Şimdi Ara

Aldosteron sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cevabın adh olması gerekli değil mi arkadaşlar sorusa sodyumla beraber su geri emilimini artırması da verilmişti aldosteronun su geri emilimini artırma işlevi yok diye biliyorum ben yanlış mıyım

• Ben de öyle düşündüm adh yaptım ama yanlış diyolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Soğuk Espri

Ben de öyle düşündüm adh yaptım ama yanlış diyolar
    sodyum geri emilimini arttırıyor sodyumla beraber ozmotik basınç artıyor ve su geri emilimi oluyor hocama sormuştum böyle açıklamıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arkadyeviç -- 21 Haziran 2014; 17:47:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arkadyeviç

sodyum geri emilimini arttırıyor sodyumla beraber ozmotik basınç artıyor ve su geri emilimi oluyor hocama sormuştum böyle açıklamıştı.

Alıntıları Göster
    Bende aldosteronu işaretledim sanırım doğruda
    Aldosteron:
    Böbrek üstü bezinin korteks bölgesinden salgılanan, böbrekten potasyumun çıkarılması ve Sodyumun geri emilmesi üzerinde etkili olan, vücuttaki elektrolit dengesini ayarlayan bir steroit hormon.
  • quote:

Orijinalden alıntı: steganography

Bende aldosteronu işaretledim sanırım doğruda
    Aldosteron:
    Böbrek üstü bezinin korteks bölgesinden salgılanan, böbrekten potasyumun çıkarılması ve Sodyumun geri emilmesi üzerinde etkili olan, vücuttaki elektrolit dengesini ayarlayan bir steroit hormon.

Alıntıları Göster
    cevap ADH doğru. emin olun biyolojim iyidir. hormonları adım gibi bilirim. ayrıca inanmıyorsanız nete yazın bakın zor mu ?
  • adh daha dün baktım bu bölümdeki arkadaşın notlarında vardı eminim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnuÇekmeBunuÇek

cevap ADH doğru. emin olun biyolojim iyidir. hormonları adım gibi bilirim. ayrıca inanmıyorsanız nete yazın bakın zor mu ?

Alıntıları Göster
    cevap aldosteron soruda iyon geri emilimi de vardı suyun yanısıra bunu yapan hormon aldosterondur. ayrıca salgılandığı yerden de çıkıyordu.
  • Beyler aynen ustteki arkadas demis bobrek ustu bezinden salgilaniyordu cevap aldosteron
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tichion

cevap aldosteron soruda iyon geri emilimi de vardı suyun yanısıra bunu yapan hormon aldosterondur. ayrıca salgılandığı yerden de çıkıyordu.

Adh da iyon geri emilimi yapar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Parebeno

quote:

ondan emin değilim ama soruda hipofizden değil böbrek üstü bezinden salgılanır diyordu. adh hipofizden gelir aldosteron böbrek üstü bezinden. hatta acth falan da vardı soruda acth hormonu böbrek üstü bezini uyarır, cevap aldosteron
  • quote:

Orijinalden alıntı: Parebeno

quote:

Hocam hipofizde üç bölüm vardı Ön Arka Orta diye bize sordugu ön loptaki ama adh arka bölümde galiba
    ANTİDİÜRETİK HORMON (ADH): Bilindiği gibi hipofiz bezinin arka bölümünden, yani .... diye devam ediyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnuÇekmeBunuÇek

Alıntıları Göster
    antidiüretik yaptım
  • Bence aldosteron çünkü ACTH böbrek üstü bezinin korteks yani kabuk bölgesini uyarır ve ordan da aldosteron ve kortizol salgılanıyor. Ayrıca iyon emilimi demiş ordan da aynı sonuç geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hrmny

Bence aldosteron çünkü ACTH böbrek üstü bezinin korteks yani kabuk bölgesini uyarır ve ordan da aldosteron ve kortizol salgılanıyor. Ayrıca iyon emilimi demiş ordan da aynı sonuç geliyor.
    Bu soruyu da tartışıyosanız artık...
  • hrmny kullanıcısına yanıt
    Adrenalin (Epinefrin), böbreküstü bezlerinin iç kısımları tarafından öz bölgede salgılanan bir hormondur.sadece aldostoron böbrek üstü bezinden salgılanmıyor
  • adrenalin korteksten değil medulladan salgılanıyor soruda özellikle korteks diyordu ayrıca soruyla onun hiç alakası yok
  • hrmny kullanıcısına yanıt
    bana kalırsa o soru iptal olacak gibi benden söylemesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: gillbert

sen ne diyorsun cevaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: -DarmaDuman-

quote:

sen ne diyorsun cevaba?

Alıntıları Göster
    bu sorunun yanıtı açık ve net, soruda keşke hiç hormonun görevini vermeseydi daha hoş bir soru olurmuş neyse acth böbrek üstü bezinin korteks tabakasındaki hormonların salınımını uyarıyor o soruda da korteksten salgılanan tek hormon aldosterondu.

• quote:

Orijinalden alıntı: -DarmaDuman-

quote:

sen ne diyorsun cevaba?

Alıntıları Göster
    Beyler üzülerek söylüyorum cevap Vazopressin(ADH).(Doğru yaptım şahsen ama yanlış yapan çok kişi var gördüğüm kadarıyla)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.