Şimdi Ara

Aldıktan sonra pişman olduğunuz arabanız oldu mu? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
4
Favori
20.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ilker67

quote:

Orjinalden alıntı: Zoom-Zoom

quote:

Orjinalden alıntı: AppendiX

quote:

2004 corolla
    o kadar tipsiz hissiz ve ruhsuz bir arabaydı ki

okadar kötü mü hocam? ciddi soruyorum

maalesef o kadar kötü corolladan sonraki aracım mazda 3 oldu ve corollaya göre korkunç farklı bir araç

corollada yol tutuşu 0 donanım yok iç dış tasarım 0 his yok frene dokunduğunuz anda abs ye geçiyor araç
    direksiyon çok hissiz bilgisayar oyunu oynanan direksiyonlar bile daha hisli
    mesela mazda 3 te gaza dokunduğunuz anda araç fırlıyor(hızlı hızlanıyor anlamında söylemiyorum çabuk tepki veriyor) corollada gazı köklediniz mesela araçta 1 saniye sonra jeton düşüyor bu yeni nesil çoğu arabada böyle bence çok berbat bir kapışmadaysanız yada sollamadaysanız araç sizin niyetinizi anlayana kadar yandaki uzayıp gitmiş oluyor

vs uzatılabilir

Hocam aslında konu otomobil almayı düşünenlere yardımcı olabilecek bir konu. O yüzden biraz daha ayrıntılı ve objektif yazmak gerekiyor. Ben de Corolla kullanıcısıyım araç tip ve donanım konusundaki beklentilerinizi karşılamamış olabilir o noktada sizi eleştiremem ama arabayı görmeden mi aldınız diye sorasım geliyor.
    Yol tutuş konusunda da arkalar bağımsız süspansiyon olsaydı belki daha iyi olurdu.Yalnız ben yol tutuş konusunda pek sorun yaşamadım.Bir tek uzun otoban virajlarında şerit değiştirmek zorunda kalıyorsanız ve de hafif ters eğim varsa 120km/h üzeri hızlarda yoldan kopacakmış hissi veriyor.
    Bunun dişinda gaz, direksiyon tepkileri,hızlanması sınıfının en iyilerindendir sanırım.Bu noktada sınıfına göre oldukça tatmin edici bir araç.Frenler konusunda ise o zamanlar okuduğum bir testte yine sınıfının en kısa durma mesafelerinden biri ve dozlanma konusunda BMW'den bir fark yok yazıyordu.Ben de frenlerimden çok memnunum.

arkadaşım inan objektif bile oldum daha beter bence heleki corollanın 96 model efsane kasasından sonra bu kasa hiç yakışmadı arabayı tabiki görerek aldım fakat şöyle bir avantajım vardı toyota bayisi tanıdık olduğu için bazı imkanlar sağladı + olarak türkiyede corollalarda sunulmayan pek çok özelliği aldım o dönem aracın ilk başlarda tipi o kadar itici gelmiyordu daha sonra iğrenç gelmeye başladı gözüme..
    aracın yol tutuşu 94 model 323 ümden daha berbattı 0+0 dı o derece ki her arabayı sınırlarında kullanan biri olarak bunu çok net görebiliyordum normal sakin kullananlar tabiki farkedemezler bunu yeterince
    fakat megane kullandım jetta kullandım focus kullandım golf kullandım mazda 3 zaten şimdiki arabam fakat daha berbatı yok
    sınıfının hızlanma konusunda liderliğine oynadığını şüphesiz biliyorum fakat gaz tepkisi iyi diyemiyorum gerçi mazda 3 hariç diğer araçlar içinde bunu diyemiyorum mazda 3 ün bir avantajı gaz pedalının elektronik değil doğrudan doğruya motora bağlı olması,direksiyonu yumuşaktı fakaat gayet hissizdi
    frenlermi...öyle bir şeye imkan yok hocam maalesef yok tam aksine mazda 3 36mt lik fren mesafesi ile sınıfının birincisidir

• 2008 haziranında özellikle polo 6 n kasa isteyerek ve araştırarak 97 polo aldım. Aracın seriliği ve klima performansı dışında hiçbirşeyinden memnun kalmadım ve polonun fazla abartıldığını düşünüyorum. Yol tutuş 0. Zaten lastikler 13". Ayrıca aracın tuhaf kronik sıkıntıları var. Termostatları genelde arızalı. Boğaz kelebeği tıkanıp duruyor, her yer durup dururken stop eden pololarla doluyor. Ama benim asıl sıkıntım aracın istisnai de olsa beynindeydi. Baya bi topic açtım burada ama sonuçta sorun beyinde çıktı ve teşhis etmek çok uzun sürdü. Boğaz kelebeği, ateşleme bobini, muhtelif sensörler vs vs. Daha sonra çıkma beyin aldım (600 ytl) ve sorun devam etti. Meğer beyin numarası uyum sağlamamış.!!!Sonuçta mecburen sattık ve ilk aracım olan corsa c easytronic aldım. Çok mutlu ve memnunum. Ancak tabi polo 1.6 (950 kg) gibi atılmıyor o ayrı

• Ben aracı Bora'dan sonra almış olmam belki araçtan rahatsız olmama neden oldu.
    Sorunlarım:
    Süspansiyon çok sert, çakıl taşının üstünden geçseniz hissediyorsunuz.
    Aracın içi o kadar gürültülüki (yol sesi + içmekandan gelen ses) hareket halinde iken konuşarak anlaşmak imkansız.
    Aracıon içi küçük ve benim gibi uzun boylu birisi içinde çok rahat edemiyor. Gaz pedalı yüksektemi konumlanmış anlamadım ama 80-100 km sonra ayak ağrıları ortaya çıkıyordu.
    quote:

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: AppendiX

quote:

2004 corolla
    o kadar tipsiz hissiz ve ruhsuz bir arabaydı ki

okadar kötü mü hocam? ciddi soruyorum

maalesef o kadar kötü corolladan sonraki aracım mazda 3 oldu ve corollaya göre korkunç farklı bir araç

corollada yol tutuşu 0 donanım yok iç dış tasarım 0 his yok frene dokunduğunuz anda abs ye geçiyor araç
    direksiyon çok hissiz bilgisayar oyunu oynanan direksiyonlar bile daha hisli
    mesela mazda 3 te gaza dokunduğunuz anda araç fırlıyor(hızlı hızlanıyor anlamında söylemiyorum çabuk tepki veriyor) corollada gazı köklediniz mesela araçta 1 saniye sonra jeton düşüyor bu yeni nesil çoğu arabada böyle bence çok berbat bir kapışmadaysanız yada sollamadaysanız araç sizin niyetinizi anlayana kadar yandaki uzayıp gitmiş oluyor

vs uzatılabilir

Hocam aslında konu otomobil almayı düşünenlere yardımcı olabilecek bir konu. O yüzden biraz daha ayrıntılı ve objektif yazmak gerekiyor. Ben de Corolla kullanıcısıyım araç tip ve donanım konusundaki beklentilerinizi karşılamamış olabilir o noktada sizi eleştiremem ama arabayı görmeden mi aldınız diye sorasım geliyor.
    Yol tutuş konusunda da arkalar bağımsız süspansiyon olsaydı belki daha iyi olurdu.Yalnız ben yol tutuş konusunda pek sorun yaşamadım.Bir tek uzun otoban virajlarında şerit değiştirmek zorunda kalıyorsanız ve de hafif ters eğim varsa 120km/h üzeri hızlarda yoldan kopacakmış hissi veriyor.
    Bunun dişinda gaz, direksiyon tepkileri,hızlanması sınıfının en iyilerindendir sanırım.Bu noktada sınıfına göre oldukça tatmin edici bir araç.Frenler konusunda ise o zamanlar okuduğum bir testte yine sınıfının en kısa durma mesafelerinden biri ve dozlanma konusunda BMW'den bir fark yok yazıyordu.Ben de frenlerimden çok memnunum.

• 1998 yılında yurtdısında yasarken bir tanıdıgım illa daewoo nexia al demişti.
    büyük görünen bir arabaydı. artık üretilmiyor sanıyorum.
    arabayı aldım , eve giderken sol arka cam kapanmadı.
    eve geldim, arabanın kaputuna elimi koydum fazla dayanmadan,
    içeri göçtüğünü farkettim. Dedim bu ne ya ,
    sonra yolda kaldım 1 kere ve aldıktan 2 ay sonra satıp polo variant almıstım.

su an 2006 model toyota corolla sedan sol d4d kullanıyorum,
    sıfır almıstım zaten. hiç arızası yok , şikayetim yok, yol tutusu frenleri ve benzin
    kullanımı cok iyi. cok memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi compaq -- 30 Aralık 2008; 21:28:03 >
  • ewet oldu 0 km peugeot 207 aldım ve pişman oldum ne yazıkki 6000 ytl zararla satarak kurtuldum bir daha pejo almam aldırmam
  • quote:

Orjinalden alıntı: ocampus

arkadaşlar 2005 veya 2006 coralla hakkında problemleri olan arkadaşlar daha detaylı yazarlarsa bu model coralla almayı düşünen biri olarak bana çok yardımınız olur.

bende imzamdaki arabam var, alırken 1 yıl biner değişirim diye almıştım ama 4,5 yıldır kullanıyorum...Aracın tipi bir mazda 3 gibi alımlı olmayabilir belki ama, sınıfında en seri, en sorunsuz araçlardan biridir...Sözde 125 hp lik yeni kasa civic ler kapışamıyor, seriliğini düşün...Sevmediğim tarafları dersen: kaporta biraz ince, içeri yol sesi alıyor, içi çok koyu(arkadaşın dediği gibi sıcak atmosfer sunmuyor). Ama dediğim gibi sorunsuz, seri ve atak bir araç düşünen için çok iyi araba....
  • Bu arada pişmanlık yaşadığım araç benimde oldu: PUG 307...Sıfır km alıp 600 km de satmıştım 3 hafta içinde, nerdeyse hergün arıza veriyor ve sıfır araba tıkırdıyordu, dökülmeye meyilliydi çok...Gerçi Allahtan satarken zarar etmedim...Zaten bu tecrübeden sonra sorunsuz olsun düşüncesiyle fazlada tipine bakmadan Corolla aldım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibekir -- 31 Aralık 2008; 16:31:37 >
  • Ben de geçen sene Mart ayında 0 km Kia Cerato aldım, araçtan pek memnun değilim, 2. eli yok ve çok fiyat kırıyorlar. Bundan sonra bir daha Kia almam sanırım.
  • Bu mesajım içinde çok fazla alıntı bulunduğundan gösterilemedi. Acaba daha yazım aşamasında iken bizlere bu ikazı yapacak bir olanak sunulabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldsalt -- 13 Ocak 2009; 8:59:26 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceta

Ben aracı Bora'dan sonra almış olmam belki araçtan rahatsız olmama neden oldu.
    Sorunlarım:
    Süspansiyon çok sert, çakıl taşının üstünden geçseniz hissediyorsunuz.
    Aracın içi o kadar gürültülüki (yol sesi + içmekandan gelen ses) hareket halinde iken konuşarak anlaşmak imkansız.
    Aracıon içi küçük ve benim gibi uzun boylu birisi içinde çok rahat edemiyor. Gaz pedalı yüksektemi konumlanmış anlamadım ama 80-100 km sonra ayak ağrıları ortaya çıkıyordu.
    quote:

Frenler konusunda ise o zamanlar okuduğum bir testte yine sınıfının en kısa durma mesafelerinden biri ve dozlanma konusunda BMW'den bir fark yok yazıyordu.Ben de frenlerimden çok memnunum.

http://www.autocar.co.uk/CarReviews/RoadTestsVerdict/Toyota-Corolla-1.6i-T2/219578/

Ben de corolla kullanıcısıyım. Gerçi what Car eski testleri siteden kaldırmış ama arkadaşın fren ve handling hk. dediklerini hatırlıyorum.Ayrıca yukardaki linkteki yorum aracı gayet güzel tarif ediyor sanırım almadan önce okumadınız. Testin tarihine takılmayınız , What Car ve Autocar'ın corollaya yaklaşımı herzaman böyle olmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldsalt -- 13 Ocak 2009; 9:05:00 >

• Neden
    quote:

Orjinalden alıntı: Stacer_boY

Mazda Rx8 6 Ay Sonra Satmak Zorunda Kaldm...

neden rx-8 i sattınız, sorun atmosferik motordan mıydı?
  • ilk arabamı aldım 90 model.lada samara beyaz.3,000 gözüm kapalı aldım çünkü anlamıyordum.kullanamayı öğrenecektim.aldım .gösterdim.arac sorunsuz çıktı.herkes iyiki aldım.çok dayanaklı diyor.15 günde öğrendim trafiğe çıkıyorum.maşşalh canavar gibi oğlan.hamdolsun ALLAHıma yakıtımı kokluyor kokluyor:)))ne güzelmiş ya arabası olmak eşini çocuğunu arabayla gezmeye gitmek.inanki eşimle bazen arabamızı seyrediyoruz çocuklar gibi gülüşüyoruz.demek bizimnde arabamız oldu diyor eşim.demekki çok isteyince oluyor.öğreniyorsunda.bu arada yaş30
  • Alınıpta pişman olunmayan araç yoktur .
    Alındıktan sonra alışılamayan ve alışılan araç vardır
  • Chrysler 300 C 2005 model - hayatımın hatası

54.000 euroya alıp nakit lazım olunca 32.000 euroya zor sattım, servisi , vergisi derken iliğimi kemiğimi emdi, şehiriçinde yandan dokundular jant değişti ve çamurluk işlem gördü, 10 bin küsür ytl servis faturasını görünce aklım şaşmıştı...
    Birdaha 1.6 cc üzeri araç almaya tövbe ettim.

1998 model passat 1.9 TDI 160.000km de satın aldım 230.000 e kadar kullandım, araç aşırı bakımsızdı, değiştirmediğim çok birşey kalmadı, koltuk bile değiştirdim :(

Bu araç da ikinci el satın almaya tövbe ettirdi beni

Kasım'da sıfır araç aldım inşallah bundan memnun kalırım , satarken de çok zarar ettirmez, kısmet..
  • bitane bmw 730 d almistim arabanin dis gorunusune hasta olup acemilikten baliklama atlamaistim arabaya araba da yok yoktu orjinal tv den navigationa xenon lamba deri isitmaili koltuklar anliycaniz dolu dolu bir aracti keske motoru da okadar dolu olsaydi aldiktan 6000 KM sonra motor yandi basima olmadik isleracti sonra daha bmw ler den korkar oldum saglam arabadir o ayri benim acemiliyim ve uckagatcinin tekine denk gelmis olmam beni bu markadan soguttu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fubo -- 18 Ocak 2009; 22:31:06 >
  • olmaz mı....

2001 yılında doğuş'tan sıfır aldığım SEAT IBIZA 1.6

2003'e kadar anca para biriktirdim ve Allah kahretsin diye sattım, daha da ne Seat alırım ne de Doğuş'tan araba alırım.

araba düzenli olarak yetkili servisine gitmesine rağmen bazen çalışırdı.

tuhaf yerlerde defalarca yolda kaldı, saatlerce çekici beklerdim yağmurda soğukta. çekici gelir araç servise girer, tamam oldu derler dünya para alırlar, 2 hafta sonra yine garip bir yerde yolda kalırdı.

- ilk bakımında yetkili servisi dikiz aynasını kırdı, bana ödetmeye kalktı.Allahtan kıranı gözümle gördüm de yüzleştik.

- orjinal arka hoperlörlerini çakmakla bakaliti yakıp tornavida ile sıvayarak taktılar, aklımı oynatıyordum.

- 25.000km de lamda sensörü iflas etti, kötü benzindenmiş. aynı kötü benzini kullanan 120bin km deki corollamda niyeyse sıfır sorun.

- 43.000km de distribütörü dağıldı, doğan-şahin de bile 200bin dayanırmış.

tövbe dedim.

iyiki aldım dediğim otolar:

- corolla 1.6xei special edition, 98 model, 8 yıl 120bin km boyunca bir kere bile sorun çıkarmadı. konforu, şıklığı, sürüşü süperdi, hala özlerim onu. iyiki almışım.

- corolla 1.6 vvti 2004 terra, 4 yıl 60.000km kullandım. sıfır sorun. orjiinal lastiklerinin yol tutuşu zayıf, dunlop sport 01 ile değiştirdim alet yola ciklet gibi yapışır oldu. yol-lastik sesini de ziebart gövde yalıtımı ile hallettim. iyiki almışım.

- yaris 1.3 sol sp, 2007 model. halen eşim kullanıyor, süper bir alet. sıfır sorun, deli gibi kaçıyor, iç mekanı inanılmaz geniş.tipi çok şık. az yakıyor, güzel yol tutuyor. iyiki almışım.

- avensis 1.6, 2006 model, 75.000km 'de. babama aldık, sıfır sorun, süper konforlu ve seri. iyiki almışız.

farklı model ve 10 yıllık tecrübeye göre toyota gözü kapalı alınabilecek bir araç.

Doğuş grubu araçları bedava verseler binmem. yakın arkadaşım VW bora ile önden vurmalı kaza yaptı, airbaglerin hiçbiri açılmadı, yüzüne 80 dikiş attılar. Dava açılacakken doğuş biz bi aracı inceleyelim diye hatalı airbagleri kaybetti.

teyzemin polosu alındığı günden beri elektrik arızası çıkarıyor.

• 2 tane oldu... 2'sini de şirket için almıştık: Starex ve Caddy

Starex: Hummer gibi yakıyordu...

Caddy: Yakıt masrafını geçin, kesinlikle pazarlamacılara verilmeyecek bir araç. 6 aylık arabanın "alt" takımı dağıtmışlardı... onu da sattık... en iyi pazarlamacı aracının doblo olduğunda karar kıldık...
  • cok hosuma giderek sıfır bir 307 aldım
    ancak araba oyle isler actıki 5000 lira zararla sattım.
  • Alacaksan Cek Altına Renault Megane Tek Kapılı KM si Düzgün Bişey Bul Gercekten Cok Güzel Bir Araba Tanıdıgımda Var Arasıra Benim Arabayla Yarıs Gibi yapıyoruz Cok Seri Ve güzel Hoşuma Gidiyor

Pişman Oldugum Arabaysa Opel Tigra
  • 99 renault megane 1 1.6
    05 hyundaı accent 1.3 admıre(kiralamadan çıkmasına ragmen klimanın tüpünün bitmesinden başka problem yoktu kaçışı felan hoştu)
    04 honda accord 2.4(cd çalar problemi oluyodu sık sık bide sag ön cam problem çıkarmıştı bi kere başka bişi yoktu)
    99 mercedes e220 dıesel (arka camlarda problem çıktı düzelttiremedik başka problemi yoktu)
    08 golf (araba yeni oldugu için bi problemini görmedik)

aldıgımız arabaların çogunu bi anlık araştırmasız şekilde bile alsak hiçbirinde pişman olmadık daha bi çok arabamız oldu ama aklıma bunlar geldi
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.