Şimdi Ara

ALCATEL OT-995 ROOT, ROM, TWEAK (ANA KONU - RESİMLİ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.487
Cevap
21
Favori
135.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, ROOT'lu olanlarınız ve android bilgilileriniz marketten build prob editörlerini çeksin. çok faydalı şeyler yapılıyor.

BUILD.PROP müdahalelerini müsait zamanda ilk posta ekleyeceğim. Bir çok ayar var yapılabilecek ama etkilerinin ne kadar elle tutulur olduğunu kestirmek zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blindness -- 27 Mayıs 2012; 16:09:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • camera ics ve cameramx + nemus camera beta test edeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: AliAytaçBey

quote:

Orijinalden alıntı: blindness

AliAytaçBey kardeşim, Titanium'da kaldırma işlemini nasıl yapıyorsun?

Programlara uzun basarak (long tap) en alttaki recovery açığı ile kaldırmaya zorla seçeneğini mi kullanıyorsun?

onuda yapıyorum üstüne tıklayıp kaldır da diyorum iki türlüde sistem uygulaması kaldırılamıyor apk dosyası bulunamadı diyor!

Arkadaşlar sorunlara sırayla çözüm bularak ilerletirsek konuyu bizden sonraki arkadaşlara daha faydalı olmuş oluruz.
    Benim dün geceki sorunum cihazı root etmeme rağmen içinden cihazı kasan uygulamaları silemememdi.
    Bu sorunun çözümüyle başlayalım, aynı şekilde sorunla karşılaşanlara konular rehber olur
    Cihazı root eden arkadaşlar öncelikle Titanium backup ve Link2SD vE DİĞER PROGRAMLAR BENDE HİÇBİR UYGULAMAYI SİLMEDİ.
    Sabaha kadar uygulama deneyip sildim ve en sonunda bir forumdan bulduğum ROM Toolbox isimli uygulamayla telefonun içindeki sisteme gömülü olan istemediğim bütün uygulamaları sildim
    One touch louncher,One touck share, Facebook, Antivirüs, Google+ gibi birçok uygulamadan kurtuldum ve şu anda telefonun hız olarak SII den farkı kalmadı
    Bu program aynı zamanda cihazın CPU ayarlarına ulaşma yetkiside verdiğinden cihazın batarya süresini uzatabilir veya performansını yükseltebilir isterseniz ikisini eşit ayarlayarak kararında bir performans uygularsınız.
    Herşey size kalmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AliAytaçBey -- 27 Mayıs 2012; 16:46:51 >

• Kamera uygulamalarını denedim, parmaklayarak odaklama özelliğini hiçbirinde göremedim. Halihazırdaki stok gingerbread kamera app'ı süper olmasa da özellik mevcuttu.

Acaba gözümden mi kaçtı?

• Merhaba arkadaşlar. Soruma cevap verirseniz çok sevinirim. Telefonumun Ekranımdaki ikonlar büyüdü, durum çubuğu kalınlaştı, telefon açılırken pin kodunu girince basılacak tamam tuşu bile o kadar büyüdü ki %30 u anca görünüyor. Bütün bunlar telefonun bataryasını çıkartıp taktıktan sonra oldu. Sanki windows da çözünürlüğü küçültünce ekran ikonları büyür ya? hah aynen öyle oldu. Bunun sebebi ne olmuş olabilir, çözümü nedir sizce? Cevap verecek arkadaşlara şimdiden minnettarım..
  • quote:

Merhaba arkadaşlar. Soruma cevap verirseniz çok sevinirim. Telefonumun Ekranımdaki ikonlar büyüdü, durum çubuğu kalınlaştı, telefon açılırken pin kodunu girince basılacak tamam tuşu bile o kadar büyüdü ki %30 u anca görünüyor. Bütün bunlar telefonun bataryasını çıkartıp taktıktan sonra oldu. Sanki windows da çözünürlüğü küçültünce ekran ikonları büyür ya? hah aynen öyle oldu. Bunun sebebi ne olmuş olabilir, çözümü nedir sizce? Cevap verecek arkadaşlara şimdiden minnettarım..

ROM Toolbox ile oynarken LCD Density ayarlarına çok el atmamalı :) Yapacaksanız 220 yapın, 200 yapın, ama büyütmeyin. Default değer 240.

• quote:

Orijinalden alıntı: blindness

quote:

Merhaba arkadaşlar. Soruma cevap verirseniz çok sevinirim. Telefonumun Ekranımdaki ikonlar büyüdü, durum çubuğu kalınlaştı, telefon açılırken pin kodunu girince basılacak tamam tuşu bile o kadar büyüdü ki %30 u anca görünüyor. Bütün bunlar telefonun bataryasını çıkartıp taktıktan sonra oldu. Sanki windows da çözünürlüğü küçültünce ekran ikonları büyür ya? hah aynen öyle oldu. Bunun sebebi ne olmuş olabilir, çözümü nedir sizce? Cevap verecek arkadaşlara şimdiden minnettarım..

ROM Toolbox ile oynarken LCD Density ayarlarına çok el atmamalı :) Yapacaksanız 220 yapın, 200 yapın, ama büyütmeyin. Default değer 240.

adamsın hocam, sayende hayata döndüm

• Estağfurullah.

Ben density'i 200 yaptım. Ekran daha tatlı oldu. Koca koca yazmıyor.

• Custom romlar cihazlara ozel mi cikiyor.Mesela galaxy s icin yapilan bir custom rom bu cihaza yuklenebilir mi.

• evet stylerbb arkadaşım cihaza özel çıkmakta. malumunuz her cihazın donanımı aynı olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stylerbb

Custom romlar cihazlara ozel mi cikiyor.Mesela galaxy s icin yapilan bir custom rom bu cihaza yuklenebilir mi.

donanımın aynı olması lazım. o yüzden farklı donanımlara ait cihazların romlarını kullanmaya kalkarsan cihaz kullanılamaz hale gelebilir.
  • Teşekkürler cevaplar için. Öyleyse ben ot-995 e custom rom çıkma ihtimalini sevdim :) Var mı acaba öyle bir ihtimal ya da o konuda bir gelişme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stylerbb

Teşekkürler cevaplar için. Öyleyse ben ot-995 e custom rom çıkma ihtimalini sevdim :) Var mı acaba öyle bir ihtimal ya da o konuda bir gelişme.

XDA'de bir arkadaş unsecure boot ile recovery üzerinde çalışıyor.

Alcatel yakın zamanda GPL lisansı gereği kaynak kodu açmalı. İnsanlar bunu bekliyor diyebilirim.

• Çok güzel bir haber. Ben önemsenmez diye düşünmüştüm ama Alcatel kaynak kodu verdiği an geliştirmelere başlayacaklar öyleyse.

Root yaptıktan sonra yüksek boyutlu oyunların klasörlerini harici hafıza kartına taşımak için yöntem diğer telefonlarla aynı mı. Bu cihazda da yapılabilir mi acaba.
  • Takip ediyorum arkadaslar guzel paylaşımlar ilk firsatta bende uygulayacağım

• dayanamadım root a el attım ıvır zıvırlardan kurtuldum rahatladım=) tavsiye ederim..=))
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuzgun54

dayanamadım root a el attım ıvır zıvırlardan kurtuldum rahatladım=) tavsiye ederim..=))

Benim paketi kullandın değil mi kardeşim?

• evet dostum eline koluna sağlık cok basit sade hazırladın bizler için herşeyi teşekkür ederim biraz daha kurcalarsam belki ilerleyen zamanlarda bende senin gibi katkıda bulunmak isterim...;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuzgun54

evet dostum eline koluna sağlık cok basit sade hazırladın bizler için herşeyi teşekkür ederim biraz daha kurcalarsam belki ilerleyen zamanlarda bende senin gibi katkıda bulunmak isterim...;)

inşallah :)

telefonun özellikle dokunma tepkimelerini arttırabileceğin bir dizi değişiklik var. root'lu olduğuna göre yapabilirsin artık. başlığı takip et :D

• aslında forumun doğasına uymuyor ama ben genelde pek yazmayı sevmem önemli yada gerekli konular olmadıkça bütün konuları her mesajına kadar okudum başından beri takipteyim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.