Şimdi Ara

Sıfır Araç - Uzun Yol ve Eklenti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, bir aksilik çıkmazsa yarın sıfır bir araç alacağım İzmir’den, Civic Eco Premium. İlk aracım olduğu için bazı sorularım var.

Birincisi araçla İstanbul’a dönmem gerek, bunun için özellikle dikkat etmem gereken şeyler var mıdır araba ile ilgili? Diğer konuda bir arkadaşın 0 araba ile 1.100 km yol gittiğini, araç yeni olduğu için 120 km hızı geçmediğini gördüm. Bunun gibi şeyleri merak ediyorum.

İkinci sorum, bu araçta Premium pakette olmayıp Elegance’da olan bazı özellikleri serviste taktırabilir miyim? Özellikle arka kamera, ön park sensörü ve led farlar iyi olur. Otomatik kararan dikiz aynası olur mu bilmiyorum. Son olarak araçta anahtarsız çalıştırma var ama anahtarsız giriş sadece orta pakette. İlana “anahtarsız giriş” yazanlara mesaj attığımda bayiden böyle aldıklarını söylediler. Bu mümkün mü?

Ben bayiden değil, tanıdığım bir kullanıcıdan alıyorum o yüzden Premium paket de olsa kabul ettim ama bu eklentileri yapmak güzel olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ne kadar ezik insanlar var forumda. Civic lafını duyunca nasıl laf sokayım derdine düşüyor. Seviye de düşük olunca kendini komik duruma düşürmeden öteye gidemiyor.

Ani gaz fren tavsiye edilmiyor. Yola çıkmadan da yağı, motor sıvısını, lastik basınçları kontrol edin yeter.

Premium donanımda deri olmayan direksiyon rahatsız edici bence. Ben en çok ona takıldım.
  • Rodajda fazla basma fazla ani fren yapma diyecemde araç Civic işte genel kullanıcı profiline bunu anlatmak zor Sıfır Araç - Uzun Yol ve Eklenti 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • defiant82 kullanıcısına yanıt
    Öyle bir kullanım tarzım yok hocam. İzmir İstanbul otoyolunda 120 bile düşük kalabiliyor ama. Başka zaman olsa 135’e falan sabitleyip giderdim.

Bir de bu kasasının o kullanıcı grubu tarafından tercih edileceğini sanmıyorum. Daha ağırbaşlı bir araç, önceki daha sportifti görünüş olarak şahsi fikrim.

• Uzu yol rodaj için iyi olur. Farklı devirlerde kullanmaya çalışın. Takip mesafesini normalden daha çok bırakın. Hayırlı olsun.

• İlk 3 km boyunca 3 bin devri geçmemeniz ve devri sürekli değişecek şekilde kullanmanız tavsiye ediliyor ancak markadan markaya değişir. Aldığınız yer size söyleyecektir.

Bence uzun yolda en dikkat etmeniz gerek şey, öndeki aracın dibine girmemek ve sağ şeridin en sağını, sol şeridin ise en solunu kullanmak. Bu şekilde taş gelme ihtimalini azaltırsınız.

Hayırlı olsun aracınız.

• Teşekkür ederim hocam düşünmediğim bir konuydu. Yolun tamamına yakını otoban olacak, yine de dikkat ederim.

• Ne kadar ezik insanlar var forumda. Civic lafını duyunca nasıl laf sokayım derdine düşüyor. Seviye de düşük olunca kendini komik duruma düşürmeden öteye gidemiyor.

Ani gaz fren tavsiye edilmiyor. Yola çıkmadan da yağı, motor sıvısını, lastik basınçları kontrol edin yeter.

Premium donanımda deri olmayan direksiyon rahatsız edici bence. Ben en çok ona takıldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 26 Nisan 2022; 16:49:29 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • commandx C kullanıcısına yanıt

İşine bak ima etmeSıfır Araç - Uzun Yol ve Eklenti 

• Keyfini süre süre gelin...
    Hayirli olsun...

• Hayırlı uğurlu olsun. Motoru açacaaaaam diyip Allah ne verdiyse basmayın. Rodaj yok diyenlere de inanmayın. Bunlar süperspor otomobiller değil.

Ani hızlanma, ani frenleme yapmayın. Sabit hızda aynı devirde kullanmayın. Gerçi araç cvt de neyse işte. Örneğin 70-80 e düşün 120-130 a çıkın.

• zwartevis kullanıcısına yanıt

Otobanda gelme ihtimali çok dusuk. Genelde ses yapan kötü yollarda oluyor.

genel kullanırken bu hususa dikkat edersiniz.

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Sağolun tavsiyeler için. Direksiyon konusunu hiç düşünmemiştim. Deri direksiyonun bir artısı var mı? Zaten sıcağı sevmeyen biri olarak deri koltuk kesin istemezdim sanırım, direksiyon da benzer mantıktır diye düşünmüştüm.

• crssover C kullanıcısına yanıt
    Sağolun güzel dilekleriniz için. Dediğim gibi Allah ne verdiyse basma huyum yoktur. İlk aracım ama babamla ortak tek araç kullanıyorduk önceden, yani sürüş tecrübem var.

CVT şanzımanın hızı sabit tutmakla ilgili bir problemi mi var?

CVT oransız sanziman oldugu icin motor devrini her zaman maksimum torka yakin tutmaya calisir. O yuzden devri dalgali kullanmak icin ugrasmaniz gerekir. Arada manuele alip vites kuculterek devir degiskenligini saglayabilirsiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Setsa kullanıcısına yanıt
    Sanırım manuel modu yok bu aracın hocam L ve S modlarına alırım.

Yeni kasayi bilmiyorum ama FC5'lerde S moduna alip F1 kulakciklardan manuel mudahale edebiliyordunuz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Setsa kullanıcısına yanıt
    F1 kulakçıklar benim paketin bir üstünde geliyor buradaki 15. Sayfaya göre.

Aracı alırken manuel modu var mı yok mu diye dikkat etmemiştim açıkçası, böyle araba ilk defa görüyorum :)

https://www.honda.com.tr/assets/files/honda-civic-ozellikler-SVcS3A.PDF

• Sabit hızda gitmeden, 80-120 arasında ani hızlanmalardan kaçınarak kullanmaya çalışın. Şanzımana manuel müdahale olmadığı için ben farklı devirlerde kullanma olayını 15-20dk da bir spor modu ile normal mod arasında seçim yaparak çözmüştüm.

Deri direksiyon konusunda takıntın varsa ben şöyle birşey yaptırdım. Orjinal deri ancak getirini götürünü yapar Sıfır Araç - Uzun Yol ve Eklenti 

Sıfır Araç - Uzun Yol ve Eklenti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@sToR -- 26 Nisan 2022; 23:20:14 >

• K@sToR kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler.

Aracınız birebir aynı sanırım. İkinci sorumla alakalı bir bilginiz var mı? Ön park sensörü, arka kamera vb. takılabiliyor mu serviste?

Ön park sensörünü sormadım ama, geri görüş kamerasını 1 ay önce sormuştum, elegance ile aynı ekran olduğu için gelecekte takılma ihtimali olduğunu söylediler ama net bilgi ve fiyat vermediler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.