Şimdi Ara

Renault Megan I 80.000 Bakım Fiyatı, Bir İnceler misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
11.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Motoryağı ve filtre.........174.- (Elf 5 / 30)
    Hava filtre......................37.-
    Benzin filtre....................39
    Bujiler............................64
    Polen filtre......................52

Bu fiyatlar servis fiyatı bunun üzerinden %25 indirim yapacaklarmış, Sizce bu fiyatlar normal mi, bana yağ fiyatı biraz pahalı geldi. Polen filtresinide değiştirmemeyi düşünüyorum. Acaba sanayide daha uygun fiyat bulabilir miyim?

• % 25 indirim varsa iyi gibi geldi bana.Sanayide tabiki daha ucuza halledebilirsiniz fakat 200 altına zor düşer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fottili -- 15 Mayıs 2011; 23:46:52 >
  • O değilde Megane 1'e 5/30 yağ koyan servisin müdürünü zopayla kovalamak lazım. Renault 5-30 yağı sadece partikul filtreli dizellerde kullanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asilx -- 15 Mayıs 2011; 23:51:32 >
  • bahsi geçen araç 1.9 dizel mi? benzin filtresi yazıyor da, eğer benzinli ise bu araçların 80.000 bakımı diye bakımı yoktur, bakım periyodu 15.000'dir 120.000 en ağır bakımdır 60.000'de bir de triger seti değişir

megané I başlığında kullanıcılardan daha net bilgi alabilirsiniz
  • Bujilerden bu kadar fiyat istemleri sizce normal mi?
  • 80.000 bakımı değil de periyodik bakım diyelim buna. Fiyat iyi bence ama 5/30 yağ ne alaka onu anlamadım.
  • Yağ fiyatı biraz fazla gibi geldi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fıyat cok ucuk degıl rıske gırme bence yetkılı servıs e gıt %25 ındırım de varmıs
  • Önce fiyatı yükseltip sonra %25 indirim yapıcaklar. Bu fiyatlar nerdeyse parçanın normal fiyatının 2 katı. Arabanız garantide olmadığına göre gidin sanayide yaptırın. Hem yapılan işin başında durursunuz, gözünüzle görürsünüz. İnsanlar garantileri olduğu halde servise gideyimmi diye sorarken sizin yetkili serviste yaptırmanız bence abes. Hadi Triger kayışı felan değişse veya ağır bakım olsa anlarım, sonuçta 2 yıl garanti veriyorlar takılan parçaya ama böyle periyodik bakımlar için kesinlikle servise uğramayın.
  • yanlışım varsa düzeltin 5/30 yağ ince kalmaz mı megane I e , 10/40 daha ideal olmaz mı ?
  • Üstüne birde işçilik fiyatları eklemesinler.
    Sürpriz yaşamayın sonra.
  • Abi tanıdık ustaya git uğraşma tanımosanda tanımaya çalış
  • senin dediğin fiyata ben 4 kere bakım yaptırıyorum:)) kia rio
    https://www.akparca.com/Era-Dizel-Bakim-Paketi,PR-1626.html
  • sanayide orjinal parçalarla bakım yaptırsanız aynı fiyata çıkacaktır ama 10/40 yağ koyar yan sanayi parça kullanırlarsa çok daha ucuza mal edersiniz..
  • 5 / 30 elf Renault'nun tavsiye ettiği yağdır.Bir çok servis bu yağı kullanıyor, yani ortada bir gariplik yok. 4+1 (5) litresini 70 tl ye alıyorum ona göre fiyat kıyaslaması yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fottili -- 16 Mayıs 2011; 9:29:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erbilge

Motoryağı ve filtre.........174.- (Elf 5 / 30)
    Hava filtre......................37.-
    Benzin filtre....................39
    Bujiler............................64
    Polen filtre......................52

Bu fiyatlar servis fiyatı bunun üzerinden %25 indirim yapacaklarmış, Sizce bu fiyatlar normal mi, bana yağ fiyatı biraz pahalı geldi. Polen filtresinide değiştirmemeyi düşünüyorum. Acaba sanayide daha uygun fiyat bulabilir miyim?

internetten bir kaç dakika da bulduğum fiyatlar
    hava filtresi 10 tl
    benzin filtre 32tl
    yağ 45lira
    yağ filtresi 20tl
    bujiler 40lira
    polen filtresi 11tl
    toplam 158lira sanayide 40 lira işçlkle hallederler 200 lira tutar

sizin fiyat
    366lira iskonto yapınca 277lira+kdv
    birde işçilik eklenirse 450 lirayı bulur

fiyat farkı çok bence
    sanayide yaptırın
    serviste yapılması gereken itina gösterilecek bi parça yok
    hepsi basit sökme takma işlemleri
    sanayideki ustalar servistekilerden daha kötü değil sonuçta
    değmez yani servise extra bi 250 lira bayılmaya

ben sensörlerde yada yazılımsal bi arıza olmadığı takdirde servise gitmeme taraftarıyım (garantisiz araçlar için tabi )
    bu tip arızada servisin +sı var tabi
    mesela bir airbag hatasında sanayiye gitmem ama bir rot kolu yada amortisör değişimi için de servise uğramam

• Şirkete ait 10.000 diesel fluence bakımı için 320 TL ödedik bir hafta önce yetkili servise. Araba diesel mi, benzinli mi bilmiyorum ama 80.000 de araba için o fiyat normal olabilir. Aşağıda benim Dacia diesel arabaya yapılan bakım var. Kıyaslayabilirsiniz.

Renault 120.000 bakım paketi içinde yapılanlar (Toplam bedel 600 TL. %20 indirimli olduğu halde.)

Motor yağı 5W40 RN710
    Mazot filtresi
    Alt kayış gergi
    Egzantrik kayış kiti
    Karter tapa contası
    Yağ filtresi F4R
    Hava filtresi
  • Çok fazla...Motor yağı 174 tl fazla..Altı üstü elf özelliği renonun kendi yağı olması..O kadar ağam şağam bir yağda değil..Arkadaşın accentinde köpürme yaptı mesela yağ..bujilerde fazla 64 tl nedemek en kral bujiyi al tak 30 tl zaten..Anlamadımki 10 tanemi buji takacaklar arabaya..Fiyatı şişirmiş sonra indirim demiş indirimle bile şişik fiyatı..Sanayide yarı fiyatına işçilik dahil yapılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

Çok fazla...Motor yağı 174 tl fazla..Altı üstü elf özelliği renonun kendi yağı olması..O kadar ağam şağam bir yağda değil..Arkadaşın accentinde köpürme yaptı mesela yağ..bujilerde fazla 64 tl nedemek en kral bujiyi al tak 30 tl zaten..Anlamadımki 10 tanemi buji takacaklar arabaya..Fiyatı şişirmiş sonra indirim demiş indirimle bile şişik fiyatı..Sanayide yarı fiyatına işçilik dahil yapılır

4 adet bujiyi 30 TL'ye almıştım. Hem de Renault'un orijinal bujilerindendi. Servis yer işgaliyesi de alıyor galiba. Çünkü arabanızın işi bittiğinde bir dakika bile durmasını istemiyorlar. Arabanızı alın diye bir kaç kere arıyorlar.

• Kabin hava filtresini ihmal etmeyin. Icerde soldugunuz hava o filtreden geciyor, eski ve kirli filtreler mikrop yuvasidir.
    Bildigim kadariyla servislerde kokuyu da kesen aktif karbol filtre takiliyor, disardan alacaginiz filtre duz kagittir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.