Şimdi Ara

Aldıktan sonra pişman olduğunuz arabanız oldu mu? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
4
Favori
20.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aldığım hiçbir arabadan pişman olmadım. Ben araçlarıma İYİ davrandım, onlar da bana İYİ davrandılar. Sadece kendime not yazmama sebep olan bir olay oldu, SEAT Yetkili Satıcısında bir kadın bana tuzak kurup halen nasıl işlediğini anlamadığım bir mekanizma ile 2003 Nisan ayında daha önce sıfır aldığım 2000 model SEAT Toledo 1.6 Signum aracımı elimden aldı, bana 2000 model SEAT Toledo 1.9 TDI Signum araç verdi, kullanılmış. Allah'ım dedim, beni Cennet kapısından içeriye aldılar ama Cehenneme gönderdiler. Araç 2. eldi, 80.000 km yapmıştı, sağdan komple boyalıydı, çürümüş konserve fasülye kokuyordu, pis ve berbattı! CSI'daki gibi kızılötesi veya morötesi ışıkla aracın içi incelenseydi sanırm tüm gastrointestinal sistemimin muhteviyatı dışarı fışkıracak, 10 yıl boyunca sadece tırşik çorbası ile beslenebilecektim.

Yemin ettim bir daha sadece SIFIR araç almaya.

İlk ŞOKU atlattıktan sonra aracı geri götürdüm. Beğenmediğimi söyleyip kendi SEAT Toledo 1.6 Signum aracımı geri istediğimi bildirdim. Cevap. "Ama biz sizin aracınızı sattık..." Nasıl yani...??? Aracımı orada tesadüfen bulunan Tarsus'lu bir öğretmen bayana satmışlar, 1.000 TL kârla. Traktör gibi çalışan TDI'nin anahtarını masaya fırlattım, "O zaman bana aynısının sıfırını getirin" dedim. 1 Hafta sonra 2003 model SEAT Toledo 1.6 16V Signum Plus aracım geldi, servise de zorunlu olmadığı sürece bir daha gitmedim. Bir daha da SEAT almadım. Zaten ondan sonra ALTEA ve TOLEDO ile Türk tüketicisine fazla hitap edemeden çökmek üzereyken LEON ile yine iyi satış rakamları yakaladılar.

• benim ilk arabam 97 clio çok hevesle almıştım ilk defa ruhsatında ismim yazan bir arabaya binecektim arabayı hevesle aldım tek nokta enjeksiyonlu olmasına rağmen gidip brc ye 850 tl verip tüp taktırdım lastik cant aldım dört tane sony cd player aldım spor direksiyon spor vites topuzu aldım. Sonra bi masraf açmaya başladı ilkin bi usta kurbanı oldum arabayı iyice dağıttı. Neyse sonra iyi bi usta buldum motoru yaptırdım bir ay geçmedi devir daim pompası gitti onu değiştirdim. Trigerin bilyasımı nedir o dağıldı onu değişmek için açmışken triger setinide değiştirdim. Cam silecek motoru yandı onu değiştirdim direksiyon pompası arızalandı onu tamir ettirdim vs.vs daha bir şüyü şey boşuna demiyo atalarımız ucuz etin yahnisi olmaz diye 8500 e aldığım araba bana 12500 e maloldu tabi bunda benimde suçum var cantlar lastikler cd çalarlar spor direksiyonlar neyine. Arabaya o kadar masraf etmeme rağmen arabanın çekme problemini bir türlü halledemedim baktım olacak iş değil 8500 e sattım birisine.Geçenlerde görüştüm alan kişiyle dört ay oldu satalı gerçi bende 8 ay bindim. hiçbi sorunu yokmuş arabanım dedim ne sorunu olacak zaten tüm sorunlarını benim cebimden halletti

• konuda en çok adı geçen araçlar SEAT, POLO, MEGANE, OPEL, CADDY. demek ki bu araçlardan uzak durmak lazım.

en az azı geçen hatta hiç geçmeyen ise HONDA olmuş.TOYOTA sanırım ruhsuzluğundan kaybetmiş.

bende 2006 corolla kullanıyorum,benim de sıkıntılarım bu yönde.içi çok koyu ,ses alıyor biraz falan filan.ama 99 model ve 2006 model olmak üzere iki corollamda da hiçbir yolda bırakma, motor arızası,debriyaj vs. sorun asla olmamıştır.örnek olarak 99 model olan 0 almıştık, baskı balatası 99000km de değişti hafif ses yapıyordu hala giderdi de
  • 2000 yılında çok büyük heveslerle passat almıştık resmen incir ağacı dikti.
    1.8t passat ilk arızasını 3 ay sonra verdi turbo arızası ve yolda bıraktı
    4. ayında motor aşırı hareretlenme yaptı tekrar yolda bıraktı.
    6. ayında torpidoyu açarken kilidi kırıldı (şimdiye kadar sahibi olduğum araçların hiçbiryerini kırmamışımdır) o parçaya çok fiyat çekmiştiler 1 ay torpidosu açık gezdim.
    7 veya 8. ayda elektrikli aynalar bozuldu dışarıdan ittire kaktıra ayarlıyodum.
    1. senesi dolduğunda gösterge arızası ile doğum gününü kutlamıştık
    Neyse arada bazı ufak tefek problemlerde oldu ama hepsine katlandık birbuçuk sene sonra arabanın içi soyulmaya başlayınca yeter artık deyip 2. elde zar zor satmıştık.
    Ve ne hikmettirki bu garantinin nasıl bişey olduğunu ozamanlar anlayamamıştım. Adamlar herşeye bişey uyduruyodu. Yok motora su kaçmış, yok çok zorlamadan bozulmuş kırılmış beyine su kaçmış vs. vs. bütün arızaları bize fatura etmiştiler yazıklar olsun.

• golf 5
  • hemen hemen her markadan şikayet olmuş. birtek honda dan yok. ya denk gelmedi veya honda kullanıcısı az. yada gerçekten honda iyi araba yapıyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: fubo

bitane bmw 730 d almistim arabanin dis gorunusune hasta olup acemilikten baliklama atlamaistim arabaya araba da yok yoktu orjinal tv den navigationa xenon lamba deri isitmaili koltuklar anliycaniz dolu dolu bir aracti keske motoru da okadar dolu olsaydi aldiktan 6000 KM sonra motor yandi basima olmadik isleracti sonra daha bmw ler den korkar oldum saglam arabadir o ayri benim acemiliyim ve uckagatcinin tekine denk gelmis olmam beni bu markadan soguttu...

geç bu ayakları
  • Arkadaşlar merhaba cok farklı model kullanan biri olarak ilk arabamız 1977 model anadol marka araba idi:) debriyaj telının sık sık kopması dıında bir sorun yaşamadım hem 14 kişi bindirdik arabaya:)

sonra asıl felaket arabam lada samara 1994 kalorifer sistemi ısıtmaz bir türlü yetkili servise gittim dediler suyu cok kotu değiştirelim tamam dedık nerden dedım onu devır daim pompası patladı gece hastaneye gıderken motor contası yaktı onu yaptırdım taşak denilen bir parça var o arıza yaptı onu yaptırdım yolda gıderken araba ıstop eder devamlı delı ettı benı beynını değiltirdim onu yaptırdım motorda başka arıza verdı hop dedim kal olrada direk sattım

sonra renault fairway aldım 1994 model bir kere şarz kayış sorunu dışında sorun yaşamadım

sonra 94 toyata corolla xl en sorunsuz araçlarımdan biri sadece fren hidrolık sıstemı dışında yolda gıderken frene bastıgınız zaman ayagınız bıraz pedaldaysa atrık frem meren yok 2-3 kere yaptırdım baktım omuyacak onuda sattım sonra

98 opel astra 1.4 classıc araç çok iyi yol tutuşu mukemmel ama termostat arızası canımı cok sıktı onuda sattım

2000 model skoda felıcıa stw 1.6 yakıtısu gibi içiyor 4,5 ayda 650 ytl benzin aldım ustelık doğru durust yokl yapmadım yol tutuşu iyi değil arac cok hafif

2001 model kango 1,9 dizel arac 130 km ustune cımıyor bır turlu yolda gıderken sarz kayışı koptu gıttı trıger kayışını araya gırdı onuda koparınca araba kaldı yolda kaskoda karşılamadı aracı 6,500 sıfır almıştım 3.100 masrafı cıkmıştı
    2006 model renault sembol arac dizel olmasına ragmen 945 kg yolda leylek gıbı direk satış 2006 model kango 1.5 dci yol tutuş zayıf motor sesini cok içeri alıyor ama yolda cekişi cok guzel
    2008 model opel 1.3 cdti kullanıyorum kangoya gore 1.2.3 vireslerde aracın cekışı cok zayıf ama super derecede sessız bir araç virajlarda guven verıyor keşke 1.7dti alsaymışım:(

• arkadaşım 2006 yılında 0 km kango aldı 6 ay bindi ve kaloriferi ısıtmıyodu ve kapı bantlarından soguk hava giriodu dizel motor ses desenz tam bi traktör araba ısınmadı yolda soguktan titrediği için hemen sattı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Filozof_32 -- 4 Şubat 2009; 16:28:30 >
  • ford fiesta
  • 2004 yılında sıfır opel vectra 1.6 aldım.Mübarek benzini su gibi içiyor kalkışlarda o kadar hantalki arkadan ittirmek gerekiyor.Bir yıl sonra 10000 tl zararına sattım.Birdaha kasası ağır motoru küçük arabaya yaklaşmam.
  • 2004 megane ..renaultun hatalı üretim serisi olan 2004 serisin den bir araç. megane 2 full ün fullü aracımı 25. ciddi hatasından sonra 20 000 ytl zararla 25000 tl den sattım. bu aracın arızalı fiyatı değil 2. el piyasasıymış. varın siz düşünün. şimdi 2006 corollaya biniyorum. Accayip te memnunum.
  • Bazı arkadaşlar çok acımasız eleştirilerde bulunmuş ; onlara nispet olsun diye diyorum ki bende 2005 Avensis Elegantımdan memnun değilim... Aracı kullanmak için illa benzin alman gerekiyor, su ile çalışan yapsalarda masraf etmesek
  • quote:

Orjinalden alıntı: umtdrn

hemen hemen her markadan şikayet olmuş. birtek honda dan yok. ya denk gelmedi veya honda kullanıcısı az. yada gerçekten honda iyi araba yapıyor...

citroen den de şikayet eden olmamış..
    şuana kadar mercedes 203d ve citroen C4 kullandım(kullanıyorum)
    mercedes in çok yakmasını saymazsam,2sinden de çok memnun kaldım..
  • 2008 Alfa Romeo 147 kullanıyorum, herşeyinden çok memnunum arabama aşığım ama bu motor (tamam benzin çok yakıyor ama) bi taraftan sanki benzin yerine yağı mı içiyor ne.... Yağ deposu satın almam gerekecek herhalde...
  • 93 şahinimiz vardı arbanın nerdeyse haftada bir sorunu çıkardı.
    araçda 5 kişidahi olsak araba çökerdi bikeresinde ikitelli giderken arabadan yanık kokusu gelmeye başladı durduk meğer çamurluk tekere değdiği için koku geliyormuş iki kişi inmek zorunda kaldı.
    araç lpg li olduğu için her sabah kışın motorun ısınması için motor bağırtılırdı ve bütün mahalle uyanırdı okadarki arabanın namı bile olmuştu.
    sonra arabaya hırsız girdi 2,3 kere adam resmen bizimle alay ediyordu arabaya giriyor sigara içip çıkıyordu vesonunda araba kaza yapınca hop dedik tamirini halledip sattık ama sattıktan sonra sorunları devam etti adam üstüne almamış arabayı iki üçkere eve ceza geldi yani anlıcağınız arabanın bizim başımıza getirdiği pişmiş tavuğun başına gelmedi.

• quote:

Orjinalden alıntı: ahmetergin35

2008 Alfa Romeo 147 kullanıyorum, herşeyinden çok memnunum arabama aşığım ama bu motor (tamam benzin çok yakıyor ama) bi taraftan sanki benzin yerine yağı mı içiyor ne.... Yağ deposu satın almam gerekecek herhalde...

nasıl yani ? motorun yağ mı eksiltiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: SquAnDeR

quote:

2008 Alfa Romeo 147 kullanıyorum, herşeyinden çok memnunum arabama aşığım ama bu motor (tamam benzin çok yakıyor ama) bi taraftan sanki benzin yerine yağı mı içiyor ne.... Yağ deposu satın almam gerekecek herhalde...

alfalarda standarttır motor mutlaka yağ eksiltir
  • quote:

Orjinalden alıntı: 10ur_1

quote:

Orjinalden alıntı: SquAnDeR

quote:

alfalarda standarttır motor mutlaka yağ eksiltir

ilk defa duyuyorum. ilginç

• 90 model 323 (90 binde alip 50bin km kullandik enistemle. benim aldigimda 130bin civariydi sanirim) Hbmden cok memnundum muthis bir arabaydi yasina gore. frenleri bazen yetersizdi ama o yillara gore dusunursek sinifin onde gelenlerindendi.
    94 model 323hb (20-25bin km kullandik) daha temizdi ama eski sahibinin hatalarindan dolayi biraz sikintilar yasadim. arabayi iyi bir konuma getirdigimde sattim simdiki sahibine hic masraf kalmadi :)
    99 astina gt aldim.(20 bin km kullandim aldigimda 150bindeydi) hayatimda kullandigim en fazla zevk aldigim arabadir fiyatina gore. iyi yol tutar seridir acayip az yakar 1.8 olmasina ragmen. 1.4-1.5 gibi yakip 2.0 gibi giden bir arabaydi. ev meselesi yuzunden ansizin satmak zorunda kaldim. mazda3umden bile o denli keyif alip odenli benimseyemiyorum. bir suru para verdik tabi hersey olacak diyorum ama astina gt baskaydi.
    96 lantis aldim otomatik.(galiba 7-8bin km kulladim 165binlerde aldik) arabanin motor biraz problemliydi zaten bilerek aldim. kullanimi cok keyifliydi ama yol tutus yakit performans gibi ozelliklerde astina gt nin gerisindeydi. cok cok isinamadim arabaya. ama lantis 93 yilinda uretime alinmis bir arabadir zaten 99-00 sonrasi araclarla karsilastirilmamalidir. model yilina gore iyi arabaydi.
    son arabam mazda3 dynamic. 115binde aldim. simdi 122-123bin olmasi lazim. arabanin gaz tepkisi tiptronik olmasina ragmen gercekten muthis. performansli degil belki. yada sinifinin gerektirdigi performansta ama mazda muhendisleri 105 hp ile diger markalarin 120 hp ile yaptiklarini yapmislar. kotu yani koltuk kumasinin kalitesi. astina gt daha iyiydi koltuk kumasi kalitesinde. zaten sinifinin lideri bir aracti.

mazdalar beni simdiye kadar hic uzmedigi ve piyasada az olup kendine has bir araba oldugu icin hep mazda aliyorum. aldigim hic bir araba 100 binin altinda degildi sansima :( tahminim bundan sonraki aracimda mazda6 yada rx-8 den birisi olur. rx-8in cok fazla yaktigini biliyorum ama zaten is okul arabasi degil o bana gore. bazi zevkleri para ile olcmem cunku.

sonuc olarak maddi sikinti yuzunden rx-8ini satan arkadasta dahil olmak uzere kimse mazdadan yana bir sikayet yazmamis. ama ben ozellikle uyarmak isterimki piyasada ``mazda ariza yapmaz saglam araba '' deyip bakim yaptirilmayan bir suru mazda dolasiyor. alirken ne olursa olsun dikkatli olun arkadaslar. benim aldigim 94 323te eski sahibi 65binden 120 bine kadar buji bile degistirmemis. kaldirima vurup kirilan aksi kaynak yaptirmis vs vs. aman dikkat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semavi -- 19 Şubat 2009; 20:36:11 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.