Şimdi Ara

Scooter marş basıyor ama çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
60
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba her kese. 2 gün önce gittiğim yerde aniden motor gazı kesti. ve gösterge ve farlar söndü. (Pardon gazı kesmemişten 30 saat önce tam gaz sıkıyordum, arada gaz kesiliyordu sonra gazı yeniden verdiğimde normal oluyordu bir süre. ). Sonra ne kadar el marşını bastiysam hiç bir tık olmadı. Ayak marşıda aynı. 1 saniyeliğinede olsa işe düşmedi. Scooteri 1 ay önce aldım. Yağını ve filtresini değiştirdim.Yağ baya eskimişti.

İnternet okuduklarımı denedim ve yenisiyle değiştirdim

1. Akü ömrü bitmiş dediler. Yeni akü aldım. Takdım. Ama bu defa marşa bastığımda tık-tık ses geliyordu. Ama marş motoru bile çalışmıyordu. Ayak marşıda aynı
    2. Marş motorunda sorun olacağını yazmışlardı. Bende yenisini aldım takdım.Şimdi marşa bastığımda marş motoru çalışıyor(eskisi gibi tık-tık yok yani). Ama motor çalışmıyor
    3. Bujiden bobinden veya kablolarından olduğunu yazmışlardı. Kablolar ve bobin normal çalışıyor. Bujiyi çıkarıp marşa bastığımda elektrik geliyor. Ama ben yinede yenisini alıp taktım. Yinede el marşı basıyor ama çalışmıyor. Ayak marşından tık yok
    4. CDI(beyni) sorun ola bileceği yazılmıştı. Multimetreyle beyni kontrol ettim. Normal çalışıyor
    5. Ayaklıkla ilgili sorun olabileceği vardı. Benim motorumda o yokı.Yani ayaklığı indirdiğinde motorun çalışmamasıyla ilgili herhangi kablo felan. Belgelerine batım. Öyle bir tehçizatı yok
    6. Varyatörle ilgili ola bileceği söylenmişti. Açtım baktım. Dişleri normal
    7. Statörle ilgili sorun ola bileceği söylenmişti. Yeni statör alıp taktım
    8. Yeni benzin filtresi taktım ve boruları kontrol ettim. Benzin çekiyor sorun yok.
    9. En son karbüratörle ilgili sorun olabileceği yazılmıştı. Onu kontrol etmedim.Yani tam açamadım. Hava filtresi çıkaramadım diye uğraşamadım

Sorum şu . Karbüratorüde açsam ve sorun olmazsa onunla ilgili, bu scooterin karın ağrısı ne? 1 ay boyunca bir defa bile tutukluluk yapmadı sorun çıkarmadı. Aniden durması ve çalışmaması neden ola bilir? Bir fikri olan varsa lütfen yardım etsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.