Şimdi Ara

ALCATEL OT-995 ROOT, ROM, TWEAK (ANA KONU - RESİMLİ) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.487
Cevap
21
Favori
135.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: blindness

quote:

Orijinalden alıntı: BaMKaN
    Garibim ya bana yardımcı olmak adına, 3 tane mail hesabı aktif şekilde yollamış bana dump'ını; factory reset ile o hesapları sildim hemen, haber vermekte fayda var; ben uyarıda bulunayım arkadaşa..

Okey, sen de mesaj at elemana, ben durumdan haberdar ettim.

Yalnız arkadaşın dosyası yerine sen temiz bir dump koyarsan tüm OT-995 kullanıcılarına büyük fayda sağlamış olursun.

Dilersen bunu bir düşün. Telefonundaki tüm ayarların dahil olduğu bir dump al; ardından telefona factory reset çekip internete koymak üzere tekrar bir dump al.

Arkasından ilk aldığın kendi dump'ına dönersin; OT-995 camiasına da çalışır ve temiz bir dump bırakmış olursun.

:) benim dumpta yapılması gereken birkaç işlem daha var, öncelikle TR bölgesi yazılımı yok içinde ve MAIL aplikasyonu yine ForceClose hatası veriyor onları düzeltemeye çalışıyorum, açılışta da Alcatel yazan eskranda ANDROID yazıyor, eski halinden bayağı bir değişik oldu yani..

Onları halledeyim güzel bir dump alıp koyarım buraya..

• quote:

quote:

quote:

Garibim ya bana yardımcı olmak adına, 3 tane mail hesabı aktif şekilde yollamış bana dump'ını; factory reset ile o hesapları sildim hemen, haber vermekte fayda var; ben uyarıda bulunayım arkadaşa..

Okey, sen de mesaj at elemana, ben durumdan haberdar ettim.

Yalnız arkadaşın dosyası yerine sen temiz bir dump koyarsan tüm OT-995 kullanıcılarına büyük fayda sağlamış olursun.

Dilersen bunu bir düşün. Telefonundaki tüm ayarların dahil olduğu bir dump al; ardından telefona factory reset çekip internete koymak üzere tekrar bir dump al.

Arkasından ilk aldığın kendi dump'ına dönersin; OT-995 camiasına da çalışır ve temiz bir dump bırakmış olursun.

:) benim dumpta yapılması gereken birkaç işlem daha var, öncelikle TR bölgesi yazılımı yok içinde ve MAIL aplikasyonu yine ForceClose hatası veriyor onları düzeltemeye çalışıyorum, açılışta da Alcatel yazan eskranda ANDROID yazıyor, eski halinden bayağı bir değişik oldu yani..

Onları halledeyim güzel bir dump alıp koyarım buraya..

Ali Aytaç kardeşimiz bir dump alabilseydi ya da yol gösterecek bir İstanbul'lu olsaydı aramızda ne iyiydi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aslında dump almak çok da zor bir olay değil, netten yöneldirsek olmaz mı ki?
  • quote:

Aslında dump almak çok da zor bir olay değil, netten yöneldirsek olmaz mı ki?

Çabalarım yukarıda :) Adım adım anlattığımı zannediyorum. Daha iyisi video olur.

• 3g üzerinden görüntü görüşme yapabilmek için bir kurulum mu yapıcaz? rehber de vs yerini bulamadım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: secretcoder

3g üzerinden görüntü görüşme yapabilmek için bir kurulum mu yapıcaz? rehber de vs yerini bulamadım?

oyle bir ozelligi yok bu telefonun

• quote:

quote:

Çabalarım yukarıda :) Adım adım anlattığımı zannediyorum. Daha iyisi video olur.

benim bilgim malesef o cabalardaki terimleri dahi anlama kapasitesinde degil.teoride anlamadigimi pratikte nasil yapacagim?blindness kardesim uygun bir zamanda uzaktan baglanirsin benim pc ye biryandan da telefon acik olur aramizda dumpunu alirsin olursa oyle.ben isterim herkezin sorunu cozulsun herkez bu guzelim telefonun tadini cikarsin ama elimden bukadari gelir.ayrica guncellemeden sonra telefon YAĞ gibi olmus

• quote:

Orijinalden alıntı: AliAytaçBey

quote:

quote:

benim bilgim malesef o cabalardaki terimleri dahi anlama kapasitesinde degil.teoride anlamadigimi pratikte nasil yapacagim?blindness kardesim uygun bir zamanda uzaktan baglanirsin benim pc ye biryandan da telefon acik olur aramizda dumpunu alirsin olursa oyle.ben isterim herkezin sorunu cozulsun herkez bu guzelim telefonun tadini cikarsin ama elimden bukadari gelir.ayrica guncellemeden sonra telefon YAĞ gibi olmus

benim telefon da yabanci forumdaki arkadaşın dump dosyasini telefonda yükledikten sonra çok fena yavasladi. ne kadar dosya silersem sileyim menu geçişleri, temple run, cut the rope gibi oyunlarda ekranin tepkisi çok çok kotu, su an telefon çok keyifsiz.. ics geçişini ya da türkiye de kullanılan temiz bir telefondan alınan update2 li bir dump dosyasini bekliyorum, custom rom çıkarsa tadindan yenmez. çok hizli bir launcher oldugundan emin oldugum ve telefonu gocertmeden önce kullandığım nemus launcher yuklu ama o da bile cok yavas.. buna da şükür ne yapalım..

• Herkese merhabalar;

Forum yönetimini, bana yapılan bir haksızlıktan dolayı kınadığım için (Son mesajım 27 Kasım 2007; 11:14:32) 4.5 yıldır bu foruma girmiyordum. Şimdi neden girdim açıklayayım:
    Temiz bir dump dosyası bekleyenler için. Kliksa'dan bu akşam itibari ile telefonun siparişini vermiş bulunuyorum. Telefonum geldiği zaman ilk işim fota update edip cwm recovery yüklemek ve dump dosyasını almak olacak. @bamkan ve @blindness birkaç gün daha sabır rica ediyorum. Yalnız cwm için root gerekli mi onu bilmiyorum?(Tecrübelerime göre gerektiğini sanmıyorum)
    Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newbie1 -- 8 Haziran 2012; 22:47:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: newbie1

Herkese merhabalar;

Forum yönetimini, bana yapılan bir haksızlıktan dolayı kınadığım için (Son mesajım 27 Kasım 2007; 11:14:32) 4.5 yıldır bu foruma girmiyordum. Şimdi neden girdim açıklayayım:
    Temiz bir dump dosyası bekleyenler için. Kliksa'dan bu akşam itibari ile telefonun siparişini vermiş bulunuyorum. Telefonum geldiği zaman ilk işim fota update edip cwm recovery yüklemek ve dump dosyasını almak olacak. @bamkan ve @blindness birkaç gün daha sabır rica ediyorum. Yalnız cwm için root gerekli mi onu bilmiyorum?(Tecrübelerime göre gerektiğini sanmıyorum)
    Saygılarımla.

Newbi kardeşim, cwm recovery için root gerekiyor mu bende bilmiyorum. Telefonlarımı ve vakti zamanında tabletimi hep rootlu kullandığımdan :) Deneyince anlarsın zannederim.

Adb reboot-download için root gerekmiyordur amma.

Telefon geldiğinde biraz zahmetli olacak ama hiç hesap bilgini girmeden, hatta mümkünse simkartını dahi takmadan dump alabilirsen ÇOK ala olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blindness -- 8 Haziran 2012; 23:33:02 >

• quote:

benim telefon da yabanci forumdaki arkadaşın dump dosyasini telefonda yükledikten sonra çok fena yavasladi. ne kadar dosya silersem sileyim menu geçişleri, temple run, cut the rope gibi oyunlarda ekranin tepkisi çok çok kotu, su an telefon çok keyifsiz.. ics geçişini ya da türkiye de kullanılan temiz bir telefondan alınan update2 li bir dump dosyasini bekliyorum, custom rom çıkarsa tadindan yenmez. çok hizli bir launcher oldugundan emin oldugum ve telefonu gocertmeden önce kullandığım nemus launcher yuklu ama o da bile cok yavas.. buna da şükür ne yapalım..

Hollandalı eleman temiz dump'ı ile güncellediğini söylemişti postunu. İstersen onu bir dene, yahut newbi arkadaşımızın safiyane dump'ını bekle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blindness -- 8 Haziran 2012; 23:28:35 >
  • Kernel çıktı! Dev'lere ve bizlere gün doğdu!

http://sourceforge.net/projects/alcatel/files/

(XDA'dekilerle koordineli olarak bastırınca aceleye gelmiş herhalde. OT-998 = TCL A998 = OT-995 (ONAYLADIM))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blindness -- 9 Haziran 2012; 0:07:32 >
  • quote:

Kernel çıktı! Dev'lere ve bizlere gün doğdu!

http://sourceforge.net/projects/alcatel/files/

(XDA'dekilerle koordineli olarak bastırınca aceleye gelmiş herhalde. OT-998 = TCL A998 = OT-995 (birazdan onaylarım))

yani bu nedemek ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: newbie1

Herkese merhabalar;

Saygılarımla.

Newbi kardeşim, cwm recovery için root gerekiyor mu bende bilmiyorum. Telefonlarımı ve vakti zamanında tabletimi hep rootlu kullandığımdan :) Deneyince anlarsın zannederim.

Adb reboot-download için root gerekmiyordur amma.

Telefon geldiğinde biraz zahmetli olacak ama hiç hesap bilgini girmeden, hatta mümkünse simkartını dahi takmadan dump alabilirsen ÇOK ala olur.

newbie, gerçekten buradaki yazıları okuduktan sonra bu şekilde yaklaşımla gelmen bile çok ince davranış; sonuçta eğer sen telefon eline geçtükten sonra direk dump alırsan, servise vermeden önce bu dump'ı kullanarak garanti dışı kalmasını da engelleriz; gerçekten her açıdan çok güzel bir çalışma olacak şimdiden teşekkürler..

Root olayı için benim de bilgim yok ama, sırf antivirüsü silmek için bile root etmek zorundayız bu aleti, silince gerçekten hızlanıyor...

Bir de herkese hız isteyen herkese NemusLauncher tavsiye ederim..

@blindness diğer foruma bakmadım henüz o dosyaları da deneyeyim ama o arkadaşın dump'ı bir acayip; telefonu kapat dediğim zaman son ekranda 20 sn. kitleniyor kapanma menüsü gelmiyor, sonra çat diye kapanıyor alet... Bu arada MAIL de force close hatası veriyor ama önemsemiyorum...

• quote:

@blindness diğer foruma bakmadım henüz o dosyaları da deneyeyim ama o arkadaşın dump'ı bir acayip; telefonu kapat dediğim zaman son ekranda 20 sn. kitleniyor kapanma menüsü gelmiyor, sonra çat diye kapanıyor alet... Bu arada MAIL de force close hatası veriyor ama önemsemiyorum...

bAMKAN, senin hollandalı email.apk ve genel fc'lere yönelik iki update türetti. Hala fc ile karşılaşıyorsan bir dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blindness -- 10 Haziran 2012; 23:40:45 >
  • newbie, image konsunda bir gelişme var mı, zira benim telefon kör topaal çalışıyor halen..

Teşekkürler..
  • quote:

quote:

bAMKAN, senin hollandalı email.apk ve genel fc'lere yönelik iki update türetti. Hala fc ile karşılaşıyorsan bir dene.

email.akp yı d/l ettim ama açıkcası pek deneyedsim yok çünkü başka bir arkadaş o apk'yı yüklemiş restart etmiş sorun devam ediyormuş halen...

Bana TR kaynaklı build.prop ve bir de çalışan email.apk lazım aslında..

EDIT: Bu mesajı yazdıktan sonra yukardaki mesajımla birleştirip yukarıdaki mesajı sileyim dedim ama mesaj silme butonu kaldırılmış sanırım forumdan, flood için üzgünüm..

EDIT 2: Hollandalının email.apk'ını denedim Force Close devam ediyor maalesef.. Elamanın yorumu:

i think the best solution for u guys is find somebody from your country that wants to share a backup.. i cannot do anything about the force closes cuz i dont have them on my device..

Yani TR'den birinden bul bu dosyaları diyor; özetle email.apk ve buid.prop dosyalarını yollayabilecek var mı?

Teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaMKaN -- 11 Haziran 2012; 0:18:09 >

• quote:

email.akp yı d/l ettim ama açıkcası pek deneyedsim yok çünkü başka bir arkadaş o apk'yı yüklemiş restart etmiş sorun devam ediyormuş halen...

EDIT: Bu mesajı yazdıktan sonra yukardaki mesajımla birleştirip yukarıdaki mesajı sileyim dedim ama mesaj silme butonu kaldırılmış sanırım forumdan, flood için üzgünüm..

EDIT 2: Hollandalının email.apk'ını denedim Force Close devam ediyor maalesef.. Elamanın yorumu:

i think the best solution for u guys is find somebody from your country that wants to share a backup.. i cannot do anything about the force closes cuz i dont have them on my device..

Yani TR'den birinden bul bu dosyaları diyor; özetle email.apk ve buid.prop dosyalarını yollayabilecek var mı?

Teşekkürler..

Here:
    http://www.mediafire.com/?pnxsc3634e7lm0w

EMAIL.APK ile ilgili sorun düzelirse şaşarım! Sorunun ilgili APK ile alakalı olma ihtimaline ben sıfır diyorum zira.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blindness -- 11 Haziran 2012; 0:35:59 >

• quote:

quote:

Teşekkürler..

Here:
    http://www.mediafire.com/?pnxsc3634e7lm0w

EMAIL.APK ile ilgili sorun düzelirse şaşarım! Sorunun ilgili APK ile alakalı olma ihtimaline ben sıfır diyorum zira.

:) Email.apk çalıştı..

Yalnız elemanın yolladığı email.apk şeklinde yani küçük harfle başılyormuş case sensitive system sanırım replace yapmamış 2 tane email.apkvardı Email.apk ve email.apk şeklinde; seninklini denedim default üzerine overwrite yaptı ve şimdi çalışıyor güzel oldu çok saol...

Bir de build.prop'u da direk replace mi edeceğim tam path nedir acaba?

• quote:

:) Email.apk çalıştı..

Yalnız elemanın yolladığı email.apk şeklinde yani küçük harfle başılyormuş case sensitive system sanırım replace yapmamış 2 tane email.apkvardı Email.apk ve email.apk şeklinde; seninklini denedim default üzerine overwrite yaptı ve şimdi çalışıyor güzel oldu çok saol...

Bir de build.prop'u da direk replace mi edeceğim tam path nedir acaba?

Linux case-sensitivedir :)

System klasöründe.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blindness -- 11 Haziran 2012; 12:49:37 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.