Şimdi Ara

Klima radyatörü olmadan arac kullanılabilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Geçtigimiz günlerde bir kaza geçirdim . su radyatör klima radyatöru fanlar ön tampon kullanilmaz hale geldi . hepsini hallettik fakat klimayı kullanmak istemedigim icin klima radyatörü ve fanini almadim . maliyeti epey fazlaydi . her neyse .konuya geleyim .
    Kaza öncesinde aracim sadece ayda yilda bir kez hava yapar , o siralarda hararet yukselir gaza gecmez kalorifer soguk uflerdi , ki bunun sebebi tarihi esere donusmus olan su radyatoruymus. Kaza yaptigimda gordum .
    Şimdi ise olay şu .arac hararet yapiyor , fan açiliyor fakat onceden duydugum sesten daha az bir ses duyuyorum . ve bu fan araci sogutmaya yetmiyor . hararet gostergesi bir sure sabit kaliyor
    Merak ettigim ise şu ; klima fani ve radyator fani , hararet yogunlastiginda birlikte mi çalisir?
    Benim klima fanini sökmüş olmamin bu hararete etkisi olurmu
    Bir diger sorun ise hararetin rölantide yukselip arac yurudugunde düşüyor olmasi . hatta bazen seyir halinde de yapiyor . kisa sureli .ilgilenen olursa simdiden tesekkurler :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Araç nedir ?

• TroubleTrouble kullanıcısına yanıt
    Rover 214 Super enjeksiyonlu . 1.4 16V

• Klima radyatörü ayrı, soğutma ile alakası yok onun, sizin radyatörde sorun olabilir, suyu filan tamam mı, termostat yada fan müşürü bozuk olabilir.

• Arkadasimiz cevaplamis bunlara ek olarak havası düzgün alinmamis olabilir

• sistemde hava var büyük ihtimal.. bir ihtimalde devir daim pompasında bir dengesizlik mevcut.
  • Ek olarak araçta antifriz kullanılmadıysa muhtelif yerlerde çap daralması olabilir. Radyatör içinde aynı sey geçerli. Eğer sadece su ise mutlaka içinden su çekip antifriz ekleyin. Kirecin tıkadığı delik varsa ortaya çıkarır, sık sık kontrol etmeyi unutmayın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Havasini aliyorum fakat cok cabuk tekrar hava yapiyor . bunu bir turlu cozemedim .

• haymanali2006 kullanıcısına yanıt
    Ben butun kis antifrizle kullandim ama onceki sahibi kullandimi bilmiyorum . simdi antifriz eklesem daralan yer varsa nasil belli edecek ki? Bunu anlamanin yolu nedir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ufkbyrk

Ben butun kis antifrizle kullandim ama onceki sahibi kullandimi bilmiyorum . simdi antifriz eklesem daralan yer varsa nasil belli edecek ki? Bunu anlamanin yolu nedir ?

Antifiriz daralan yeri çözecek. Eğer paslanmış bir yer varsa orayı da çözebilir. Bu da su eksiltme başlatır. Ancak renkli antifiriz aktığı yeri de boyar (Özellikle kırmızısı) ve tespit mümkün olur. Orası da kapatılabilir.
  • Nasıl olduğunu anlatmış arkadaş, ama siz zaten antifriz kullanmışsınız. Bu seçeneği eleyip diger şeçenekleri kontrol ederek ilerleyin umarim bulursunuz sorunun kaynağını.

• Mesela şu an arabada hic bir sorun yok . lpg yede gecis yapiyor .kaloriferde sicak üflüyor.hararet yok.Yaklasik 100 km yol yaptim bursa inegöl arasi ve bursa sehir icinde. (trafigini bilen bilir diye yaziyorum) surekli dur kalk yaptigimiz halde sorun cikmadi . ben devirdaim pompasindan şüpheleniyorum. Sanirim miyadini doldurmus , bazen çalismiyor ve su dolasim yapmiyor . 15 yillik parça sonucta..
    Cevap veren ilgilenen herkese tesekkurler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.