Şimdi Ara

Arabaya yeni motor yapmanın maliyeti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
6.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyi akşamlar, motor ustası arabama yeni motor yapılması gerektiğini ve tüm parçaların değişmesi gerektiğini söyledi. parça maliyeti olarak 5200 tl işçilikle beraber 8000 tl fiyat çıkardılar. araba 2004 model ford fiesta. Sizce fiyat normal mi?? pahalı mı??

parça listesi:

piston
    segman
    ana yatak
    kol yatak
    kol burcu
    kenargezi yayı
    krank
    sıvı conta
    silindir kapak contası
    takım yağlama seti civatalı
    takım conta
    takım filtre seti
    yağ pompası
    yağ soğutucu
    v kayış gergisi
    kızdırma bujisi 4 adet
    silindir kapağı
    lifter

parçalar bunlar arkadaşlar, internetten araştırdığım 5200 gibi bir fiyat çıkmıyor. Fikri olan var mı acaba.

@kendindenvazgeçenadam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevgisec -- 26 Mayıs 2018; 20:11:32 >

• Aşırı fazla gibi geldi fiyat. Araç dizel mi benzinli mi ? ayrıca ford yetkili servise sormanızı tavsiye ederim. En azından karşınızda herhangi bir sorun olduğunda resmi bir kurum olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kendindenvazgeçenadam

Aşırı fazla gibi geldi fiyat. Araç dizel mi benzinli mi ? ayrıca ford yetkili servise sormanızı tavsiye ederim. En azından karşınızda herhangi bir sorun olduğunda resmi bir kurum olur.
    bana da aşırı fazla geldi ama tabi ilk defa basıma geldiği için bilemedim de, araç dizel. suan arabanın motoruna bakmak için sorunu bulmak için indirmişlerdi motoru toplatıp yaptırmak istemiyorum dediğimde motoru tekrar toplama ihtimali nedir ustanın o durumda da ücret talep edecektir ya da toplayınca araba eskisi gibi yürüründe olacak mı acaba
  • yatak saran 1.6 motor 2016 da 8000 liraya yapıldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

yatak saran 1.6 motor 2016 da 8000 liraya yapıldı
    çok aşırı fiyatlar ya, arabanın alışında ödediğim fiyat zaten 23bin liraydı. nerden baksan yarı ücret tamir için isteniyor.
  • sevgisec S kullanıcısına yanıt
    Aracınızdaki sorun neydi tam olarak ? birde eski araçta dizel alarak hata etmişsiniz. Dizel araçlar biraz nazlı olur keşke benzinli alsaydınız. Neyse şimdi yapılacak iş şu ustanızdan parça listesini isteyin yapılacak işlemleri bir kağıta yazıp size vermesini isteyin. Usta motoru dağıttıktan sonra toplar fakat duruma göre 400-500 alabilir işçilik için. Yine söylüyorum servise kesinlikle sormalısınız en azından yetkili bir yerde yapılır veya bulunduğunuz yeri söylerseniz illaki tavsiye edilecek bir servis bulunur.
  • quote:

Aracınızdaki sorun neydi tam olarak ? birde eski araçta dizel alarak hata etmişsiniz. Dizel araçlar biraz nazlı olur keşke benzinli alsaydınız. Neyse şimdi yapılacak iş şu ustanızdan parça listesini isteyin yapılacak işlemleri bir kağıta yazıp size vermesini isteyin. Usta motoru dağıttıktan sonra toplar fakat duruma göre 400-500 alabilir işçilik için. Yine söylüyorum servise kesinlikle sormalısınız en azından yetkili bir yerde yapılır veya bulunduğunuz yeri söylerseniz illaki tavsiye edilecek bir servis bulunur.
    parça listesini aldım ustadan, bulundugum yer izmir ili. sorun yatak sarma herhalde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Üstüne 1500-2000 koyup sandık motor alın daha mantıklı en azından her anlamda sıfır motor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 26 Mayıs 2018; 19:31:12 >
    listeyi bizimle paylaşırsanız fiyatlar abartı mı değil mi az çok anlayabiliriz.
  • quote:

listeyi bizimle paylaşırsanız fiyatlar abartı mı değil mi az çok anlayabiliriz.
    şimdi yukarıya listeyi paylaştm bakıp fikir bildirebilir misiniz
  • yagsıydı suyuydu ufak tefek malzemesiydi extra belki parçada çıkabilir,,onun için 6 6.5 7 bini bulur
    ha birde işçilik var ayrıyetten reflektiye işide var varda var yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz006 -- 26 Mayıs 2018; 20:48:27 >
  • O kadar parçayı birleştirip motor yapabilirlerse bravo.

Gerçi iyi usta parça attırırmış ....
    Hocam o kadar parça alıp motor toplanınca randıman vereceği belli değil siz beni dinleyin sandık motor araştırabilirsiniz
    Evet tek tek fiyatları araştırdım. Herşey orjinal olursa 3600 gibi bir fiyat çıkıyor. Fakat yan sanayi hiçbir parça yok sanırım usta biraz fazla yazmış. Benim tavsiyem aracı toplatıp yetkili bir servise götürün en azından verdiğiniz ücrete değer sanayide orjinal parçadan daha fazla fiyat çekip yan sanayi parça bile kullanabilir. Tabi ki izmirde iyi bir özel servis biliyorsanız farklı oraya da sorabilirsiniz. Tavsiyem bu ustaya yaptırmamanız.
  • kendindenvazgeçenadam K kullanıcısına yanıt
    Kızdırma bujisi olduğuna göre araç dizel.

Belki o fiyatlara kazalı araçtan çıkma komple motor bulursun. Sıfır alacaksın diğer bölümler sıfır değil taşlayacaklar filan. Gerçi diğerinde de parçalar kendine has yıpranmış olacağından yine sıkıntılı. Motoru komple değişince de motor numarası filan sorun olur mu bilmiyorum.

Bu arada bana ucuz geldi çünkü benim araç Honda :-))))
  • İzmir'de hem makul fiyatla iş yapan hem de temiz usta bulmak oldukça zor, yaptırdığım onarimlar her defasında yetkili servisten daha pahaliya malolmuştur. Araç beklesin, yetkili servislerden fiyat alin, gerekirse toplamadan çekiciyle götürürsünüz.
  • etusch kullanıcısına yanıt
    Mesajı yazdığımda değişecek parçaları malesef yazmamıştı hocam bu sebepten dolayı sormuştum.
  • motor 1.4 hdi galiba değilmi
  • listede egzantrik mili ve krank yok

ben 8000 liraya gömlek hariç herşeyi faturalı yeniletmiştim
  • 5200 TL verdiğiniz parça listesi için yüksek. Aracınızda Peugeot üretimi 1.4 hdi motor var. Eğer Peugeot parçacılarından alırsanız parçalar hem orjinal olur hemde daha ucuza mal edersiniz. İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet sanayi sitesinde Peugeot parçaları satan Şahin Peugeot var, fiyatları uygundur, peugeotmarket.com diye siteleri var. Listeyi onlara gönderip fiyat alın.

Ayrıca listedeki parçaların fiyatlarını şasi numaranızı vererek yetkili servisede hesaplattırın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.