Şimdi Ara

Uzun yolda konforlu araç tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba forumdaşlar dün Opel corsa aracımı sattım. Yeni bir araç arayışındayım ama karar veremedim tavsiyelerinizi bekliyorum.

Yıllık 45 bin km yapıyorum tamamı uzun yol. Uzun yolda konforu ve yakıt tüketimi birinci önceliklerim. Corsa az yakıyordu ama konforsuzdu. Bel ağrısı yaşıyorduk.

80-130 bin tl arası bi araç düşünüyorum lpgli yada dizel olacak. Sedan hb suv farketmez. Otomatik olacak.

Önceliklerim sırasıyla
    Yakıt tüketimi
    Konfor
    Sorunsuzluk
    Km arttıkça değer kaybı az olması
    İçindeki teknolojik oyuncaklar 🥰

Tavsiyelerinizi bekliyorum

• Opel Insignia 1.6 CDTI.

• yıllık 45 bin km , dizel önermek daha mantıklı olacaktır aslında fakat bütçe aralığınız çok geniş ve 4 sene sonra dizelle yasayacaginiz sorunları düşündüğüm için böyle bir araç onerdim . okadar yol yaptiginizi düşünürsek uzun yolda c veya d sedan uzun kmler yapan şirket araclarina yonelmeniz daha doğru olabilir. hem bütçenizin alt sınırlarına yakın konforlu ve uzun ömürlü araçlar bulunabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avenue_M -- 20 Ağustos 2019; 22:47:7 >

• Bagaj ve arka tarafın ufak olması sorun değilse 2.0D S60. Koltukları çok iyidir.
    Bir de 2.0 dizel s80'ler var o daha da konforludur ama sizin bütçenize eski modeller var.
  • 1.8 ya da 2.0 avensis bakılabilir fiyatları uygun, LPG ile gayet ekonomik ve sorunsuzluk açısından da üzmez.
    2.0 cdti insignia da düşünülebilir fakat kilometreleri oldukça yüksek.
  • Yaptıgım kmleri göz önünde bulundurursak dizel uzun yol verisi 4lt nin benzin uzun yol verisi 6 üzerinde olmaması gerek. Yoksa her lt için aylık cebimden 200₺ fazladan çıkıyor. Accord ve avensis mantıklı geldi fakat bu d segmentleri km ilerlediğinde aşırı değer kaybetmez mi sizce
  • Avenue_M kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz araçları öneren çok oluyor ama bir çocuğun tutulan versiyonları manuel fluence linea vs. Eşim manuel kullanmak istemediği için mecburen otomatiğe yöneliyor o seçenekleri eliyorum. Accord çok mantıklı değer kaybı konusunda ne düşünüyorsunuz?
  • capoeirista C kullanıcısına yanıt
    Honda Accord 2001 modelini kullanmıştım,uzun bir süre sonrasında arkadaşıma satmistim oda 3 seneye yakın sorunsuz kullandı. Tabiri caizse araç keçi gibi inatçı idi yağmur çamur kar dinlemezdi. Bir keresinde 2 3 saatlik bir çevre yolu yolculuğunda tipiye yakalanmıştım çok kısa bir sürede yolda 5 ile 10 cm arasında kar oluşmuştu. Ben o araçla kayda değer bir hız azaltma olmadan yolculuğumu tamamlamıştım. Ne bir savrulma ne bir sallanma sonradan gittiğim yolu düşünerek ben ne yapmışım diyorum ama o zamanı asla unutamıyorum . Bunu neden anlattım , Uzunyol gideceğiniz den bahsediyorsunuz karda kışta konforlu ve oturaklı bir araçtır . ne bir 4x4 nede bir suv kadar olamaz tabiki ama Accord beni çok etkilemişti. Değer kaybı olarakta ne kadar süre bineceginizle alakali atıyorum 5 sene bineceksiniz 40 bin km ortalama alır isek 200 bin km bu araçlar için çok değer kaybı yasayacaginiz zannetmiyorum gerçi aracın çok piyasasında yok illaki zarar edeceksinizdir ama attığım link haricinde 80 ve 90 bin civarindakilere de bakabilirsiniz.Onun haricinde yeni kasa Toyota Corolla da bakabilirsiniz.

• Belirttiklerinize göre araç d segment olacak, superb ya da passat dışında bir seçenek kalmıyor değer kaybetmeyecek dediğiniz için.

sahibinden.com
    Skoda / Superb / 1.6 TDI / Elegance / Sahibinden düşük km temiz süperb sahibinden.comda - 693763340
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-sahibinden-dusuk-km-temiz-superb-693763340/detay

Bu segmentte c serisi 3 serisi, a4 ve passat/superb dışındakiler tutulmuyor fazla, kötü araçlar değiller ama bizim millet arabadan anlamadığı için bu şekilde mondeo avensis talisman çok güzel konforlu araçlar

sahibinden.com
    Renault / Talisman / 1.6 dCi / Icon / HighDrive 2016 Renault Talısman Head-Up Isıtma Soğutma Masaj sahibinden.comda - 692492307
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-highdrive-2016-renault-talisman-head-up-isitma-sogutma-masaj-692492307/detay

sahibinden.com
    Renault / Talisman / 1.6 dCi / Icon / Sahibinden 2016 Talisman 130hp sahibinden.comda - 718853218
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sahibinden-2016-talisman-130hp-718853218/detay

sahibinden.com
    Renault / Talisman / 1.6 dCi / Icon / MEMURDAN TEMİZ TALİSMAN sahibinden.comda - 715975665
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-memurdan-temiz-talisman-715975665/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 21 Ağustos 2019; 14:41:33 >

• E class W212 merso
  • Herkes değeri düşmeyecek araç öneriyor ama 4 sene kullansaniz takribi 200000 km yapacaksınız. İkinci el alırsanız 4 sene sonra 240-270 bin aralığına geleceksiniz. Size öneri yapan kimse o aracı değerinde almaz, hatta hiç almaz.
  • Bol oyuncaklı konforlu gemi gibi araç: Renault Latitude Executive. Uzun yolda rekorum Ankara-Adana arası 3.9 litre.
  • snrdmrbs S kullanıcısına yanıt
    200 bin yaptıktan sonra hiç satmam hocam bildiğim araca binmiş olurum km yüksek de olsa. Zaten 1.5 yil fln kullanıp satmayı düşünüyorum o yüzden değer kaybı sordum. 50 bin km’de 10 bin değer kaybediyor araçlar ortalama
  • Focus 3.5 tdci olabilir ama manuel. 7-8 ayda 54.000 km yol yaptık manuel versiyonla. Uzun yolda çok rahat bir araç. 3.5 kasaların içi de daha derli toplu. Titanium olursa gayet dolu. Gerçi trend i bile gayet yeterli ses sistemi açısından.

Sadece otomatiğine kesinlikle bulaşmayın. 3-3.5 kasalarda powershift gördünmü kaçacaksın. Çok çabuk arızalanıyor.
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Bende 1.6 dizel S80 onerecektim, tam uzun yol araci
  • extecher kullanıcısına yanıt
    1.6'lar çok yavaş kalıyor hocam 13 saniyeye yakın 0-100'ü var. Bu sınıfta bir araçta 115 beygir memnun etmez. Zaten o motorla gelen powershift otomatikler de çok sağlam değil.
  • Mondeo belki ?
  • Çok fazla seçenek kalmıyor. Değer kaybı çok önemli değilse Accord ve Mazda 6 bakın. Bunlar olmazsa geriye Mondeo, super b, passat, yeni insignia ve volvo s60 kalıyor.

Birde HB olarak Golf, Volvo V40 ve Audi A3 ne dersiniz? Özellikle A3 uzun yolda çok konforlu oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducatine -- 22 Ağustos 2019; 22:48:22 >
  • focus 1.5 tdci powershift
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.