herkese merhabalar öncelikler araç kaşkai 2008 1.6 lpg+benzin 2008 model aracı 67 bin km kadar benzinde kullanılmış olup daha sonrasında prins lpg sistemi ben taktırdım lpg sisteminden sonra araç şuan için 127bin küsür km de lpg takıldığı gibi durmakta herhangi bir parçası v.s değişmedi extra ayar v.s yapılmadı ilk takılan sistem olduğu gibi üzerinde yanlış değil ise eğer matematiğim kötüdür ama 60 bim km beri herhangi bir kontrol parça değişimi yaptırmadım lpg yi %80 shell den satın alıyorum uzun yolda ise istisna olabiliyor alternatif markası bilindik istasyonlara yönelmem gerekebiliyor yani 60 bim km sürecinde lpg filitresi değişim gereklimi ? bunun olması ideal değişim km si kaçtır birde tabi işin benzin kısmı var aracın önceki ilk sahibini tanıdığımdan dolayı detaylı bir şekilde biliyorum aracın yaşı anlık 11 km si 127 bin den beri benzin sistemine dokunulmadı üzerindeki halen orijinal filtre bulunmakta bunun içinde belirli bir km veya ortalama bir ömrü bulunuyor mu _? benzin sisteminde sadece filtre değişimi yeterlimi extra kontrol edilmesi gereken bir şey var mıdır benzin de shel den alıyorum düzeli olarak not: yasaklar bittiği zaman aracın rutin yağ filtre bakımları geldiği için gitmişken şayet gerekli ise lpg ve benzin filtre kontrol ettirmem gereklimi ? |
Benzin ve LPG Filtresi Değişim Periyotları
Motorlu araçların performansını ve ömrünü korumak için filtrelerin düzenli olarak değiştirilmesi gerekir. Benzin ve LPG kullanan araçlarda, bu filtreler özellikle önemlidir.
Benzin Filtresi Değişim Periyodu
Benzin filtreleri, yakıttaki kirleticileri ve partikülleri yakalayarak yakıt sisteminin düzgün çalışmasını sağlar. Değişim periyotları, araç modeline ve sürüş koşullarına bağlı olarak değişmekle birlikte, genellikle 20.000 ila 40.000 kilometre aralığında önerilir.
LPG Filtresi Değişim Periyodu
LPG filtreleri, LPG'deki sıvı ve katı parçacıkları yakalayarak motorun zarar görmesini önler. Değişim periyotları, genellikle 10.000 ila 15.000 kilometre aralığında önerilmektedir.
Her iki filtre türü için de değişim periyotları, sürüş koşullarına ve aracın kullanımına bağlı olarak daha sık veya daha az sıklıkta yapılabilir. Aracının kullanım kılavuzunda belirtilen önerilen değişim aralıklarına uyman önerilir.
Filtreleri düzenli olarak değiştirmeyerek;
- Motor performansının düşmesine
- Yakıt tüketiminin artmasına
- Motorun zarar görmesine neden olabilirsin.
Filtre değişimini zamanında ve yetkili bir serviste yaptırarak, aracının sorunsuz çalışmasını ve ömrünü uzatabilirsin.