herkese merhaba golf 8 aracım var. bir günde yaklaşık 1200 km uzun yol yaptım ve rapmalı sayılabilecek yollardan geçtim. Aracı vardıktan yaklaşık 12-13 saat sonra yıkattım ama için rahat etmedi ve internette araştırdığımda uzun yol sonrası aracın yıkanmaması gerektiğini ve disklerin eğilebileceğini okudum. Sizce benim aracımda böyle bir sorun olabilir mi bir de sizce araç uzun yoldan ne kadar sonra yıkanmalı |
uzun yol sonrası araç yıkama
-
-
30 dakika sonra yıkayabilirsin. Çok sıcak diske su tutulmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Vardıktan 12 13 saat sonra yıkattım demişsin araç soğumuş oluyor zaten o kadar saat sonra
-
Uzun yolla da alakası yok konunun. Frene bastığınız sürece diskleriniz ısınır, soğuması için ise zaman gerekir. İstanbul- Ankara yolculuğu sonrası yıkamanın getireceği zararın çok daha fazlasını yalnızca Kartepe inişi sonrasına yıkatarak deneyimleyebilirsiniz. Konu tamamen sıcak diske soğuk su vurmamak ile ilgili.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yikamacilarda ilk tekerlere girisirler sanki kasten yapiyorlar gibi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Şehir efsanesi,
Öyle bir şey olsa yağışlı havalarda araçların diskleri yamuk yumuk olurdu...
-
Dengeli ve eşit alanda olan doğal su sıçramasının sıcak diske yapacağı etki ile, üstüne su döküp ani ısı düşüşü yaşatmanın yapacağı etki bir değil.
Ama sıcak diskle yağmurda su birikintisine girersen yamulabilir tabiki.
-
Burdaki forum üyeleri nezaketen seni eleştirmeyip , bir de adam yerine koyarak sana cevap vermişler. Normalde bu konunun hiç ilgi görmemesi gerekiyordu.. İçindeki dewasa korlardan dolayı kıpkızgın olan döküm sobalar bile söndükten birkaç saat sonra soğurken, sen ise kıçı kırık el kadar bir diskin dışarda 12 saat geçtiği halde bile sıcak kaldığını sanacak kadar aklını kaybetmişsin ... Bir de bunun için endişeleniyor ve konu açıyorsun .. Bu dünya senin gibiler olduğu için eğlenceli, en azından insanı gülümsetebiliyor.. Sizin gibiler olmasa, bu hayat nasıl çekilirdi, bilemiyrem...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 24 Ekim 2024; 12:59:4 >
-
Ben genelde uzun yol sorası 3 ay bekletiyorum aracı Sonra çekiciyle yıkamaya götürüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 24 Ekim 2024; 13:49:6 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben senede 1 yıkıyorum diskler anca soğur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Vardıktan 12 13 saat sonra yıkattım demişsin araç soğumuş oluyor zaten o kadar saat sonra |
Burdaki forum üyeleri nezaketen seni eleştirmeyip , bir de adam yerine koyarak sana cevap vermişler. Normalde bu konunun hiç ilgi görmemesi gerekiyordu.. İçindeki dewasa korlardan dolayı kıpkızgın olan döküm sobalar bile söndükten birkaç saat sonra soğurken, sen ise kıçı kırık el kadar bir diskin dışarda 12 saat geçtiği halde bile sıcak kaldığını sanacak kadar aklını kaybetmişsin ... Bir de bunun için endişeleniyor ve konu açıyorsun .. Bu dünya senin gibiler olduğu için eğlenceli, en azından insanı gülümsetebiliyor.. Sizin gibiler olmasa, bu hayat nasıl çekilirdi, bilemiyrem... |
30 dakika sonra yıkayabilirsin. Çok sıcak diske su tutulmaz.
|
Ben genelde uzun yol sorası 3 ay bekletiyorum aracı Sonra çekiciyle yıkamaya götürüyorum.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X