Şimdi Ara

Bu piyasada en mantıklı motosiklet? Hem şehir içi hem uzun yol

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
7.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hangisi sizce? Daha önce Ybr, Pcx, Burgman, İnazuma, DL 650 gibi 20 farklı motosikletim oldu. Tecrübem var, siz olsanız hem şehir içi kullanılabilecek, hemde uzun yolda sabit 140-150 km hızlarda seyredebilecek motosiklet tercihiniz ne olurdu?

Bütçem: 40 bin tlye kadar çıkabilirim.

1. Böyle bir tercih yapmam sizce kumar mı olur? Rx Evo 150cc, 250cc kullanıcıları memlunlar gibi.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-yetimoglu-plazadan-2020-rx3-s-evo-869485268/detay

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hem Şehir İçi Hem Uzun Yol İçin En Mantıklı Motosiklet

Hem şehir içi hem de uzun yol sürüşleri için uygun bir motosiklet arıyorsanız, göz önünde bulundurmanız gereken birkaç faktör vardır.

Şehir İçi Kullanıma Uygun Motor Özellikleri:

• Küçük boyut ve hafif yapı: Şehir içinde manevra yapmayı ve park etmeyi kolaylaştırır.
    • Düşük yakıt tüketimi: Sık sık dur-kalk yapılan trafikte ekonomi sağlar.
    • Yüksek manevra kabiliyeti: Dar sokaklarda ve yoğun trafikte kolayca hareket etmenizi sağlar.

Uzun Yol İçin Uygun Özellikler:

• Güçlü motor: Otoyol hızlarında rahat ve güvenli bir sürüş sağlar.
    • Rahat koltuk ve süspansiyon: Uzun yolculuklar sırasında yorgunluğu azaltır.
    • Yeterli depolama alanı: Bagaj veya eşyalar için alan sağlar.

Her İki Amaca Uygun Motosiklet Önerileri:

• Honda NC750X: Çok yönlü bir seçenek olan bu motosiklet, hem şehir içinde hem de uzun yolculuklarda mükemmel bir performans sunar.
    • BMW F 750 GS: Macera tarzı bir motosiklet olan F 750 GS, engebeli arazilerden şehir sokaklarına kadar her türlü koşulla başa çıkabilir.
    • Triumph Tiger 900: Şehir içi kullanım ve uzun yolculuklar için tasarlanmış olan Tiger 900, konfor ve performansın mükemmel bir dengesini sunar.
    • Suzuki V-Strom 650: Dayanıklı ve güvenilir V-Strom 650, hem şehir içi hem de uzun yol sürüşleri için uygun bir motosiklettir.

Bu motosikletlerin her biri, farklı ihtiyaç ve tercihleri karşılayacak benzersiz avantajlar sunar. Motosiklet seçiminizde ihtiyaçlarınızı, bütçenizi ve sürüş tarzınızı dikkatlice değerlendirmeniz önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Cb500f
  • Uzun yolda 140-150 km hızla seyahatten bahsetmişsiniz.
    Bunun için o 250 CC motosiklet yeterli olmaz, çift silindir 600-700cc makine bakın.
    Ki o hızlar fazla bana göre
  • quote:

Orijinalden alıntı: noqturno

Uzun yolda 140-150 km hızla seyahatten bahsetmişsiniz.
    Bunun için o 250 CC motosiklet yeterli olmaz, çift silindir 600-700cc makine bakın.
    Ki o hızlar fazla bana göre

Uzun yolda yollar çok müsait, çok rahat bu hızlarla gidilebiliyor. Diğer türlü yol bitmiyor benim için.

Tabi birde MT 25 var 250'lik sınıfında gidişi hiç 250lik gibi değil. Düz yolda çok rahat 170-180 gider gibi gözüküyor. Dediğiniz gibi 250 cclerde düz yolda 140 km civarı gidebilsede yokuş/eğim rampalarda 120lere düşüyor işte en büyük isteğim yokuş-eğim tarzı yerlerde biraz gaza basarak yine sabit 140-150lerde devam etmek o yüzden MT 25 hariç diğer 250likleri eledim direk.

Link verdiğim Mondial 390 cc

https://www.epey.com/motosiklet/mondial-rx3-s-evo.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selvolution -- 21 Kasım 2020; 0:35:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GwynBleidd48

Cb500f

Aklımda bu model mevcut fiyasada 110-125-250 cclerin fiyatlarına baktığımda 500 F yönelmek mantıklı gibi duruyor.

• Selvolution S kullanıcısına yanıt

Mt25 170-180 gibi hızlar maksimum hızları.

170-180 km hızlarda motor rahat bir şekilde sürekli sürülemez.

140 km hızlarda sürülür ama.

• 40 bin liraya kadar çıkabiliyorsanız mondial 250cc yerine benelli trk502 önerebilirim. pandemi öncesinde 3 çantayla beraber 30 bin liraya almıştım şimdi 45 civarına bulunabiliyor.

istanbul-bodrum-istanbul şeklinde uzun yol tecrübeside yaptım. çantalar dolu + eşimle beraber, güç konusunda sıkıntı yaşatmadı bana.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 250cc bir motor ile sürekli 140-150 gidemezsiniz,en düşük 500cc almalısınız diye düşünüyorum

ha 250ccde sabit 140-150 gider ama hem kendine hem motora yazık

• CB500F yada CBR500R seçim size kalmış.

• @III I II III I I @Zibidi Gonzales

Motosikletimin son hızı neyse bu güne kadar hep 10 km aşşağısında gittim gittiğim uzun yolları. Pcx 115 max hızıydı, ben hep 110 tapa gaz gittim, İnazuma 150'ydi ben hep 140-150 gittim. Ybr gibi krank kırma eğilimi müsait motosikletler haricinde sürekli tapa gaz kullandım motosikletlerimi. Zaten yazın ya 1 yada 2 uzun yol yapacağım, bu zamana ayrılan süre kısıtlı doğal olarak hemen gideceğim yere ulaşmak istiyorum.

Bu kadar takılmayın lütfen asıl soru şu: hem şehir içi aralardan rahat geçip, hemde uzun yolda 140-150 kmlerde gidebileceğim bir motosiklet. Aklımda zaten beliriyor çoğu motosiklet ama belki yeni çıkan modellerden öneriler olur/olabilir diye açmıştım konuyu. Yukarıda linkini koyduğum 390 cclik Mondial gibi.

• O fiyatlara bulamazsın ama aynı mantıkla mt25 almıştım hem istanbul trafiği hemde ufak uzun yollar için. Bir sene sonunda mt25 den tracer700 e geçtim böyle bir rahatlık yok. Tork, bagaj(topcase), kendi ve artçı sele rahatlığı açısından çığır atlıyorsun resmen.
  • Linkteki motosikleti servis sırası beklerken incelemiştim, sürmedim ancak malzeme kalite hissi fena durmuyordu.

Fiyatına göre sıfır alınacaksa iyi bir seçim olabilir.

• Bahsettiğiniz kriterlere uyan motosiklet Tracer 700 olur ama max 40 diyorsanız Forza250 düşünebilirsiniz. Scooter rahat olur şehir içi ve uzun yolda
  • Ilacın Dominar 400 UG
  • Şehir içinde de şehir dışında da pcx süper.100 km hızla gitmek sıkmayacaksa pcx işiniz fazlasıyla görür. Şehir içinde harika

• Ağustos ayında CB250R aldım. Şehir içi kullanımına çok uygun, yakıt tüketimi gayet iyi, ayda 2 defa git-gel 300 km yol yapıyorum ve çok memnunum. Dizayn ve donanım olarak da rakiplerinden daha iyi durumda bence.
  • Mondial a bulaşma derim. Şimdilerde crf250 rally ile ilgileniyorum. Alırsam forumu yeşillendiririm
  • NC750X bu hız için ideal ama, honda sağolsun üzerine her ay 6 bin tl koyuyor. Döviz düşse de koyuyor. Zaten vergiyle 1 tane hediye ediyoruz. Markalar bari dövize endekslese..
  • Fiddle 3 200i kullanıcısıyım. 2 yıldır kullanıyorum. İstanbul trafiği için bire bir. Ben de tam sizin dediğiniz gibi hem şehir içi hem uzun yol için, 130a rahat çıkıp sabit gidebileceğim motor bakıyorum. Ben yaklaşık 6 ay önce alacağım motorun kararını verdim. Nc750x dct. Fiyatına ilk baktığımda 2020 yılı başında 50 bindi şuan 100 bin oldu. Bütçenize uygun değil ama talep ettiğiniz özellikleri karşılar diye düşünüyorum.
    Rx3i tavsiye eden olmuş fakat 1000km de bir bakıma sokmanız gerekir. Uzun yol için mantıklı değil bence...
  • çok net cbr500 az yakar dediğin hızlarda gider fiyat söylediğin e yakın tam ss değil parça ucuz sağlam makina

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.