Şimdi Ara

Arabaya yeni motor yapmanın maliyeti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
6.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Madem İzmir'desiniz Ustaeller Ford Özel Servisini araştırmanızı tavsiye ederim. İnternette burası için yapılan yorumları okuyup öyle karar verirsiniz
  • Ustaeller ford var 3.sanayide onlardan fiyat alın birde parçalar dolar kuruna endeksli kimse bunu göz önünde bulundurmuyor bugün tofaş motorunu bile 2500 liraya topluyorlar.
  • mbulur M kullanıcısına yanıt
    Bugün başka bir ustadan fiyat aldım 11.500 tl dedi 😂

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevgisec

Bugün başka bir ustadan fiyat aldım 11.500 tl dedi 😂
    Geçen hafta arkadaşımın C-Max 2005 i 7000 TL ye geldi.bu işi öyle 2 3 binede yaptıramazsin

Ustanın iyi bul.dikis tutmazsa verdiğin parada gider.1000 TL fazla ver ama güvendiğim bı usta olsun.en ucuza kim yapıyorsa ona yaptırayım deme.

• Sorununuz neydi, araç şimdi yatıyor mu yoksa çalışır vaziyette mi ?

Krank, yağ pompası, soğutucu, silindir kağağı, kayış gergisi, bunların değişmesi gerektiğini motoru açmadan mı söyledi ?

Krank kolay bozulacak bir eleman değil.
    Yağ pompası ve soğutucusu keza öyle.
    Kapak deseniz kapakçıya gider ölçüler kurtarırsa taşlanır, ha yok kurtarmaz ise çıkma kapak bulunur sıfırı en son çaredir.

Aracınızın motoru çok nadir bulunan bir model değil ki.

Sanırım komple motor diye fiyat aldığınız zaman kimse aşağı rakam söylemiyor ki çıkabilecek ekstralardan dolayı fiyat yükselmesin.
  • Geçmiş olsun motor nasıl bu hale gelmiş acaba.
  • sevgisec S kullanıcısına yanıt
    Piyasada çok çeşitli kalitede ve fiyatlarda motor parçaları var. Artı rektifiyecinin işçiliği çok önemli. Benim size tavsiyem motor ustalarıyla görüşmek yerine parça listesiyle birlikte motor rektifiyesi yapan atölyelere bizzat gidip konuşun. Motoru söken ustanızın bu işlemde fazla rolü yok, o sadece motoru yerinden çıkaracak, üzerinden şarj dinamosu gibi bazı parçaları sökecek ve motoru rektifiye atölyesine gönderecek. Motoru dağıtıp, gerekli parçaları değiştirecek, ölçümleri yapıp tekrardan toplayacak olan rektifiye atölyesidir. Sonra ustanız toplanıp gelen motoru arabanın üzerine takacak. İş rektifiyecide bitiyor.
  • Hocam en mantıklısı çıkma motor ya da sandık motor .
  • Prokizya kullanıcısına yanıt
    yatak saran motordan çıkan parçalar

Arabaya yeni motor yapmanın maliyeti

• Yaklaşık bir yıl önce motor yaptırmış birisi olarak konuşuyorum.25000 km dir herhangi bir sorun yaşamadım. Aracınızın parça fiyatlarını bilmediğimden fiyat konusunda bir şey diyemem. Ama tavsiyem parçaları kendiniz araştırıp almanız ve hatta kapakçı ve rektefiyeci ile kendiniz anlaşmanız üzerinedir. Özellikle parçalarda 2 kata varan farklar oluşabiliyor satıcılar arasında. Bu arada motor revizyonunda kapakçı ve rektefiyecinin de en az motoru toplayacak olan usta kadar önemli olduğunu unutmayın ve onlarında tecrübelerini araştırın.
    Onun dışında
    -çıkma motor kesinlikle önermem kaç km de nasıl kullanıldı bilinmez.
    -sandık motor denilmiş ancak o aracın sandık motorunun 20000 TL gibi bir fiyatı vardır.
    -yetkili servis denilmiş ama yetkili servis benden 17000 TL para istedi(Araç Audi).Ben 6000 TL ye yaptırdım. Sizinkinden farklı olarak benim araç benzinli ve krank ve yağ pompası değişmedi.
  • Demekki araba alırken motoruna para veriyoz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave23 -- 1 Haziran 2018; 0:28:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu olur senin Arabaya 9.200

https://komplemotor.com/ford-fiesta-servis-motoru-125-benzinli-2009-2016

• Spor motor taktirin madem degisecek firsat firsattir

• yeniuye Y kullanıcısına yanıt
    Naptınız hocam güldürmeyin allah aşkına ya 20bin nedir sandık motora

Bu abi için küçük bir araştırma yapmıştım 136ps transit sandık motor 12bin tl’di. Ki fiesta motoru o motorun yavrusu bildiğiniz. Sarf malzmesi dahil max 10 bin tutar hatta 10bini bulmaya bilir.

• CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Liste tamam lakin değişmesi gerekip gerekmediği yönünde ki şüphemi dile getirdim.

Arkadaş birden fazla yerden fiyat aldığına göre henüz motor açılmamış olduğunu düşünüyorum. Açılmayan motorda illa bunlar değişecek diyip rakamı yüksek tutmak olay. Dediğim gibi, kapa, yağ pompası vs bunlar zarar görmediyse yenisi alınmaz. Ki kapak gayet pahalı bir parça olduğu aşikar.
  • ustalar 45 derecelik sıcaklıkla uzun süre yüskek devir çeviren atmosferik lpg li araca mobil 5-30 yağın ince geldiğini başka her hangi bir sorunu olmadığı halde karterden yağ çıkamadığından yatak sardığını söylediler ve yanık yağ kokusu bu yüzden dediler
    yatak sardığı halde ilginç bir şekilde hararet ve su eksilme sorunu olmadı
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.