Şimdi Ara

Renault Megan I 80.000 Bakım Fiyatı, Bir İnceler misiniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
11.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: SilverBlue

Kabin hava filtresini ihmal etmeyin. Icerde soldugunuz hava o filtreden geciyor, eski ve kirli filtreler mikrop yuvasidir.
    Bildigim kadariyla servislerde kokuyu da kesen aktif karbol filtre takiliyor, disardan alacaginiz filtre duz kagittir.

Alıntıları Göster
    max sanayide 200 tl tutar
    bence servise o kadar para vermeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

Çok fazla...Motor yağı 174 tl fazla..Altı üstü elf özelliği renonun kendi yağı olması..O kadar ağam şağam bir yağda değil..Arkadaşın accentinde köpürme yaptı mesela yağ..bujilerde fazla 64 tl nedemek en kral bujiyi al tak 30 tl zaten..Anlamadımki 10 tanemi buji takacaklar arabaya..Fiyatı şişirmiş sonra indirim demiş indirimle bile şişik fiyatı..Sanayide yarı fiyatına işçilik dahil yapılır

Enteresan bir olay acaba benim arabam için önerebileceğiniz daha iyi bir yağ var mıdır?

Bu hafta içinde sanayide bir elektrikçi arkadaşa uğruycam. Onunla görüştükten sonra güvenilir bir usta bulursam ona yaptırmayı düşünüyorum. Servise götürme amacım, yazın en az 5.000 km. yol yapıyorum. Haliyle bir uzun yol bakımı da yaptırmış olurum diye düşünüyordum.
    Eğer sanayide uygun birisini bulamazsam, polen ve bujiler hariçi servise yaptırmayı düşünüyorum. Yukarıda açıkladığım fiyatlar kdv dahil olup üzerlerinden %25 indirim yapacaklarmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erbilge -- 17 Mayıs 2011; 0:32:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erbilge

quote:

Çok fazla...Motor yağı 174 tl fazla..Altı üstü elf özelliği renonun kendi yağı olması..O kadar ağam şağam bir yağda değil..Arkadaşın accentinde köpürme yaptı mesela yağ..bujilerde fazla 64 tl nedemek en kral bujiyi al tak 30 tl zaten..Anlamadımki 10 tanemi buji takacaklar arabaya..Fiyatı şişirmiş sonra indirim demiş indirimle bile şişik fiyatı..Sanayide yarı fiyatına işçilik dahil yapılır

Enteresan bir olay acaba benim arabam için önerebileceğiniz daha iyi bir yağ var mıdır?

Bu hafta içinde sanayide bir elektrikçi arkadaşa uğruycam. Onunla görüştükten sonra güvenilir bir usta bulursam ona yaptırmayı düşünüyorum. Servise götürme amacım, yazın en az 5.000 km. yol yapıyorum. Haliyle bir uzun yol bakımı da yaptırmış olurum diye düşünüyordum.
    Eğer sanayide uygun birisini bulamazsam, polen ve bujiler hariçi servise yaptırmayı düşünüyorum. Yukarıda açıkladığım fiyatlar kdv dahil olup üzerlerinden %25 indirim yapacaklarmış.

Alıntıları Göster
    hepsini sanayide yaptır hiç servise falan gitme.peryodik bakım için gerek yok.triger falan olsa serviste değiştirmeni tavsiye ederdim.

• quote:

Arkadaşınızın arabası yağa su karıştırıyor olmasın? Bi kontrol ettirsin.

Elf kaliteli yağdır, böyle bir şey yapmaz yoksa.
  • quote:

quote:

Hocam en iyi yağ arabanın her zaman alışık olduğu kullandığı yağdır...Bugüne kadar elf kullanılmış ve sorun çıkarmamışsa elf kullan..Elf'ler reno motorlarında pek sorun çıkarmıyor ancak global bir ürün başka markalarda köpürme yapabiliyor bunu hem kendim arkadaşın araçta yaşadık hemde forumdada yazıldı bi kaç kez...Belli bir yağ kullanılmamışsa castrol yada mobil 1 yağ konusunda tek geçerim

Ayrıca polen ve buji dediğin neki önemli parçalar değil bunlar...Sanayide onlarıda değiştirebilirsin..sen bakma bizde orjinal geyiklerine sanayide alman gereken parçaları parçaçıdan kendin al..Alırken göreceksin her ürün için sana 2-3 alternatif sunacaklar..Orjinal olanı istiyorum de al tak kullan arabana...Bunlar genelde orjinal,yan sanayisi birde çin sanayisi şeklinde oluyor...Şunuda söyleyim servisteki ustalar sanayidekilerden iyi falan değil..Servisin tek mantığı parça garantisi vermesi aynısını iyi bir ustada da bulursun..Servise yolun düşecekse çok ciddi yazılımsal - beyin arızaları veya triger gibi bir parça için düşsün..İnan o servislerde çalışanlar 3 kuruşa çalışıyor zaten işi öğrenende hemen kendini sanayiye atıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zugasi_berepe -- 17 Mayıs 2011; 11:07:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: time_keeper

quote:

Arkadaşınızın arabası yağa su karıştırıyor olmasın? Bi kontrol ettirsin.

Elf kaliteli yağdır, böyle bir şey yapmaz yoksa.

Hayır sadece yağ köpürme yaptı değişim yaptık castrol koyduk düzeldi...1 sene önce olan olay

Ayrıca ben kalitesiz bir yağ demedim...Ancak renonun kendi motorları dışında sıkıntı yarattığı bilinen bir şey...İstanbul ikitellide motor rektifiye yerimiz var akrabalarımın zaman zaman uğrarım az çok yolu düşenler böyle şeyleri bilir zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zugasi_berepe -- 17 Mayıs 2011; 11:10:56 >

• arkadaşın biri işçilik felan ekleyip fiyatı 450tl ye çıkarmış o fiyatlara işçilik dahildir. Ayrıca paket bakımlar var onlardan satın alınca %25 de indirim olursa orjinal parçayla sanayide aynı paraya mal edersiniz....
  • quote:

Motoryağı ve filtre.........174.- (Elf 5 / 30)
    Hava filtre......................37.-
    Benzin filtre....................39
    Bujiler............................64
    Polen filtre......................52

Bu fiyatlar servis fiyatı bunun üzerinden %25 indirim yapacaklarmış, Sizce bu fiyatlar normal mi, bana yağ fiyatı biraz pahalı geldi. Polen filtresinide değiştirmemeyi düşünüyorum. Acaba sanayide daha uygun fiyat bulabilir miyim?

hocam bu %25 indirim size özelmi yoksa kampanyamı var ben sitede göremedim ama
  • ben mart ayında yağ yağ filtresi triger seti aksesuar kayış seti 530 tl ye yaptırdım 2 sene garanti..%30 indirim vardı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yirthan -- 17 Mayıs 2011; 11:41:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yirthan

ben mart ayında yağ yağ filtresi triger seti aksesuar kayış seti 530 tl ye yaptırdım 2 sene garanti..%30 indirim vardı...
    bakımdan sonra aracı 15.000 km kullanacaksınız... 15.000 km için sanayi/servis farkı değer mi değmez siz karar verin, ikisinde de yapılan işlemler aynı ancak bir tanesi markanın güvencesi altında yapılıyor, bizim bujilerden bir tanesi bozulmuştu, garantiden değiştirildi, araç çekmemeye ve fazla yakıt tüketmeye başlamıştı, serviste ortaya çıktı hemen değiştirdiler ama sanayideki usta bunu yapmaz, pahalı bir parça değil buji ama sanayideki ustanın garantisi yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arif

bakımdan sonra aracı 15.000 km kullanacaksınız... 15.000 km için sanayi/servis farkı değer mi değmez siz karar verin, ikisinde de yapılan işlemler aynı ancak bir tanesi markanın güvencesi altında yapılıyor, bizim bujilerden bir tanesi bozulmuştu, garantiden değiştirildi, araç çekmemeye ve fazla yakıt tüketmeye başlamıştı, serviste ortaya çıktı hemen değiştirdiler ama sanayideki usta bunu yapmaz, pahalı bir parça değil buji ama sanayideki ustanın garantisi yok

Alıntıları Göster
    Arkadaşım hiç gerek yok sanayideki bildğin güvendiğin bir ustaya orjinal parçalarını al taktır. En az yarı yarıya karlı çıkarsın sadece yedek parçada yan sanayi alma orjinal parça ne ise onu al. fiyatları ikiye katlayıp %25 indirim yapmışlar bence servise gidip de parana yazık etme. Ben sadece triger seti değişimi için servisi aradığımda kayış+rulmanlar+su pompası değişimine 700 küsür lira ücret çıkartmışlardır. Aynı orjinal parçaları alıp bosch-car servisinde yarı fiyatına yaptırmıştım. Bujinin, motor yağının, hava filtresinin garantisi olsa ne olur olmasa ne olur doğru düzgün orjinal parça kullanıldıktan sonra hiçbir sorun olmaz. Param fazla diyorsan o başka..

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Bu fiyatlar servis fiyatı bunun üzerinden %25 indirim yapacaklarmış, Sizce bu fiyatlar normal mi, bana yağ fiyatı biraz pahalı geldi. Polen filtresinide değiştirmemeyi düşünüyorum. Acaba sanayide daha uygun fiyat bulabilir miyim?

Ben cevap vereyim. Kampanya. Herkese var. TV'de reklamları çıkıyor. Küçük harflerle altta aynen şu da yazıyor. Kampanya'ya Dacia marka araçlar da dahildir.

Yalnız camlar hariç gibi bir yazı da okudum. Yani sanırım cam değişimlerinde indirim yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Ben cevap vereyim. Kampanya. Herkese var. TV'de reklamları çıkıyor. Küçük harflerle altta aynen şu da yazıyor. Kampanya'ya Dacia marka araçlar da dahildir.

Yalnız camlar hariç gibi bir yazı da okudum. Yani sanırım cam değişimlerinde indirim yok.

Alıntıları Göster
    Benim gibi garantili olsun takıntınız var ise yetkili servise götürün. Sorun değil diyorsanız, dışarıda neredeyse yarı yarıyadan daha aşağı yaptırabilirsiniz. Yalnız size tavsiyem. Triger seti filan değişecek ise yetkili servise götürün. Triger olayı hayati bir konu bence. Garantisi olsun. Olur da koparsa filan, siz takmıştınız dersin. 4 sene veya 60.000 km garanti verdiler bana triger için.

• quote:

Orijinalden alıntı: supremum

Üstüne birde işçilik fiyatları eklemesinler.
    Sürpriz yaşamayın sonra.

işcilik +kdv eklerler
  • quote:

Orijinalden alıntı: USR.

quote:

Orijinalden alıntı: supremum

Üstüne birde işçilik fiyatları eklemesinler.
    Sürpriz yaşamayın sonra.

işcilik +kdv eklerler

Alıntıları Göster
    Dün bir anda sarsıntılı çalışmaya başladı. Ateşleme bobini arızası olduğunu anladım. Daha öncede 2 tanesini değiştirmiştim. Bugün servise götürüp hepsini birden tamir ettirdim. Sonuçta 500.- ödedim. Değişenler;
    Yağ
    Yağ filtresi
    Hava filtresi
    Bujiler
    2 tane ateşleme bobini
    Carbon Clear
    Motor takozları
    Gösterge ampulleri

• quote:

Orijinalden alıntı: ExTReMee

Önce fiyatı yükseltip sonra %25 indirim yapıcaklar. Bu fiyatlar nerdeyse parçanın normal fiyatının 2 katı. Arabanız garantide olmadığına göre gidin sanayide yaptırın. Hem yapılan işin başında durursunuz, gözünüzle görürsünüz. İnsanlar garantileri olduğu halde servise gideyimmi diye sorarken sizin yetkili serviste yaptırmanız bence abes. Hadi Triger kayışı felan değişse veya ağır bakım olsa anlarım, sonuçta 2 yıl garanti veriyorlar takılan parçaya ama böyle periyodik bakımlar için kesinlikle servise uğramayın.

+
  • quote:

Dün bir anda sarsıntılı çalışmaya başladı. Ateşleme bobini arızası olduğunu anladım. Daha öncede 2 tanesini değiştirmiştim. Bugün servise götürüp hepsini birden tamir ettirdim. Sonuçta 500.- ödedim. Değişenler;
    Yağ
    Yağ filtresi
    Hava filtresi
    Bujiler
    2 tane ateşleme bobini
    Carbon Clear
    Motor takozları
    Gösterge ampulleri

aracınız lpgli ise ve de bağımsız bobinli olan 16valf motorlardansa maalesef lpg sebebiyle bu motorlarda kronik bobin yakma olayı var.Tanesi 100lira sanırım ve lpgden yapılan tasarrufun bir kısmını götürüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ototube

quote:

Yağ
    Yağ filtresi
    Hava filtresi
    Bujiler
    2 tane ateşleme bobini
    Carbon Clear
    Motor takozları
    Gösterge ampulleri

aracınız lpgli ise ve de bağımsız bobinli olan 16valf motorlardansa maalesef lpg sebebiyle bu motorlarda kronik bobin yakma olayı var.Tanesi 100lira sanırım ve lpgden yapılan tasarrufun bir kısmını götürüyor.

Hayır lpg'li değil. Ancak ateşleme bobini arızası Megan I'lerin kronik arızası.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ototube

quote:

Yağ
    Yağ filtresi
    Hava filtresi
    Bujiler
    2 tane ateşleme bobini
    Carbon Clear
    Motor takozları
    Gösterge ampulleri

Hayır lpg'li değil. Ancak ateşleme bobini arızası Megan I'lerin kronik arızası.

Alıntıları Göster
    ben bugün 80000 bakımını yaptırtım 507 tl tuttu. 2008 megane 2 HB.
    bu fiyatın içine 24 tl bijon değişimi var kalanı rutin servis.
    484 tl nizi hazırlayın anlayacağınız.faturadaki 120 tl 80000 bakımı olarak geçiyor ne halt değiştiriyorlar onu bilmiyorum ancak arabamın bende son servis görüşü oldu diyebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tamtamam

ben bugün 80000 bakımını yaptırtım 507 tl tuttu. 2008 megane 2 HB.
    bu fiyatın içine 24 tl bijon değişimi var kalanı rutin servis.
    484 tl nizi hazırlayın anlayacağınız.faturadaki 120 tl 80000 bakımı olarak geçiyor ne halt değiştiriyorlar onu bilmiyorum ancak arabamın bende son servis görüşü oldu diyebilirim.

Alıntıları Göster
    Tanıdığınız,ustalığını iyi bildiğiniz bir yere orjinal yedek parçalarını yağda dahil alıp gitseniz,maliyet daha düşük olacaktı.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.