Şimdi Ara

Efsane Mazda 323 ün Bilinmeyen GTR Modeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Efsane Mazda 323 ün Bilinmeyen GTR Modeli

Efsane Mazda 323 ün Bilinmeyen GTR Modeli

Mazda’nın 1992-1994 yılları arasında yalnızca 2500 adet ürettiği efsaneler efsanesi GTR Modeli dünyada Honda Civic VTİ ile özellikle mukayese edilse de kendisi VTI den çok farklı bir araçtır. Sürekli 4 çeker sistemine sahip 1.8 Litre Turbochargerli DOHC 16 V motorun 180 ve 200 HP lik 2 farklı versiyonu vardır. Ralli otomobillerinden hiçbir farkı bulunmayan araçta kilitli diferansiyel sistemi standart olarak sunulur. Motoru 10 bin RPM çevirebilmektir.
    Kendisi dışarıdan bakıldığında sıradan bir hatchback otomobil gibi görünse de, 0 dan 100 km hıza 7 saniyede çıkabilen bir canavar oldugu için çoğu otomobili kalkışlarda hafifliğinin de vermiş olduğu avantajla bozguna uğratmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unalper_ -- 9 Ağustos 2017; 1:0:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Türkiye de yok mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: TUG10

Türkiye de yok mu?

Vardır tabiki. Fakat bir elin parmağını geçmez. Çünkü dünyada bile sadece 2500 adet var bu nadide araçtan

• unalper_ U kullanıcısına yanıt
    Varsa da inşallah değerini bilen birilerinin elindedir diyelim

• ankarada 2 tane var tanıdığım ikisi de gayet düzgün temiz şekilde muhafaza ediyorlar. biri koray diye bir arkadaşta çok iyi gittiğini ama benzini içtiğini söylüyordu. diğeride bizim sokağa park ediyor ama sahibini tanımıyorum.
  • Bu arabayı canlı kanlı görüp dinledim en acayip özelliği ise devasa turbo sesi ve öyle bir ses ki araç sanki atmosferi çekiyordu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrmst

Bu arabayı canlı kanlı görüp dinledim en acayip özelliği ise devasa turbo sesi ve öyle bir ses ki araç sanki atmosferi çekiyordu...

Mazda bu arabayı ralli otomobillerinin sokak versiyonu diye tanımlıyor. Arabanın tasarım şefi insanlara ralli arabalarının nasıl oldugunu göstermek için 323 GTR yi ürettik diye demeç vermişti yıllar önce gazeteye.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • unalper_ U kullanıcısına yanıt
    E doğru demiş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu okuyunca autoscout24 sitesinden baktım, Avrupa'da iki tanesi satışta şuan. Biri 10.500 diğeri 12.000 Euro. İlki 200 bin diğeri 150 binde. Bedava paralar resmen böyle efsane araçlara.

Ayrıca başka sitede yazana göre, normal kullanımda 9.5L yakıt tüketiyor ki 0-100'ü 7 saniye olan canavar için çok iyi bence. Spor kullanımda 20L ama.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.