Şimdi Ara

2.Elde aldığınız Dizel veya Benzin&LPG Size Masrafı Oldu mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi 2.el dizel özellikle yüksek km olan araç tercih etme masrafı çok deniliyor. Peki başına bu tür işler gelen arkadaşlar veya yakın tanıdıklar varmıdır. ne masrafı açtı, kaça patladı vs gibi. aynı şekilde Benzin & LPG araçlar içinde geçerli.

Meslea bizde, Babam 2005 1.5 dci kango almıştı ve 1000 lira enjektör temzliğine masraf etti.
    Motor 200binde rektefi olmuştu güncel km'si 230bin'di.
    eski sahibi 3.600 Tl rektefi masrafı etmiş, enjektörleri temizletmemişti.

• Esek sansi diyebilirsin tabi, 65 binde fluence dci edc almistim, 122 binde, 1500 lira enjektor, 7000 lira edc baski balata masrafi ettim, hayatimda bir araba icn yaptigim en buyuk tamir masrafi bunlardi.

Hayirli gunler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sizin yaptığınız masrafa da bir şahin alınırmış hani
  • 240.000 km 2000 model CRV

2 haftada aşağıdaki şekilde masraf yaptı:

+200 TL şanzuman yağı değişimi

+150 TL 4 teker fren balata parça

+70 TL fren balata değişim işçilik

• 2012 Citroën c4

Ön fren diskler

Ön fren balataları

Z rotlar

Fren hidrolik yagi

Yag filtre bakimi

800 tl civari bir masrafim oldu. Al satci olmadığım icin bakimini yaptırdım biniyorum.

• dizeli bilmem ama örnek olayda olduğu gibi ikinciel otomatik viteste garanti bitmişse km 50 bini geçmişse (1000 km de olabilir) çok çok çok dikkatli olmak lazım. dizel araç titiz insanlardan alınır.
  • 155.000 de 2008 model manuel lancer aldım şuan 170.000 de . yaptığım masraflar

direksiyon kutusu tamiri 400 tl
    rot kolu değişimi 120 lira
    hava emiş sıcaklık sensörü değişimi 120 tl

Bu kadar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Size 1 yılda transporter 2.5 TDI maceramı anlatsam araba almaya tövbe edersiniz. 10 bin liradan fazla para harcandı ve bu arıza için yapılan bir şeydi kaza bela değil. Yine de çok şükür artık sağlam.

• 145. Binkmde. 2006 2.5 tdi touareg aldım.

Mazot pompası kaçırıyordu , pierburg marka sıfırı ile değiştirdim

1250 tl verdim. Şu an için bir sıkıntı yok çok şükür.

Yapılacak olarakta, şanzuman yağı ile normal bakımını yaptırmam lazım yaza doğru

• tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun.
    şansla alakası yok hocam edc şanzuman çift kavramalı yani 100binden sonra kavrama bitiyor. yine siz 122bine iyi dayandırmışsınız. Böyle araçları masraf etmeden elden çıkarmak lazım. yoksa 8500 masraf ettikten sonra ne anladım ben bu arabadan. satsan satılmaz binsen binilmez. insanın içine oturur.
  • Magnat_HiFi M kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı motorlu transporter var bizde, motor parçaları çok pahalı aman bakımını falan ihmal etmeyin biz yandık siz yanmayın

• 320d vardı 115 bin gibi bi km lerde motor suyuna yağ karışmaya başlamış. Üst kapak contalar felan herşey değişti biraz daha geç fark edilseydi blokta değişecekti ama ucuz yırttık 10bin tl sadece bu masraf açtı ufak tefekleri saymıyorum

• 100bınde dızel aldım 6. yıla gırıyorum su an 170bınde
    ruın bakımlar dısında
    1 baskı balata
    3.vıtes senkroment i
    2 amortusor
    devırdaim pompası
    degıstı.
    sonucta 2. el araç her an bır sey olabılıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüksek km dizel (crdi) 2 defa aldım kullandım, 200 bin km civarı idi, çok masrafsız baba motor. Yine alırım temizini.

Lpg'li araçlarıma iyi para harcadım ama. Contası üst kapağı, sübap eriteni, ayarı, mikseri, zartı zurtu ayrı dert.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Imgod

Hocam aynı motorlu transporter var bizde, motor parçaları çok pahalı aman bakımını falan ihmal etmeyin biz yandık siz yanmayın

Saol hocam,

Ben ilk sahibinden aldım,ortak tanıdık çıktı şansa, satmadan önce silindir üst kapağını değiştirrmiş komple , 5000 liranın üstünde para vermiş.

Mazot pompasını değiştirttiğim yerdeki usta 2. El dizellerden uzak durmak lazım tarzında bir şeyler söyledi. Bu bahsettiğim pompacıya gelen arabaları görmeliydiniz , panamera dan tutta volvo, audi, her türlü lüks araba vardı.

• Vag grubunda sıkıntı çıktımı daha pahalıya geliyor anlaşılan. özellikle 2.elde vag grubuna extra dikkat etmek gerekiyor gibi.
  • 2006 model şu an 106600 km olan Ford Focus 1.6 LPG Ghia aracım 2.5 yıldır bende ve ettiğim masrafları tablo yapmıştım. Maaşı alınca yağ bakımı ve lpg bakımı yapılacak tekrar. Yakıt masraflarını yazmıyorum moralim bozulmasın diye. Tablodan da görüldüğü gibi aslında arabalar masraflı değil. Vergiler ve prosedürler masraflı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atb0788 -- 8 Aralık 2017; 9:31:39 >

• araçtan çok devlete veriyormuşuz baksanıza.
    yakıttaki vergileri saymıyorum bile.
  • Magnat_HiFi M kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam inanırım geçen bizde değiştirdik silindir kapağını oem parça için 10.000 lira istedi sırf kapağa parçacı bizde mecbur muadil aldık ama o bu derken 5000 lira harcadık. Turbosuna dikkat edin baktınız bozulmaya başlıyor hemen yenisini alın takın yoksa motor direk yağ yakıyor

• 190 binde dizel Corolla aldım, arka sileceği değiştim 120 TL masraf çıktı. ( 1 yılda)
    45 binde Aveo aldım, toplam 5 bin TL masraf çıktı ( 2 senede)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.