savunan ünlü ekspertiz firmaları var geçiniz

buyrun

İşini doğru yatığını düşündüğüm birisi aslında ancak yanlışı savunursa , yanlışına yanlış derim.

Kendisi kaportacı - boyacı zaten öyle olduğunu da kendisi söylüyor, mekanikçi değil !

Uzmanı olmadığı konuda yanlışı savunması ayrı bir ayıp !

bir de sıfır fabrikalarda yapıyorlarderken tamamen yanlış bilgi veriyor,

Fabrikalarda seri üretime geçilmeden ön imalatı yapılmış test araçların dyno verisi ölçülür,
    banttan çıkan her aracın dyno'su ölçülmez, zaten buna gerek yoktur.

Özet olarak Dyno ekspertiz aşamasında gereksiz ve zararlı bir uygulamadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 22 Şubat 2020; 20:20:15 >

• Benim araç 30 ay(2.5 yaş) önce alındı ve 13.500km de. Herkes yılda 20.000km yapmak zorunda değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taşıttakas sistemini kullan

• madrid2017 kullanıcısına yanıt
    Haftasonu da çalışıyor mu bu sistem?

• 20 yaşında araç zaten dyno yapılması mantıksız. Bana kalsa ben alacak olsam ekspertiz bile yaptırmam alirkende yaptirmamistim. Kendi ustama götürüp baktirmistim.

• quote:

Orijinalden alıntı: azengin

Hocam bazı şeyleri kanunmuş gibi yazmışsınız ama bunlar satıştan önce alıcı ve satıcı arasında konuşulup karar verilecek konular. Satıcı ben dynoya sokmak istemiyorum diyorsa alıcı da dynoya sokmadan almak istemiyorsa araçtan vazgeçer olur biter. Aynı şekilde expertiz ücreti de konuşulur; satıcı farklı bir şey çıkarsa öderim demişse öder, ödeyeceğini taahhüt etmezse alıcı ya o parayı gözden çıkarıp yaptırır ya da yine vazgeçer.
    Benim kaçırdığım bir şey çar sanırım ben tutup 20 yaşındaki aracın tek podyelerine ve motoruna bakarım.Benim söylediğim durum başka.Benim yazdıklarımı tamamen okumamışsınız sanırım ben bilinemeyen olabilecek kusurlardan ayrı tuttum cümlemi.Eğer gizlediğin bir durum varsa tutup eksper parasını da kimse verecek değil.

• Aracımı 1 saat önce gelen arkadaşa sattım. Ekspertiz konusunda kendiside dyno testi istemedi ve ücreti ödedi. Dediğimin dışında bi şey cikmayincada direk notere gidip işlemi bitirdik hayırlısı olsun inşallah.

• Satarken “ucuza mı satıyorum acaba” diye düşünmek gerekir ?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.