Şimdi Ara

Normal bisiklete motor takmak?ruhsat vs?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
21.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İnterneti dolaşırken bi ilan sitesinde normal bisiklete takılabilen motor kiti gördüm.375tl civarlarında fiyat var,benzin deposu,dişli,zincir vs hepsi motorla beraber kitin içinde ve kullanma kılavuzu var.İzmir den satıyor arkadaşlar...Birde video koymuşlar dağ bisikletine takıp çekmişler hoşuma gitti.

Kendilerine mesaj attım,trafik nasıl izin verecek,yada sorun yapmayacak diye,kendileri,normal bisikletlerde felan şasi numarası yada ruhsat olmadığından motoru taksanızda ruhsat yada ehliyet gerekmez dediler ama kanatiim,ben bunu şehir içinde kullansam illaki polis felan durdurup bi sıkıntı çıkaracak...

Bunla ilgili bilgisi olan varmı yada kullanan?
    Ömür yada kalite olarak çok bi beklentim olmasada evde yıllardır kenarda yatan bianchi dağ bisikletine böyle bi modifiye yapma fikri açıkçası hoşuma gitti..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-diger-markalar-diger-modeller-motorlu-bisiklet-super-fiyatlar-ithalatcisindan-amerikan-mot/detay?source=promotion_topl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mefairo -- 30 Kasım 2010; 7:22:58 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bisiklete Motor Takmak: Yasal mı, Yasa Dışı mı?

Bisiklete motor takmak yasal sınırlamalara ve düzenlemelere tabidir. Normal bir bisiklete motor takmanın yasal olup olmadığı, yaşadığın bölgeye bağlıdır.

Türkiye'de:

• Bisikletlere elektrikli motor takmak yasal kabul edilir ve herhangi bir ruhsat gerektirmez. Ancak, elektrikli motorun gücü 250 watt'ı ve destekli hız 25 km/saati geçmemelidir.
    • Benzinli veya dizel motor takmak ise yasa dışıdır. Bu tür modifikasyonlar, bisikletin bir motorlu taşıta dönüşmesine neden olur ve ruhsat ve sigorta gerektirir.

Diğer Ülkelerde:

• Yasal düzenlemeler ülkeden ülkeye değişir. Bazı ülkelerde, belirli güç ve hız sınırları içinde olmak üzere elektrikli motor takmak yasal olabilir.
    • Benzinli veya dizel motor takmanın yasal olup olmadığını öğrenmek için yerel yetkililere başvurman önemlidir.

Motorlu Bisiklet Kullanmanın Riskleri:

• Motorlu bisikletler, normal bisikletlere göre daha hızlı ve daha güçlüdür, bu nedenle daha fazla risk taşırlar.
    • Çarpışma durumunda ciddi yaralanmalara neden olabilirler.
    • Trafik kurallarına uymak ve koruyucu ekipman kullanmak, riskleri azaltmaya yardımcı olur.

Sonuç:

Normal bir bisiklete motor takmadan önce yasal düzenlemeleri araştırman çok önemlidir. Türkiye'de benzinli veya dizel motor takmak yasa dışıdır. Elektrikli motor takmak yasal olabilir, ancak güç ve hız sınırlamalarına uyulmalıdır. Motorlu bisiklet kullanırken her zaman dikkatli olunmalı ve trafik kurallarına uyulmalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu konuyu bende tam dün araştırmıştım.Hazır takılı bisikletler falanda var 750 tl civarı.Tabiki kendiniz alıp takacaksanız el becerisi olması lazım.Ruhsat meselesine gelince polis sana ödül bile verir güler geçer ,ben zannetmiyorum polis kıllık falan yapsın.Ha şu var sen caddede akrobasi hareketleri yaparsan polis el bile koyar.Toplum ahlakı der vs bir kılıf uydurur,her şey karşılıklı yani...
  • Dağda bayırda kullanacaksanız tabi sorun çıkarmazlar. Ama şehir içi trafiğinde kullanabilmeniz için çeşitli kanuni yükümlülüklerin sağlanması lazım ki. Sinyalizasyon, aynalar vs. Yani polis "kıllık" yapmazsa görevini de yapmamış olur bu durumda. Motosiklet forumlarında dönmüştü bunun muhabbetleri henüz bir firma TR ye getirmeden evvel hatta. Siz firmanın (Eğer firma diyorsa bunu) ehliyet ruhsat gerektirmez demesine aldırmayın. Motor tercihlerindeki 48cc bile nihayetinde en düşük scooter motoru. Ruhsat çıkarırım deseniz ve çıkarabilme imkanı olsa bile astarı yüzünden pahallıya gelir zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GullyFoyle -- 8 Aralık 2010; 1:33:54 >
  • sonuçta pedal çevirmek istemiyorsanız bisikletin ne önemi kaldıki onunla uğraşmak yerine 2. el orjinal bir motosiklet alın derim. şehir trafiğinde bu tip bir vasıtaya kıllık yapacak polis çıkacaktır ve size keseceği ceza 2 scooter parası olacaktır bundan emin olabilirsiniz. sonuç olarak pedal çevirmek istemiyorsanız normal bir motosiklet, sağlıklı bir hayat için spor yaparım diyorsanız bisikleti kullanın.
  • aslında bu konuyu bende kurcaladım güzel bir projem var ancak trafiğe çıkabilirmiyim diye düşünüyorum hala işin büroksasisindeyim;
    4 tekerli bisiklet projemde ;
    tekerler 16veya 18 jant
    frenler 4 disk firen pedal hareketli hidrolik
    kısa uzun farlar sinyaller dikiz aynaları
    motor 80cc bisiklet motor kiti
    250w elektrikli motor ve takılabilir pedal sistemi ve bisiklet şanzımanı
    fiberglass kaporta 2 kişilik sportif
    bu araçla trafiğe çıkabilirmiyim daha doğrusu polis durdurduğunda ne olacak ?
  • Şehir içinde bu motor kitiyle dolaşırsam cezası ne kadar? Ayrıca bisikletime aydınlatma, park, sinyal ve ayna tertibatı uygulasam yine de ceza alır mıyım? Bu konu hakkında bilgilendirecek birisi olursa sevinirim.

Motor kitinide kendim sipariş edip alsam, bisikletime montaj edebilir miyim, çok zor mudur sizce?
  • Motor kitini takmak zor değil, biraz el işçiliği ile hallolur. Nette vardı hatta videoları bir ara. Trafiğe çıkma olayına gelirsek İstediğiniz sinyalizasyonu yapın nihayetinde motorlu araçsa, seyir edilecek yollar trafik/jandarma trafik sorumluluk sahasındaysa ve ilgili kanuna tabiyse ruhsatsız motorlu araç kullanmanın cezası var. Bir de trafiğe uygun olmayan araçtan da ceza yazabilirler, A2 ehliyetin olması lazım. Tabi bunlar TR ye yeni geldi ve bahsettiklerim varolan kuralların işletip işletilmemesine göre değişir. Zira Offroad yüzlerce ATV yazlık da olsa meskün yerlerde kullanılıyor ve polis (Jandarma yine görevini yapıyor genel olarak) oralı olmuyor mesala. Daha yeni ç.altında gözlemledim. Yani burası Türkiye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GullyFoyle -- 20 Haziran 2011; 17:09:45 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.