Şimdi Ara

Sıralı lpg sistemli aracınıza kaç günde bir ne kadar benzin alırsınız ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
9.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben sizin yanlis aktardiginiz yeri duzelttim sadece.zira bu rakami yanlis yorumlayanlar olmus.
  • benim benzin/lpg oranı %9,5
    (100 lt lpg kullanırken 9,5 lt de benzin gidiyor, günde 3-4 marş)
  • Peki arkadaşlar, bende benzin/lpg oranı maalesef %15-17,5 arası değişiyor.
    Yani 35lt. benzin bitip ışık yanıncaya kadar 8 kez 25er depo gaz almış oluyorum. En çok 9. Bu da 200lt gaz demek. 200lt gazda 35lt benzin 100lt gazda 17,5lt benzin ediyor. En iyi %15 oluyor.
    Bu oran 2001 hyundaİ ACCENT 1,5gls için.
    Benzin km.de şehiriçi 9,2lt yakıyor. Bu orana göre benzin/lpg oranı aracımda %17,5 çok mudur?
  • Yanlız bunun tam bir standartı olamaz, şöyle ki bu durum otomobili günde kaç kere ve ne kadar aralıkla çalıştırdığınıza göre değişir.Günde birkaç kere çalıştırırsınız fakat sık aralıklarla çalıştırırsınız o zaman az benzin gider çünkü motor henüz soğumamıştır ve gaza hemen geçer.Ya da gene günde birkaç kere çalıştırırsınız fakat uzun aralıklarla yani birkaç saatte bir çalıştırırsınız, bu sefer her çalıştırmada motor ısınana kadar otomobil benzin tüketeceğinden çok benzin gider.Bu tamamen kullanımla alakalı bir durum...
  • Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var çok takıyorum bu meseleyi kafama,2005 model chevrolet kalosum var daha 1 ay önce aldım,omvl marka sıralı otogaz sistemi var araçta,aracı hep lpg de kullanmama rağmen( ilk kontak açıldığı zamanlar hariç) çok fazla benzin yakıyorum...gaz tüketimim normal km de 17 kuruş yakıyorum ama giden benzinide katınca toplamda 1km de 27-30 kuruşu buluyor bu rakam..Aracımın servisini aradım,bana 100 km testi yapmamı söylediler yani benzin deposunu fulledikten sonra araçla normal bi şekilde lpg ile 100 km yapmamı sonra tekrar benzin deposunu fullememi istediler,bu işlemi yaptıktan sonra 2.fullememde 7 litre benzin aldım:S
    yani 100 km ş.içi yolu lpg ile giderken 7 litre benzin harcamışım...lpg li aracımda benzine para dayandıramıyorum,aracın yetkili servisi ise bu değeri normal buldu ve arabaya bakmadılar bile...ne yapacağımı şaşırdım,sizce sorun ne,Ankaradayım arabayı nereye götürmemi önerirsiniz??? teşekkürler şimdiden...

• quote:

Orijinalden alıntı: bg3110

Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var çok takıyorum bu meseleyi kafama,2005 model chevrolet kalosum var daha 1 ay önce aldım,omvl marka sıralı otogaz sistemi var araçta,aracı hep lpg de kullanmama rağmen( ilk kontak açıldığı zamanlar hariç) çok fazla benzin yakıyorum...gaz tüketimim normal km de 17 kuruş yakıyorum ama giden benzinide katınca toplamda 1km de 27-30 kuruşu buluyor bu rakam..Aracımın servisini aradım,bana 100 km testi yapmamı söylediler yani benzin deposunu fulledikten sonra araçla normal bi şekilde lpg ile 100 km yapmamı sonra tekrar benzin deposunu fullememi istediler,bu işlemi yaptıktan sonra 2.fullememde 7 litre benzin aldım:S
    yani 100 km ş.içi yolu lpg ile giderken 7 litre benzin harcamışım...lpg li aracımda benzine para dayandıramıyorum,aracın yetkili servisi ise bu değeri normal buldu ve arabaya bakmadılar bile...ne yapacağımı şaşırdım,sizce sorun ne,Ankaradayım arabayı nereye götürmemi önerirsiniz??? teşekkürler şimdiden...

düzgün bir omvl servisine git lpg ecusunu resetlesinler kontrol etsinler...lpg ile alakalı bu sorun...

• Normal kullanım şartlarında lpg li bir araba şehir içinde 100 km de ortalama 2 lt benzin yakar..

100 km de 10 lt lpg km de ( lpg lt 2 tl den) 20 kuruş yakan bir araba..20-30 günlük bir süre ve 500 km lik yol güzergahında yaklaşık 10 lt (37 tl) benzin tüketir ve aracın yakıt masrafı 27.5 olur..
  • kullanım şeklinde bahsettiğin şekilde yani ş.dışı bile olsa günlük 1-2 km. mesafe içersinde motor ısınmadan zaten yolunu bitirmiş oluyorsun.aracının ne oluğunu yazarsan kısmen daha fazla fikir verebiliriz.ben senin yerinde olsam önce 1 hafta benzinde kullanırımki önce arabanın normalde ne benzin yaktığını anlamak lazım.ama aslında bunu motorun ısısına dikkat ederek yapman lazım yani 1-2 km ile hiçbirşey anlayamazsınki.tutki bunu yaptın benzin tüketimi fazla çıkarsada yapacaklar en düşük bakımlardan başlayarak yani yağdır hava filtrresi bujiler vb. baskı-balataya hatta öncesinde motorun mazisi parlak değilse rektefiyeye kadar giden bi serüven..ben geçen sene peugeot 206 quiksilver aldım bakımlarından önce 45 kr. bile yaktığını biliyorum gerçi tam sakin kullanamıyodum gaza geldiğimden:)ama yukarda yazdıkalrımı para buldukça yaptırdım trigeri baskısı falan da dahil şu an 30 kr. civarı benzin tüketimi bide lpg taktırdım daha tam hesaplayamadım.aslında yağın da çok önemli yakıt tüketimin için sonuçta benim aklıam bunlar geliyor.yani benim anladığım kadarıyla araban garibim daha rahatladım demeden sen motoru zaten stop ediyorsun isyan ettirme garibimi yani:)

• Arkadaşlar benim benzin problemim çözüldü nasıl çözüldü derseniz beni iyi dinleyin çok değerli bilgiler vereceğim tartarini gibi bazı markalar kullanılan yazılımdaki bazı özellikleri her bayi ya da müşteriye vermiyorlar Misal tartarini de lpg geçiş sıcaklığı 20 derecenin altına düşürülemiyor.Üstelik sıcaklığı geçtim bir de lpg geçikme süresi var diyelim ki aracınız 20 derece lpg ye geçiş sıcaklığına ayarlı dışarıda hava sıcaklığı 50 derece olsa bile aracınız 25 saniye geçmeden lpg ye geçmiyor bu da hemen harket halinde en sıcak günlerde benzinde 100 metre gitmek demek .İşte aylardır bunu çözmeyi planlıyordum nihayet çözdüm.

Bizim burada lpg dönüşümü yapan bir ustada her türlü yazılımın değişik versiyonları mevcut geçen gün gittim aracımın geçiş sıcaklığını 30 dereceye bekleme süresini 1 saniyeye ayarlattım şimdi öğlen sıcağı diyelim aracımı çalıştırmayla lpg ye geçmesi bir oluyor en fazla( 2 sn sürüyor) artık bu yaz sıcaklarında benzin yakmaktan kurtuldum bu zaman kadar internette boşa bir sürü mesaj yazdım bi işe yaramadı en iyisi problemi çözen ustayı bulmak internet inanın herşey değil bazen daha fazla kafanız karışıyor

• Sn.ykaya1983,
    Aracıma sıralı sistem takdıralı 3 ay kadar oldu.Lpgye geçişte rolantide 1-2 kez de titreme oluyordu.1-2 sefer ayar yaptırdım.Havalar sıcak olduğu zaman öğleyin benim araçta kalkarken hemen lpg ye geçiyor.Sabahları hava durumuna göre geçiş 1-1,5 km bazen çok soğuk havalarda 2 km kadar çıktığı oldu. Sizin araç sabahları ilk çalıştığında benzinden lpg ye geçerken kaç km yapıyor? Tamamı ş.içi 1462 km de 325 TL LPG+Benzin yaktı.Km de 222 TL gibi oluyor.Ş.içi işe gidiş geliş 3+3=6 km civarında(4 ışık var)diğer kalan kısmı ise yine ş.içi devamlı ışıkta dur kalklar var ortalama 5-6 km oluyor.Benzin tüketimi lpg yokken yazın 100 km de 8,5 LT idi.Kışın havalar soğuyunca tüketim 10,5 lt kadar çıktı. Selamlar.
  • Km de 0,222 krş olacak.
  • Tekrar düzeltme km de 22,2 kuruş olacak, alışamadık gitti.
  • arkadaşlar ben de yeni LPGye geçtim. sanki aracım seyir halinde iken benzin de harcıyormuş gibi geliyor. bu durum normal midir?

yüksek devirlerde baktım LPG'den gaz geçmiyor. ortalama 2500 devir ile kullanıyorum. henüz bir yüzde ölçümü yapmadım ama 475 km yaptım taktıralı maksimum 15-17 litre benzin yakmışımdır. gaz hala bitip benzine geçmedi. LPG depo kırmızı gösteriyor ama haka gazda gidiyor.
  • evet s.kaya1983 kaç km sonra benzinden lpg ye geçiyor araban.bir de günde kısa mesafe yani 2+2 git gel(tabi çarşıya inmezsek ama genelde ayda 200-250 km yapıyorum.)yapıyorsam lpg önerir misiniz?55 km de bir 25 lira benzin yiyor, albea 2004.
  • Y arkadaşlar konuya bir göz atayım dedim,atmaz olaydım,biz pek de tasarruf yapmıyormuşuz anlaşılan.
    Araba Astra H 2004,ayda ortalama 150 liralık gaz alıyorum,her gün okula gidip gelliyorum-34 km.en son 1 martta benzin deposu yarımdı,şimdi baktım neredeyse 50 lira da benzin içmiş
    Tüketim km başına 18 kuruştan 24 kuruşa çıktı,şaşırdım kaldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sitim

evet s.kaya1983 kaç km sonra benzinden lpg ye geçiyor araban.bir de günde kısa mesafe yani 2+2 git gel(tabi çarşıya inmezsek ama genelde ayda 200-250 km yapıyorum.)yapıyorsam lpg önerir misiniz?55 km de bir 25 lira benzin yiyor, albea 2004.

şu günlerde benim aracım sadece sabahları soğuk olduğu için biraz geç geçiyor onda da lpg ye geçmesi 150-200 metre sürüyor onun dışında araç sıcak olduğunda lpg ye geçmesi 2-3 saniye sürüyor yani hareket etmeden geçiyor sorunuza gelirsek sürekli 2 km git gel yapıyorsanız kış soğuğunda lpg nin bi faydası olmaz ama bu aylardan sonra lpg ayarını da çabuk geçecek şekilde ayarlatırsanız tasarruf sağlarsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet0761

Y arkadaşlar konuya bir göz atayım dedim,atmaz olaydım,biz pek de tasarruf yapmıyormuşuz anlaşılan.
    Araba Astra H 2004,ayda ortalama 150 liralık gaz alıyorum,her gün okula gidip gelliyorum-34 km.en son 1 martta benzin deposu yarımdı,şimdi baktım neredeyse 50 lira da benzin içmiş
    Tüketim km başına 18 kuruştan 24 kuruşa çıktı,şaşırdım kaldım.

çok fazla kısa mesafe yapıyorsanız bence normal araç soğukken benzini çok fazla harcıyor gerçekten ..Ama sizin aracınızda da benimki gibi lpg geçiş zamanı çok fazlaysa ayarlatabilirsiniz artık yaz geliyor lpg geçiş ayarını değiştirebilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: cimbom38

Sn.ykaya1983,
    Aracıma sıralı sistem takdıralı 3 ay kadar oldu.Lpgye geçişte rolantide 1-2 kez de titreme oluyordu.1-2 sefer ayar yaptırdım.Havalar sıcak olduğu zaman öğleyin benim araçta kalkarken hemen lpg ye geçiyor.Sabahları hava durumuna göre geçiş 1-1,5 km bazen çok soğuk havalarda 2 km kadar çıktığı oldu. Sizin araç sabahları ilk çalıştığında benzinden lpg ye geçerken kaç km yapıyor? Tamamı ş.içi 1462 km de 325 TL LPG+Benzin yaktı.Km de 222 TL gibi oluyor.Ş.içi işe gidiş geliş 3+3=6 km civarında(4 ışık var)diğer kalan kısmı ise yine ş.içi devamlı ışıkta dur kalklar var ortalama 5-6 km oluyor.Benzin tüketimi lpg yokken yazın 100 km de 8,5 LT idi.Kışın havalar soğuyunca tüketim 10,5 lt kadar çıktı. Selamlar.

sizin geçiş ısısı yüksek ayarlanmış anlaşılan benim aracım şu günlerde sabahları soğukken 150 200 metrede geçiyor 30 dereceye ayarlı benimki. Sizinki galiba 40 dereceye ayarlı artık yaz geliyor bence gidin 30 dereceye ayarlatın birşey olmaz lpg montajcılarına bakarsan ayarını hiç düşürmek istemiyorlar yok tekler yok zararı olur falan dinlemeyin ben defalarca direk lpgde çalıştırdım

• teşekkürler.ayda taş çatlasa 350-400km civarı yapıyorsam lpg değmez diye düşünüyorum.zaten açtığınız konuda kafam karıştı,lpgnin yanında benzin de az harcanmıyormuş.aracım ısınıp lpgye geçene kadar gideceğim yere varırım heralde(1.5 km)bir de hangi marka taktırmalı sorusu apayrı bir dert.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akerimoglu

İmzamdaki aracıma 10 depoda bir kez 50 TL benzin alıyorum. LPG tankım şu an 65 TL' ye doluyor.

Otogaz markası Atiker, tankım simit tank.

Bana da benzin tüketimim fazla geldi esasında...

65TL x 10 Depo = 650 TL...

650TL / 2,05 = 317 Litre LPG

100 km de ortalama 10 litre tüketim olsa ortalama 3100 km...

günde EN AZ 4 kez kontak açıp kapamayla, bu değer çok iyi.... Muhtemelen Ş.dışı değerleridir diye düşünmekteyim...

" Ş.içi değilse " ve günde ortalama 6-7 kez kontak açmaya, bir yanlışlık var bu işte bana göre...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.