1.5 Dci triger değişim zamanı
Merhaba Arkadaşlar,
Renault Latitude 2012 model 1.5 Dci aracım var. Triger kayışını en son Şubat 2019'da değiştirmiştim. Ama o günden bu yana 60 000 km yaptım. Acaba triger değişim zamanı geldi mi diye merak ediyorum. İnternette çok çelişkili bilgiler var. Fikrini paylaşacak olanlara şimdiden teşekkürler.
Merhaba arkadaşlar. Aracım Renault Latitude 1.5 Dci Manuel. Son günlerde bozuk köy yollarından dolayı bir kaç yerde çukurda araç alttan darbe aldı. Dün ilk defa devir 2000'e gelince sanki dönen bir şeyin başka bir şeye değmesi gibi zrrr sesi geldiğini farkettim. Bu sesi sadece 2000 devirde yapıyor. Üstünde ve altında yapmıyor. Hangi viteste olursa olsun farketmiyor bu durum. Devir saati inerken de çıkarken de 2000'e geldiğinde o zrrr sesi geliyor. 2000'den aşağıya veya yukarıya gittiğinde ses kesiliyor.
Haftasonu olduğu için bir yere baktıramayacağım. Bu konuda fikri olan arkadaşlar varsa bana bilgi verebilirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. Herkese iyi haftasonları.
Arkadaşlar bu durum çok başıma geldiği için daha yakıt deposu kapağını açar açmaz adama pompa attıktan sonra daha fazla koymayın, zaten kartla ödeyeceğim diye tane tane açıklayıp uyarıyorum. Tamam diyor hepsi. Buna rağmen bazıları fiyat tam sayıya gelsin diye depo dolduktan ve pompa attıktan sonra doldurmaya devam ediyor.
Bugün bunu bana ikinci defa yapan dayıya dalıyordum ama adam babam yaşında. Daha önce bunu yaptığında hem kendisine kızıp bunun zararlarını açıklamış hem de içeride kasadaki herife şikayet etmiştim.
Bir ay sonra bugün yine aynı adama denk geldim ve yine uyarmama ve kartla ödeyeceğemi söylememe rağmen ("Tamam" deyip anladığını teyit etmişti) yine depo dolduktan sonra biraz daha bastı.
Lafı uzatmayayım adama bağırdım bu sefer. 99'da kalmasın diyor. Arkadaşım ben seni özellikle uyarmışım, isterse 99'un ebesinde kalsın.
Bunu bana kadın erkek çeşit çeşit pompacılar yaptığı için buraya yazmak istedim arkadaşlar. Aranızda pompacı varsa selamlarımı gönderiyorum.
|
T7 V21.2 aldım, deneyimlerimi anlatıyorum
|
Otomobil Genel forumuna teşekkür
|
|
Düzensiz motor sesi
|
Belediye yol kenarı park ücretini ödemedim
|
Bu fotoda geçiş hakkı kime aittir?
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 363
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 54.445 (Bu ay: 2.114)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 480 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası