Şimdi Ara

Dsg sürüş modları ve araca az nasıl yaktırılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar herkese, ben bu dsg şanzıman ile anlaşamıyorum hiç araç 2016 model superb prestij paketi
    Edit: 1.6

Öncelikle 1.sorum

Eco, normal, spor modların farkı nedir?
    Yani sürerken değiştirince bir şey fark etmiyorum

2- arabada Green denilen bir yaprak işareti var ve galiba bir devirde ya da durumda puan artıyor ve ekonomik sürüş oluyor hatta galiba frene basınca kadranda Eco yazıyor bu nasıl en ekonomik şekilde kullanılır?

3- octavia dsg sürerken çok rahattı sanki bunda bir gariplik mi desem yoksa e220 den geçince mi desem bir farklılık var mercedes sürerken hiç manuel vites atmak ile uğraşmıyordum ama bunda normal moddayken sürekli yokuş çıkarken devir çok artıyor çok geç vites atıyor her türlü elle müdahele gerekiyor acaba bi serviste güncelleme falan mı gerek?

4- bir araç en ideal yakıtı nasıl harcar? yüksek vites az devir mi ( mantıklısı bu gibi geliyor bana)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 14 Temmuz 2020; 13:50:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anladığım kadarıyla araç 1.6 tdi. Sürüş modlarının farkı direksyon ve gaz tepkisi ,vites değiştirme devri. Örneğin eco mod 1500 devirde vites değişirken S mod 2000 e yakın hatta kalkışlarda 2000 devirden bile geç vites değişir.

ecoda yelken - serbest sürüş modu açılırken Sporda açılmıyor...

Green denilen yaprak; yakıtı ne kadar verimli kullandığınız. Kalkışlarda gaza abanmadan kalkıp , kırmızı ışığın yandığını görüp ayağınızı gazdan kesip serbest sürüş ya da yelken moduna almanız. aracı maksimum torku verdiği en düşük devirde kullanmanız (1500) green score arttırır...

Octavya dingil - aks mesafesi ve ağırlık olarak rampada superbden avantajlı. Rampaları S modda gaza yüklenerek çıkarsanız manuele gerek kalmaz . Gerek kalıyorsa ya rampa çok diktir ya da bir sorun vardır...

Ancak 1.6 tdi bana göre çok geri kalmış bir motor .superb passat gibi araçlar hantal kalıyor... Teknik verilerde 0-100 idare eder olma sebebi tamamiyle aktarmanın iyi olması (psa ve reno motor çok daha iyi )

En az yakıtı 1500-1800 devir aralığında harcıyor.

1.4 tsi da Act olduğu için farklı durumlar var. bazen 2000 devirde 1500 -1800 devir aralığından daha az yakıyor...

• Mojaverok kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.