Şimdi Ara

Sıralı lpg sistemli aracınıza kaç günde bir ne kadar benzin alırsınız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
0
Favori
9.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aracımı aldığım günden beri(1.5 yıl) devam eden sorunuma çare bulmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Ful enjeksiyonlu araçlarında sıralı sistem kullanan arkadaşlara sormak istiyorum.Acaba benim bu durumum normal mi yoksa aracımın yakıt sorunu mu var.Özellikle bu soğuk günlerde 8-9 günde bir 20 tl benzin almaya başladım genelde şehir dışı kullanıyorum günde 2-3 defa 1-2 km kısa mesafe yol yapıyorum sizde durum nasıl acaba ?Örneğin ben de temmuz ayında bile 12-13 günde bir 20 tl benzin gidiyordu.O da %85 şehir dışı yol yapmama rağmen inanıyorum bu sıralı sistemler sadece aracı 20-30 derece sıcaklığa geçene kadar benzin yakmasına rağmen ne çabuk bitiyor bu benzin......Hiç ölçtünüz mü sizin aracınız ne kadar yakıyor acaba.Eğer aynı ise benim araçta sorun yok o açıdan soruyorum.

• Bu tüketim normal değil..Lpg nin markası nedir?Uzun yolda arada bir de olsa arabanızı 4500-5 bin devir uzeri kullanıyor musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: x15

Bu tüketim normal değil..Lpg nin markası nedir?Uzun yolda arada bir de olsa arabanızı 4500-5 bin devir uzeri kullanıyor musunuz?

lpg de bir sorunum yok sorunum benzinde. Sadece şehir içinde ilk çalıştırmalarda kullanmama rağmen 9 GÜNDE bir 20 tl benzin alıyorum sizde de bu şekilde benzin tüketimi oluyormu
  • belli bir devrin üzerine çıktığınızda araç benzine geçiyor olabilir, X15 de bunun için 5000dev. i geçtiğiniz oluyormu diye sormuş, bazı markalar belirli devirlerden sonra otomatik olarak sistemi benzine alıyor... böyle bir durum olabilir sisteminizde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

quote:

Bu tüketim normal değil..Lpg nin markası nedir?Uzun yolda arada bir de olsa arabanızı 4500-5 bin devir uzeri kullanıyor musunuz?

lpg de bir sorunum yok sorunum benzinde. Sadece şehir içinde ilk çalıştırmalarda kullanmama rağmen 9 GÜNDE bir 20 tl benzin alıyorum sizde de bu şekilde benzin tüketimi oluyormu

Lpg nin markası zavoli..Montajdan bu yana 2.ölçümümü bugun yaptım..Sırf lpg ile birlikte benzin tüketimini net hesap etmek için depo doldurma yöntemi uyguluyorum..30 günde toplam 1750 km yol katettim..Bunun 1300 km si uzun yol..Geriye kalan 450 km si şehir içi..Bugun benzin deposunu tekrar fulledim..11.6 lt (43 tl) benzin aldı depo..Kullanım tarzım genelde kısa mesafe ama günde en fazla 3-4 defa marşa basıyorum..Ortalamayı alırsam daha az zira hergün ve her sabah çalıştırmıyorum...En uzun gaza geçme sabahları oluyor o da en fazla 800 metrede..Sonraki çalıştırmalarda gaza geçiş daha kısa sürede oluyor..Geçtiğimiz son 2 hafta soğuk olduğundan sabahları 1.2-1.5 km arasında lpg ye geçtiği oldu..

Bu tüketim bana da fazla geldi ama soğuklar nedeniyle olabilir bir de benim araba 2.0 ilk çalıştırmada daha fazla benzin tüketiyor..Lpg ile 20-21 kuruş yakan arabam benzin tüketimini de ekleyince 25 kuruşu rahat buluyor..

• İmzamdaki aracıma 10 depoda bir kez 50 TL benzin alıyorum. LPG tankım şu an 65 TL' ye doluyor.

Otogaz markası Atiker, tankım simit tank.

Bana da benzin tüketimim fazla geldi esasında...
  • Dalga gecmiyorsunuz degil mi?Sehir disi degilse bu super otesi bir rakam..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Valla 200 tl lik gaza 30-40 tl lik benzin harcıyorum, hep şehir içi.
  • quote:

quote:

kisin normal hocam.
    20 liraya kac lt benzin yapiyorki zaten.
    bende ayda 50 lira aliyorum.
    seninkide 60 lira yapiyor gibi.
    asagi yukari ayni hesap anliyacagin...
    ama yazin 50 lira 3 ay filan gidiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: akerimoglu

İmzamdaki aracıma 10 depoda bir kez 50 TL benzin alıyorum. LPG tankım şu an 65 TL' ye doluyor.

Hocam sizin tüketim değerlerinizle benim tüketim değerleri arasında gerçekten uçurum var.bu farkllığın sebebi

1.si sizin aracınız sıralı sistem mi yoksa tek nokta enjeksiyonlu sistemlere taklılandan mı (3000 devire getirdiğinizde otomatik benzine geçen)

2.si 10 depoda 50 tl benzin alıyorum demişsiniz bunun sebebi sürekli uzun yol yapmanız olabilir mi ? şehir içi yaptığınız yolculuk az mı çok mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: trojana

Valla 200 tl lik gaza 30-40 tl lik benzin harcıyorum, hep şehir içi.

sizin yakıt değerleriniz ile benim yakıt değerlerim arasında da çok fazla fark var hep şehir içi kullandığınızı söylüyorsunuz bu da gün içinde defalarca kontağı açıp kapamak demek benim kullanımım % 85 şehir dışı kullanımım var
  • Bende genellikle gebze - tuzla arası kullanıyorum ve günde en az 4 kez kontak açarım. Buna rağmen hemen hemen ayda bir 20 - 30 liralık benzin alıyorum. Tabii benim sorunum şu ki 307 olduğundan tam tüketimi göremiyorum. (araç lpg'de giderken benzinde gidiyorum sanıyor ve ilk depo gazda sarı ışık yanıyor ne zaman benzin koyarsam o zaman düzeliyor gösterge.) Aracımın benzinini çeyrek deponun altına düşürmemeye özen gösteririrm. Örneğin en son dün aldım 20 liralık benzini ve dipte olan gösterge çeyrek üzerindeki çizgiye geldi. Her benzin alışımda hemen hemen aynı yere geliyor...
  • quote:

quote:

sizin yakıt değerleriniz ile benim yakıt değerlerim arasında da çok fazla fark var hep şehir içi kullandığınızı söylüyorsunuz bu da gün içinde defalarca kontağı açıp kapamak demek benim kullanımım % 85 şehir dışı kullanımım var

% 85 şehir dışı kullanım ile ayda yaklaşık 20 lt benzin anormal bir tüketim olduğunu gösterir..Araç siz farkında olmadan ara ara yüksek devirde herhangi bir uyarı vermeden benzine geçiyor olabilir..Lpg nin markası ve aylık katettiğiniz km nedir?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: akerimoglu

İmzamdaki aracıma 10 depoda bir kez 50 TL benzin alıyorum. LPG tankım şu an 65 TL' ye doluyor.

Hocam sizin tüketim değerlerinizle benim tüketim değerleri arasında gerçekten uçurum var.bu farkllığın sebebi

1.si sizin aracınız sıralı sistem mi yoksa tek nokta enjeksiyonlu sistemlere taklılandan mı (3000 devire getirdiğinizde otomatik benzine geçen)

2.si 10 depoda 50 tl benzin alıyorum demişsiniz bunun sebebi sürekli uzun yol yapmanız olabilir mi ? şehir içi yaptığınız yolculuk az mı çok mu

En başta tüm bilgileri yazmıştım, tekrar ediyorum.

Araç imzamdaki araç,
    LPG kiti Atiker (sıralı sistem)

Günde en az 4 kez kontak açıp kapatıyorum.

Genelde 10 depoda bir kez 50 TL benzin alıyorum...

• yüzde %80 izmir şehir içi kullanımda genelde tek marşla 10 km civarı yol yapıyorum....kış aylarında 40 tl benzin 1500 km civarı gidiyor yaz aylarında ise 2500 km civarı gidiyor...
  • quote:

quote:

quote:

% 85 şehir dışı kullanım ile ayda yaklaşık 20 lt benzin anormal bir tüketim olduğunu gösterir..Araç siz farkında olmadan ara ara yüksek devirde herhangi bir uyarı vermeden benzine geçiyor olabilir..Lpg nin markası ve aylık katettiğiniz km nedir?

hocam lpg markam sıralı sistem tartarini ayda 1000 km yol yaparım inanın kafayı yiyeceğim bu gidişle aracı aldım alalı (1.5 yıldır ) bu benzin tüketimi beni yıldırdı neden olduğunu da bulamıyorum bir türlü şubatın 12 sinde 20 tl benzin aldım bugün ayın 17 si 5 gün oldu benzin göstergesi en alt seviyede 1-2 gün içinde kesin biter dediğiniz gibi uzun yolda yüksek devirde aracın benzine geçmesinden ben de şüpheleniyorum benzin ibresi uzun yol yaptığım zaman lpg kullanmasam da kendiliğinden düşüyor 100 km uzun yolda ibre bayağı düşüyor ama uzun devirde benzine geçmiş olsa lpg gösterge ışığında kırmızı yanmaz mı göstergede kavuniçi rengi olan hep lpg ışığı yanıyor .
    Birde ben şundan şüpheleniyorum sabah ilk çalıştırmada ortalık dumana boğuluyor aşırı benzin kokusu geliyor etrafa masmavi duman yayılıyor enjektör ayarları mı bozuk acaba?

• yazın ayda 20 liralık alıyordum ama kış günü baya bir arttı yani ayda 35-40 liraya çıktı diyebilirim. ben adanadayım siz çok soğuk yerde iseniz normaldir.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

hocam lpg markam sıralı sistem tartarini ayda 1000 km yol yaparım inanın kafayı yiyeceğim bu gidişle aracı aldım alalı (1.5 yıldır ) bu benzin tüketimi beni yıldırdı neden olduğunu da bulamıyorum bir türlü şubatın 12 sinde 20 tl benzin aldım bugün ayın 17 si 5 gün oldu benzin göstergesi en alt seviyede 1-2 gün içinde kesin biter dediğiniz gibi uzun yolda yüksek devirde aracın benzine geçmesinden ben de şüpheleniyorum benzin ibresi uzun yol yaptığım zaman lpg kullanmasam da kendiliğinden düşüyor 100 km uzun yolda ibre bayağı düşüyor ama uzun devirde benzine geçmiş olsa lpg gösterge ışığında kırmızı yanmaz mı göstergede kavuniçi rengi olan hep lpg ışığı yanıyor .
    Birde ben şundan şüpheleniyorum sabah ilk çalıştırmada ortalık dumana boğuluyor aşırı benzin kokusu geliyor etrafa masmavi duman yayılıyor enjektör ayarları mı bozuk acaba?

Hayır yanmaz..Göstergelere itibar etmeyin..Tecrübeyle sabittir...Bundan emin olmanın tek yolu depo fulleyip test yapmaktır..Ya da benzin pompasını devre dışı bırakmaktır..Bu durumda araç stop edecektir..Sabah ilk çalıştırmada mavi duman çıkıyorsa araba ilk çalıştırmalarda yağ yakıyor demektir..Yalnız bu durumun aşırı benzin tüketimiyle alakası yoktur..Zira sizin arabanız lpg li..Yüzde 85 uzun yol yüzde 15 şehiriçi yani ayda 150 km ile bir araba bu kadar benzin tüketmez..

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hayır yanmaz..Göstergelere itibar etmeyin..Tecrübeyle sabittir...Bundan emin olmanın tek yolu depo fulleyip test yapmaktır..Ya da benzin pompasını devre dışı bırakmaktır..Bu durumda araç stop edecektir..Sabah ilk çalıştırmada mavi duman çıkıyorsa araba ilk çalıştırmalarda yağ yakıyor demektir..Yalnız bu durumun aşırı benzin tüketimiyle alakası yoktur..Zira sizin arabanız lpg li..Yüzde 85 uzun yol yüzde 15 şehiriçi yani ayda 150 km ile bir araba bu kadar benzin tüketmez..

Hocam önemli bir ayrıntıyı söylemeyi unuttum benim araçta ekopomp takılı 2 ay önce takdırdım araç lp ye geçtikten 30 sn sonra benzin pompası devre dışı kalıyor yani araç lpg deyken benzin pompası çalışmıyor .Pompa çalışmadan lpgdeyken benzin yakabilme ihtimali var mıdır.Yoksa aracın fazla yakma nedenleri neler olabilir.Benim aracın bujilerini hiç değiştirmedim geçenlerde serviste çıkarıldığında görmüştüm uçları siyahlaşmıştı sadece bujilerden dolayı fazla yakıt tüketimi olabilir mi

• yaz kış aslında çok farketmeksizin 3 ayda bir 50 veya 60 tl lik benzin alıyorum.günde en az 2 kere kontak yapıyorum.ayda 10.000 km yol yapıyorum en az.lpg ye geçiş ısım 35 derece geçiş devrim 1000.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.