Şimdi Ara

Albert Camus - Yabancı abartılmış bir kitap mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün okuma fırsatım oldu.Tek oturuşta bitirdim diyebilirim. Fakat o kadar da "inanılmaz,müthiş, süper" kitap yaftalarını bence pek hak etmiyor gibi. Bulantı kitabını da okumuştum. Alanında "muhteşem ve inanılmaz" yaftasını hak edecek bir kitap varsa bulantı kitabıdır. Yusuf Atılgan'ın Aylak Adam kitabı Yabancı kitabından daha iyi bana göre. Ha çok kötü bir kitap değil fakat dünyanın en iyi kitaplarından biri olmayı hak etmiyor. Ya da benim anlayamadığım bir şey mi var. Bir derinlik mi var. Aydınlatırsanız sevinirim.

• Bence sen kitabı anlamamışsın. Ya da çok hızlı okumuşsun. Varoluşçu felsefenin mihenk taşlarından bir kitaptır o. O kitabı okurken güneş betimlemesi beni çok etkilemişti. Sanki güneşin altında okuyormuşum gibi hissetmiştim. Ama bulantıyı okumadım. Okursam ikisi arasında bir kıyaslama yaparım.
  • Milan Kundera kullanıcısına yanıt
    Bende diyorum ki Sartre - Bulantı olsun Franz Kafka- Dava, dönüşüm Yusuf Atılgan anayurt oteli , aylak adam kitaplarının yanına bile yaklaşamamış. Benim şahsi fikrim.
  • Şu anlayamamışsın sözüne de çok gülüyorum. Arkadaş fikrini söylemiş. Bende Yabancı'yı abarttıkları kadar beğenmedim. Ondan kat kat daha güzel kitaplar var.
  • Ya, şimdi varoluşsal edebiyatı seven bir adama dersen ki yabancı şöyle böyle diye haliyle senin üzerine gelirler.
    Kitaplar kişilerin yüklediği anlamlara göre değerlenir deyip kaçacağım ben.

Yabancı kitabını ben okudum, güzel bir kitap ben seviyorum ama öyle aman aman bir kitap değil. Yani üçüncü kez okunacak bir eser olduğuna inanmıyorum. İki kez okudum bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: La Haine

Bende diyorum ki Sartre - Bulantı olsun Franz Kafka- Dava, dönüşüm Yusuf Atılgan anayurt oteli , aylak adam kitaplarının yanına bile yaklaşamamış. Benim şahsi fikrim.

Olabilir. Kişiden kişiye değişen bir şeydir edebiyat. :)
  • Açıkçası bende övüldüğü kadar iyi olmadığını düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sayko sözlük yazarı var mı?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence bir yazarın kendi kitapları arasında kıyaslamalar yapabilir fakat farklı yazarların kitaplarını kıyaslamamak gerek
  • Benim için çok iyi bir kitapdı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acikcasi ben de okuduktan sonra ovuldugu kadar etkilenmedim. Kesinlikle iyi bir kitap ama daha derin bir kitap bekliyordum ben de okumadan once.
    Ustlerde varolucsu felsefenin mihenk taslarindandir denmis, evet bu dogru olabilir ama Yeraltindan Notlar gibi bir varoluscu basyapitla karsilastirinca Yabanci o mukemmel kitabin yaninda biraz sonuk kaliyor.

• Abartılmış onlarca kitap varken bu kitaba abartılmış demek bana biraz garip geliyor.
    Edebi bakımdan çok iyi olduğu söylenemese de verilmek istenen düşüncenin işlenişi... Ben gerçekten beğenmiştim, abartıldığını düşünmüyorum.
  • Sonu vurucu bir kitaptı belki de kitapları okumadan önce büyük bir beklentiye girmemek gerekiyor.İnsan duyguları herkeste aynı etkiyi yaratmayabiliyor.
  • Bazı kitaplarda insanlar kitaptan bir parçada kendilerinde bulurlar bu yüzden o kitap onlar için unutulmaz bir eser olur.Aynı şey filmler ve müzikler içinde geçerlidir o yüzden biraz konu olarak araştırma yapın derim ben
  • Bu kitabı önerir misiniz beyler? Daha önce hiç albert camus okumadım.
  • 3 yıl sonra hortlatıyorum.

Gerçekten böyle düşünen tek ben değilmişim. Sanırım beklentiler burada çok önemli bir faktör, eminim ki daha önce adını sanını duymasam ve bu kadar övülmese bana bu kitap okuduğumda çok beğenirdim. Ama gerçekten bahsedildiği kadar üst düzey değil ya da beklentilerimi karşılamadı diyelim.
  • Benim de kafamda bir şey oluşmamıştı. biraz araştırıp altında yatan ideolojiyi öğrenince taşlar yerine oturdu.
    Absürdizm denen bir akımla karşılaştım ve Absürdizmin tanımı kitabı anlamaya yetiyor.

Absürdizm, herhangi bir yaratıcı olmadığından insanlığın evrende bir anlam bulmasına yönelik uğraşlarının boşa bir çaba olduğunu ve eninde sonunda bu anlam uğraşının başarısız olacağını söyleyen felsefi düşünce akımıdır.
  • Ben de Yabancının abartılmış olduğunu düşünüyorum. Kötü bir kitap değil hatta bayağı iyi ama kesinlikle abartılmış bir kitap. Aynı Stefan Zweig'ın Satranç kitabı gibi. Olağanüstü bir gece satrançtan çok daha güzel bir kitap.
  • Tutunamayanlar'ın ardından okuduğum bir kitaptı. Belki de talihsizliği bir önceki kitabın beni fazlasıyla etkilemesiydi. Bende abartıldığını düşünenlerdenim. Bir ara tekrar okuyacağım, belki kaçırdığım bir takım konular mevcuttur.
  • L'étranger olarak Fransızcasını da okumanızı tavsiye ederim.

• Milliyetçiliğin ne kadar iğrenç bir şey olduğunu birine anlatmak isterseniz bence bu kitabı verin derim. Bir insanın pisi pisine ve yok yere milliyetçi duyguların harekete geçmesiyle katil olmasını anlatıyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.