Şimdi Ara

Bir aracın ortalama maliyeti nedir ? Örnek araç Volkswagen California

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • https://www.youtube.com/watch?v=-pFwh2BDhkE

Merhaba arkadaşlar bu aracı üretsek, sizce tam olarak Türkiye şartlarında bunun üretim maliyeti ne olur ?

• vosvagen pasat maliyeti 120000 tl dir satis ise 125000 tl faprika kâr etmek icin uretmez kullaniciyi dusunur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seri üretim olduğu için ve çok ama çok fazla ürettikleri için birim maliyetleri oldukça düşük.
    Ama bu bir pazar. Bahsettiğimiz markalar bu günlere kolay gelmedi. Bırak adamlar biraz isimlerini satsın.
    Ayrıca ÖTV yi kaldırdığında rakamlar yüksek değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrEvo -- 21 Ekim 2016; 12:23:20 >
  • Volkswagen'den çok daha maliyetli üreteceğimiz kesin.
  • Simdi maliyet derken sadece parca maliyetinden bahsediyorsaniz tabii ki az bir maliyet cikar, ama burada onemli olan seri utetim, o fabrikanin kurulmasi, parcalari monte eden aletlerin maliyeti, satildiktan sonra garanti servis maliyeti, eger seri uretim degilde tek bir arac uretmeye kalkarsan su anda satin aldigin fiyatin kat be kat fazlasini harcaman gerekir, Ford yeni mondeoyu yaparken sadece tasarlamaya ve fabrikada kullanilacak robotlara 1 milyar dolar ile 6 milyar dolar arasi para harcamis, bunlarin hepsi bizim satin aldigimiz fiyata ekleniyor tabi. Ama en guzeli devletimizin politikasi ne fabrika maliyeti, ne uretim maliyeti adam 30 a satiyorsa 20 sinide hava parasi olarak devletimize veriyoruz bize o arabayi satarken cok emek harciyor cunku sagolsun.

• forum üyesine bi kolaylık sağlarızdert etme kolay işler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • vw den yuksek maliyetle uretirsin nedeni adamlar senden cok uretecekdir uretim malliyeti kisaca budur:

(fabrika isletim faaliyeti+isci giderleri+arge giderleri/uretilen arac sayisi) + parca maaliyeti arac basina +ulastirma ucreti arac basina

bu fonksiyon sana uc assagi bes yukari maaliyeti vericekdir arac basina sen sonrasinda guzel bir karlilik belirleyip satarsin malini

• Maliyet pahalı seri üretim ne kadar ki? 10 bin Transporter'a karşı 1 tane bu anca satılır belki o kadar bile yok. Ortalama bir karavanın yapım maliyeti bile yerli olarak 60-80 bin TL civarında. Kısacası bizi şu anda aşan konular bunlar.
  • firmanın bilançosuna bakarak az çok fikir sahibi olabilirsin
    ya da bir yılda kaç araç sattığından ve ne kadar kar ettiğinden yola çıkarak
    ki bu bilgilere ulaşmak çok da zor olmasa gerek
  • En mantıklısı güzel ülkemizin yaptığıdır arkadaşlar.hiç üretim yapmadan fahiş ötvler ile üretici firmadan çok kazanıyorlar hüloooğğ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tüm Nickleri Almışsınız -- 21 Ekim 2016; 19:33:35 >
  • ciddi konusmak gerekirse yurt disi fiyatlardan hesaplamak dogru olur cok dusuk maliyetler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.