Şimdi Ara

Alfa Romeo 156!!! Alma aşamasındayım..İyi bilen biri yokmu. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hasta iseniz hem gözünüz hem de bilinciniz kapalı olur.İş tutkuya dönüşür.Kusurları görmezden gelirsiniz. Bence dışarıda zaman geçirin,biraz oksijen alın sağlığınıza kavuşun ondan sonra araç bakın.

Size böyle tavsiye veriyorum ama ben olsam hasta olduğum arabayı alırım. Sonra varsa kusurlarını görmezden gelirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gardi35

ALFA ROMEO 156 1.6 TS kullanıyorum ve çok memnunum.Hiç ALFA koltuğuna oturmayanların ve yanlış , kulaktan dolma bilgilerle bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan yüzlerce internet kullanıcısının (söz meclisten dışarı) yorumlarına takılmamanı tavsiye ederim.Ben bir Alfisti'yim ve ALFAmı satmayı düşünüyorum..Satmak istememin tek bir nedeni var, daha yeni bir ALFA almak..Zaten ALFA koltuğundan indikten sonra damağınızda kalan alfa tadını asla unutamıyorsunuz..başka bir arabaya bindiğiniz zaman arabanız bir araç, makina oluyor sizin için, çünkü araba,''ruhu yoksa sadece bir makinadır''...

Daha önce de forumda benzer bir konuda paylaştığım bir yorumu burada da paylaşmak isterim;

Bir Alfa kullanıcısı olarak noktasına vilgülüne kadar doğruluğuna katıldığım bir yorum...

Alfa Romeo'yu çok beğeniyorsunuz, belki de satın almak istiyorsunuz. Alfa Romeo'nun sportif başarılar ile dolu geçmişini belki duydunuz, belki duymadınız. Fakat bildiğiniz birşey var: Trafikte diğer araçların arasında ne kadar farklı, ne kadar estetik, ne kadar karizmatik değil mi? Eee, siz de farklı bir kişisiniz, sıradan olmak istemiyorsunuz. Eh, hem sıfır fiyatları hem de 2. el fiyatları gayet makul gözüküyor. Ama Alfa hakkında hiçbir bilginiz yok.
    Ne olur ne olmaz diye birilerine danışmak istersiniz herhalde, değil mi?

Bu düşüncenizi arabalardan anlayan bir tanıdığınıza açtınız….Ve müthiş bir tepkiyle karşılaştınız: "Sen deli misin, Alfa'lar benzini su gibi içer, para yetiştiremezsin. Hem yedek parça sıkıntısı da had safhadadır, en ufak bir şey için 3 ay beklersin, araban serviste çürür. Üstelik Alfa bizim memlekete uymaz, çünkü dayanıksızdır, hemen bozulur. Sen aklını peynir ekmekle mi yedin??????".

Moraliniz bozuldu değil mi? Hayalinizdeki o yırtıcı bakışlı arabanın bu kadar sorunlu olduğunu bilmiyordunuz. Başka marka araba bakacaksınız mecburen. Eh, o markalarda herkeste olan modeller var. Herkesin hemfikir olduğu gibi sağlam, ekonomik, hızlı…ve fena halde sıkıcı! İçinize sinmiyor bir türlü. Gözünüzü kapadığınızda Alfa Romeo'nun beyinlere kazınan üçgen ızgarası ve tatlı hırıltılarla çalışan italyan motorunun sesi gelip beyninize yerleşiyor.

Peki bu tanıdığınız acaba gerçekten sizi doğru mu yönlendiriyor, ne dersiniz? İnternette bir sürü Alfa fanatiği olduğunu duyuyorsunuz, alfisti mi ne diyorlar kendilerine, neden bu kötü arabalara böyle aşkla bağlılar acaba?

Sahi, sizin bu tanıdık var ya, hiç Alfa kullanmış mı yoksa "amcasının oğlunun ortağı kullanıyordu da" ondan mı duymuştu?

Gelin kulaktan dolma bilgileri boşverin, gerçek Alfa kullanıcılarından bu iddiaların asıllarını dinleyin:

Öncelikle, Alfa bir UFO değildir. Bugün üretimde olan tüm modelleri, aynı sınıflarda üretilen modellere rakip olarak tasarlanmaktadir. Ancak Alfa, modellerini, pekçok rakibinde bulamayacağınız bazı baharatlarla önümüze sunmaktadir. Tasarım, imaj, kullanım özellikleri, Alfa'yı rakiplerinden biraz ayırır. Bu ayrım, oldukça ince karar bir ayrımdır. Güncel Alfa modelleri, belirli bir performans payı da katılan, fakat konfor özellikleri de gayet yerinde olan araçlardır. Bu otomobiller, sadece sürat tutkunlarını tatmin edecek şekilde değil, aileleri de mesud edecek şekilde şekillendirilmektedirler.

1. Alfa'lar çok benzin yakar. Sen o kadar zengin misin?

Madem öyle alın işte size kendinizi zengin göstermek için fırsat: Özellikle 1,6 lt hacimli twinspark motorlar standart kullanımda aynı sınıfta ve benzer ağırlıktaki rakiplerinden çok farklı bir tüketim değerine sahip değillerdir. 2004 model 1,6 156 sadece İstanbul şehir içi dur-kalk trafiğinde kullanıldığında yakıt tüketimi 10lt/100 km civarındadır. Bu, araçlardaki yol bilgisayarından alınmış bir veridir. Otoban kullanımında ise bu rakam 6lt civarlarına doğru düşmektedir.

Fakat yukarıdaki bu iddiayı doğrulayacak durumlar da olacaktır. Alfa'nın kalbi herşeyden önce sportif ruha sahip motorudur. Devir arttıkça hırçınlaşan motor sesi sizi daha fazla gaza basmaya teşvik edecektir. Elinizin altında devir kesiciye girerken bile hala hızlanmaya devam eden bir makine varken makul bir kullanım tarzı belirlemek tamamen sizin sabrınıza ve kulaklarınızı ne kadar tıkalı tutabileceğinize bağlıdır.

2. Alfa Romeo'nun yedek parça sıkıntısı vardır. Araban serviste çürür bak.

Bunu diyenin otomotiv sektörü ile olan ilgisinden kuşku duyun. Alfa Romeo distribütörlüğünün 2001 yılında Zeytinoğlu Grubu'ndan TOFAŞ'a geçmesinden sonra bu konuda hiç bir sıkıntı kalmamıştır.
    Yetkili servislerin dışında Alfa'nın Türkiye'deki ilk modellerinden beri hizmet veren özel servisler de gayet kaliteli hizmetlerini sürdürmektedirler. Eğer bir Alfa sahibi, aracının uzun süredir parça beklediğinden bahsediyorsa bilin ki standart olmayan, aksesuar grubuna giren bir parça yüzündendir.

3. Alfa'lar dayanıksızdır, hemen bozulurlar. Aldıktan 3 gün sonra bozulan Alfa'lar varmış.

Vardır muhtemelen ama onlar da kaza yapmıştır herhalde. Fakat, özellikle yeni nesil Alfa'ların resmi otoritelerin kayıtlarına giren arıza istatistikleri bu iddiaları çürütmektedir.

Her ne kadar Alfa'ların üretim kalitesi Japonlar kadar olmasa da Alfa'ların bu suçlamayla karşılaşmasının ana nedeni kullanılan malzemeden çok işçilik problemleridir.

Her marka araçta olduğu gibi elbette Alfa'larda da bazı kronik sorunlar ve hassas parçalar vardır. Twinspark motorlar için başı çeken sorun varyatör adı verilen motor parçasıdır. Motorun torkunu belli bir devir aralığında düzenli dağıtmayı ve çekiş gücünün devamlılığını sağlamayı amaçlayan bu parça yağsız kaldığı durumda bozulmaktadır. Her ne kadar bu parçanin bozulmasi motorun işleyişini ve performansını etkilemese de ilk çalışma anında çıkardığı ses rahatsız edebilmektedir. Ancak bu sorunda çözülmüştür.. Varyatör değişiminde servislerin taktıkları "Valf" sayesinde Varyatörün ömrü 50.000 km. ve üzerinde seyretmektedir..

Alfa modellerinin bir diğer hassas noktası ön takımlardır. Yüksek hızlarda rakipsiz bir stabilite ve viraj hakimiyeti sağlayan süspansiyon geometrisi ülkemiz şartlarında yol bozukluklarından olumsuz etkilenebilmektedir. Ancak bozuk satıhlarda özenli kullanımda süspansiyonlarla ilgili önemli herhangi bir şikayet oluşmamaktadır.

4. Alfa servisleri yetersizdir, bilgisizdir, kara cahildir vs.

Haddimize değil TOFAŞ'ı savunmak ama yetkili servisler düzenli olarak TOFAŞ tarafından eğitimden geçirilmektedir. Yeni nesil (147-156-166-159) Alfa'lar konusunda münferit olaylar dışında önemli bir şikayet duyulmamıştır. . Hatta normalde fren balatalarının garanti kapsamının dışında olmasına rağmen sırf fren yaparken "gıcırtı" sesi gelmesi nedeniyle Tofaş'ta garanti kapsamına sokulup yetkili servisler tarafından değiştirilmektedir...

Ayrıca unutulmamalıdır ki yeni alınan tüm Alfa Romeo modelleri 2 yıl mekanik garantiye sahiptir, ve bu garanti cüzi bir miktar ile 4 yıla kadar uzatılabilmektedir..
    Ayrıca Birmot'lar servis bölümlerini FIAT ve Alfa Romeo için ayırma çalışmalarına başlamış olup, Alfa sahiplerine verilecek hizmet kalitesinin de arttırılması planlanmaktadır.

5. Alfa'lar güvensizdir. Sakın kaza yapma! Aman diyeyim…

2001 yılında yapılan Euroncap testlerinde Alfa'nın 147 modeli çarpışma testlerinde beş üzerinden üç yıldız almıştır. Bu skor bazı rakiplerden kötüdür ancak yandan çarpma testlerinde 147 beş üzerinden beş yıldız almıştır. 147 makyajlandıktan ve ekstra güvenlik donanımları eklendikten sonra tekrar bu teste sokulmamıştır.
    156 modelinin euroncap tarafından yapılmış resmi bir testi bulunmamaktadır. 159 modeli ise testleri beş yıldız alarak tamamlamıştır.
    Burada unutulmaması gereken nokta euroncap testlerinde, kaza olduktan sonra aracın gördüğü hasar üzerinden aracın ne kadar güvenli olduğunun belirlendiğidir. Yani, pasif güvenliğin dışında aktif güvenlik unsurları bu testlerde dikkate alınmamaktadır. Daha önce bahsedilen dengeli yapısı ve süspansiyon geometrisi ile Alfa'lar yıllardır yol tutuş konusunda haklı bir üne sahiptir. Standart haliyle bile bir Alfa'nın viraj kabiliyeti rakiplerinden kat kat üstündür ve yoldan çıkarabilmek özel beceri ister.

6. Alfa'nın 2. eli yoktur, alırsan elinde kalır.

İtalyan arabalarının 2. elde diğer markalardan biraz daha fazla değer kaybettiği bir gerçektir. Ancak giderek kötüleşen 2. el piyasasında artık diğer markaların da Alfa'dan aşağı kalır yönü kalmamıştır.
    Alfa'lara 2. elde çok talep olmamasının nedenleri sizin de şahit olduğunuz kalıplaşmış düşüncelerdir. Alfa hiçbir zaman Türkiye'de geniş kitlelere satılmamış, dolayısıyla çok net bir kullanıcı görüşü oluşmamıştır. Çoğu bilgi kulaktan dolmadır. Eski modellerde yaşanan sorunlar ve üzerine Zeytinoğlu Grubu'nun düştüğü finansal darboğaz nedeniyle yedek parça temininde yaşanan sıkıntılar insanların kafasındaki Alfa imajını hakettiği yerin çok altına atmıştır.

7. Alfa'lar yürümez. ben pejom ile Alfa'yı geçmiştim biliyormusun?

Allah iyiliğinizi versin. Kamera şakasıdır o.

Yine de en azından bu iddianın ilk kısmına ciddi bir cevap verelim: Alfa'ların motorları sınıflarının en yüksek beygir gücü değerleri arasındadır. Fakat bir aracın performansını belirleyen başka unsurlar vardır, aktarma organları, vites oranları ve ağırlık gibi. Bu unsurlar gözetilerek üretilen arabalarda başka konularda fedakarlık yapmak gerekir, ki konfor bunların başında gelir. Unutmayın ki Alfa'ların top modelleri dışında kalan modeller sadece performans amaçlı değildir. Alfa Romeo modellerinde performans/konfor dengesi iyi ayarlanmıştır. Ama sadece performans arıyorsanız yanlış yerdesiniz demektir.

Her üretici, ürettiği modellere bazı karakteristik özellikler atar. Genel olarak konuşursak Japon üreticilerde sorunsuzluk ön plana çıkar, Alman'larda konfor, İtalyan'larda ise hiç kuşkusuz estetik. İşte, Alfa Romeo'da üretim felsefesi de atak ve estetik araçlar yaratmak şeklindedir.

Sonuç olarak siz bir Alfa Romeo'yu beğendi iseniz bu arabayı gönül rahatlığı ile satın alabilirsiniz.. Bu arabayı aldığınızda dünya otomotiv tarihinden bir parça satın aldığınızı zamanla anlayacaksınız.. Aldığınız arabanın 1900'lü yıllarda hangi arabadan, hangi konseptten esinlendiğini hissedeceksiniz.. Buda size anlatılmaz bir haz verecek, Alfanızı daha çok seveceksiniz…

Sahi, Alfa Romeo'nun kullandığı "Cuore Sportivo" sloganının ne anlama geldiğini hiç bu açıdan düşünmüş müydünüz?
    Yazar : Neanderthal
    Orjinal alıntı yapılan forum adresi:http://forum.donanimhaber.com/m_7407277/mpage_4/***_/tm.htm

--------------------------------------------------------------------------------

Paylaşımın için sağol..Sendeki 156 kaç model ?

• quote:

Orijinalden alıntı: unixslax

quote:

Orijinalden alıntı: Kadıoğlu25

61000 de 26250 tl adamın başta çektiği fiyat ama bu aralar hastasıyım diye acelel mi ediyorum diye düşünüyorum..alfisti den almayı yeglerim sahsen biraz bekleyip..2-3 lira fazla olsun temiz olsun..

2007 model 40 ve 35 binlerde lpgli 147 ve 156 var 26 27 bin tl ye biraz araştırma yapmanı öneririm 2006 model kasko değeri 24 25 arasıdır ve 26 ya 2007 model de piyasada var

60 binde ağır bakımı gelir 156 ların triger gibi yapılmışmı bakımları

benzinde çok yakar araç basınca basmadan kimse o aracı kullanamaz lpgsiz kullanılmaz lpglimi

sevis bakımlımı servis ve alfaya bakan hariç kimse anlamaz berbat eder başka biryerde tamir bakım gördüyse alınmaz

alfa 164 156 146 145 spider bir çok alfyı kullandım 156 2005 ve 147 2006 sonrasında büyük sorun yaşayan pek görmedim sorunlu olanlar aşırı zorlanan bakımı aksatılan ve altlarındaki alfaların sesinden etkilenip ferrari sana ve aracı zorlayanlar sayesinde alfalar masraflı araç sanılır ama bir hondadan bir astradan bir volswagen ile sanzımanı olsun motoru olsun parça fiyatları nerdeyse aynıdır 2005 2007 kasa 156ların 147lerin

Bugun bir 2006 model passatın otomatik arızası 14 15 bin tl ama bir alfa formula sleespeed sanzımanın arızası 2 3 bin tlye yapılabiliyor

147 ler pek hoşuma gitmedi sedan binerim genelde..bi tane ilana rastladım biraz pahalımı sizcede..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-alfa-romeo-156-63-856-km-de-full-tertemiz-sifirdan-farksiz-garaj-arabasi-bakiml-37554321/detay/

• quote:

quote:

quote:

61000 de 26250 tl adamın başta çektiği fiyat ama bu aralar hastasıyım diye acelel mi ediyorum diye düşünüyorum..alfisti den almayı yeglerim sahsen biraz bekleyip..2-3 lira fazla olsun temiz olsun..

2007 model 40 ve 35 binlerde lpgli 147 ve 156 var 26 27 bin tl ye biraz araştırma yapmanı öneririm 2006 model kasko değeri 24 25 arasıdır ve 26 ya 2007 model de piyasada var

benzinde çok yakar araç basınca basmadan kimse o aracı kullanamaz lpgsiz kullanılmaz lpglimi

sevis bakımlımı servis ve alfaya bakan hariç kimse anlamaz berbat eder başka biryerde tamir bakım gördüyse alınmaz

alfa 164 156 146 145 spider bir çok alfyı kullandım 156 2005 ve 147 2006 sonrasında büyük sorun yaşayan pek görmedim sorunlu olanlar aşırı zorlanan bakımı aksatılan ve altlarındaki alfaların sesinden etkilenip ferrari sana ve aracı zorlayanlar sayesinde alfalar masraflı araç sanılır ama bir hondadan bir astradan bir volswagen ile sanzımanı olsun motoru olsun parça fiyatları nerdeyse aynıdır 2005 2007 kasa 156ların 147lerin

Bugun bir 2006 model passatın otomatik arızası 14 15 bin tl ama bir alfa formula sleespeed sanzımanın arızası 2 3 bin tlye yapılabiliyor

147 ler pek hoşuma gitmedi sedan binerim genelde..bi tane ilana rastladım biraz pahalımı sizcede..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-alfa-romeo-156-63-856-km-de-full-tertemiz-sifirdan-farksiz-garaj-arabasi-bakiml-37554321/detay/

o araç s007 omasına rağmen bu araçtan daha yorgun

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-alfa-bayrak-2006-156-dist-sunroof-mukembel-temizlikte-54735178/detay/

bu linkteki araç 2006 ve km si daha düşük ve fotoları heryerden çekilmiş daha

garanti gibi

2007 progresive model kazalı gibi doğru düzgün foto su yokken 5 bin tl fazla fiyat a kimsealmaz o aracı geçen sene 26 27 yesatılıyordu 2007 ler

• quote:

Orijinalden alıntı: Maniac_Turk

e46 yı kullanmaya devam et . 156 e46 için değmez , sıkıntı yaratır diye düşünüyorum

2005 3.16i E46 nın parçası emin olun servisinde alfa nın parça fiyatlarınından çok daha fazla

156 1.6 1.6 TS 16V Distinctive size 100 bin euroluk bmwdeki özellikleri sunar 3.16i e46 kasa bmwlerden daha ucuzdur daha konforludur daha fazla doludur

2006 2005 2007 model alfalardan çok daha pahalı bmw 3.16 i e46 nın bir yan aynasını almaya kalkın bakın kaç bin euro istiyorlar ağır bakımı serviste alfanın ağır bakımın dan çok daha fazla dır

2003 model 3.20 bmw ile arkadaşın alfa 147 si 147 2005 modeldi yan yanaayrı servislerde bakıma gelmişlerdi sanayide bmwnin parçası otomatik vites ile ilgili 4 5 bin tl den söz ediyorlardı bakıma gelen alfa 147 için 250 500 tl arasında senelik bakımından çıkmış gidiyordu

• quote:

quote:

quote:

quote:

o araç s007 omasına rağmen bu araçtan daha yorgun

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-alfa-bayrak-2006-156-dist-sunroof-mukembel-temizlikte-54735178/detay/

bu linkteki araç 2006 ve km si daha düşük ve fotoları heryerden çekilmiş daha

garanti gibi

2007 progresive model kazalı gibi doğru düzgün foto su yokken 5 bin tl fazla fiyat a kimsealmaz o aracı geçen sene 26 27 yesatılıyordu 2007 ler

Abi o konuda haklısın..Ama adam daha mükemmel yazamamış bide renk olarak gri tercihim değil siyah veya kırmızı arıyorum..temiz olursa füme falan ara renkler de olur.

Şu an tek istediğim arabasını satan gerçek bir alfistiden almak..Böyle gruplar varmı biliyomusunuz.forum felan

• quote:

Orijinalden alıntı: cobra41

bugün bir 156 ya bindim araç gerçekten bakımlı modelini bilmiyorum ama makyajlı kasa değildi ilk önce arka koltukta oturdum ve gayet rahattı motor sesi 4bin devire kadar gelmiyordu arkada havalandırma çıkışları vardı nereye baksam airbag yazısı vardı koltuklar rahattı sonra ön tarafa geçtim kendine özgüü bi gösterge paneli var ve çok yavaş ilerliyor gibi geliyor önceleri sanki araba birtüelü hıxlanamıyormuş gibi geliyor daha sonradan alıştım ama arac biraz hantal gibime geldi en azından bizim lacettiden ve jaguardan hantaldı çift bölgeli otomatik kliması abs si falan vardı güzel bir arabaydı yani konforluydu fakat dediğim gibi 1.6 motor olanı biraz hantal ama ben olsam e46 dan inip 156 ya binmezdim imkanınız varsa 159 almaya çalışın iyi günler

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-ata-otomotivden-alfa-romeo-53463309/detay/

araç bu galerinin sahibi arkadaşım

iyi akşamlar iyi forumlar

bencede 159 alın keyfinize bakınn

• quote:

Forumlarda yolda giderken sunroof üzerime bile düştü diyenler var işçiliğinin çok kötü olduğunu söylüyorlar..Servisten çıkamazsın falan..Uzun süre kullanmış bir arkadaşa ulaşabilirsem..Soru işaretleri gidecek..

• quote:

Orijinalden alıntı: famousekolll

quote:

Forumlarda yolda giderken sunroof üzerime bile düştü diyenler var işçiliğinin çok kötü olduğunu söylüyorlar..Servisten çıkamazsın falan..Uzun süre kullanmış bir arkadaşa ulaşabilirsem..Soru işaretleri gidecek..

''yolda giderken sunroof üzerime bile düştü'' Böyle saçma bir yoruma ancak gülünür zaten..

• quote:

quote:

quote:

''yolda giderken sunroof üzerime bile düştü'' Böyle saçma bir yoruma ancak gülünür zaten..

bencede çok saçma bie yorum alfa romeo gibi bir arabaya bu kadar hakaret edilmez herhalde renault 12 sandılar bu aracı

• arkadaslar alfa 156 1,6 TS ALMAYI DUSUNUYORUM YORUMLARINIZ NASIL OLUR ACABA? OLUMLU YONLERI OLUMSUZ YONLERI NELERDIR??
  • quote:

quote:

quote:

quote:

bencede çok saçma bie yorum alfa romeo gibi bir arabaya bu kadar hakaret edilmez herhalde renault 12 sandılar bu aracı

Sunroof üzerine mi düşmüş yuhhh

• quote:

Orijinalden alıntı: ,,,

arkadaslar alfa 156 1,6 TS ALMAYI DUSUNUYORUM YORUMLARINIZ NASIL OLUR ACABA? OLUMLU YONLERI OLUMSUZ YONLERI NELERDIR??

İyi yanları, kötü yanları vs..Boşver arkadaşım bunları..Git beğendiğin bir 156 nın koltuğuna otur, arkana yaslan ve test et.Aldığın tadın ardından zaten o koltuğun yeni sahibi olursun ve bana ''haklıymışsın'' diye bir mesaj atarsın... Aksi takdirde zaten alfa sana hitap etmiyordur..Uzun lafın kısası dene ve gör..sorduğun sorunun yanıtını dediğimi yaparsan zaman sen bize vereceksin ...Aramıza katılman dileğiyle..

• ben de alfa 156 t.spark sahibiyim alfa almayı düşünen varsa hiç düşünmeden alsın bence zaten kafasına girmiştir birde bedeni hissederse alfayı zaten vazgeçemeyecektir :)
  • 2006 Alfa Romeo 147 sahibiyim.Alana kadar demediklerini bırakmadılar siz ne anlarsınız dedim gittim 36binde sunrooflu alfa kırmızısıiçi bej bi 147 aldım.Bakımları oyle pahalı değil hatta cogu aractan daha ucuz ve 20binde bir yakıtı benim arabam ankarada sakin kullanım 7.2litre yakıyor daha once ss lerini koymustum smdi bulamadım bulursam koyarım.Arac viraja girişi gidişi rahatı konforu kalitesi herşeyiyle farklı bambaşka dedikleri gibi ruhu olan bir araç.
    Ha hiç mi olumsuz yönü yok var tabi varyatörü sıkıntı benim arabamdada ilk calıstırmada 1-2 sn dize sesi çıkartıyor ama daha baya idare eder seni dedi gosterdigim servis.
    2. Alt takımı hassas dediler bilmiyorum benim aracımda daha ses tıkırtı flan yok(maşallah) ama bozuk yolda suspansiyonu baya sert kalıyor bende bundan once corsa gsi vardı belki 147 gsi dan daha serttir. (en azından bana oyle geliyor)
    3.işcilik hatalarıbazı araclarda var hepsinde yok değil mesela benim aracımda direksiyondaki ses acma tusu soyuldu fakat bir sürü 147 156 ya bindim böyle bişey görmedim işçilik sorunları sanırım biraz şans tesaduf

Ben bunu alırken az kalsın astra h alıyordum çünkü etrafımdan öyle yorumlar geldiki tmm dedim almıyorum ama bigün tesadufen okulda bi cocukla tanıstık mk1 147 si vardı hiç unutmam o anı bi tur attım günlerden cumaydı hemen çıkışta eve gittim internetten buldugum araba duruyormu diye aradım anlaştım p.tesi aldım. Kesinlikle hayatında Alfa nın direksiyonuna oturmamış birini dinlemeyin gidin kendiniz bi test edin. Ha bana Alfa alınırmı o araba dökülür elektronigi başa bela parçası yok bakımı pahalı aman ha sakın sen salakmısın diyen arkadaslarımdan birine mk2 siyah 147 aldık digeride şimdi mito bakıyor.. Benden söylemesi ben sıkı bir vw ciydim ama daha Alfadan baska arabay binecegimi sanmıyorum.
    Sorcaklarınız varsa cevaplamaya hazırım.

• biz yaklaşık 7 8 tane 156 değiştik. temizse al kesinlikle memnun kalırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: vet147

2006 Alfa Romeo 147 sahibiyim.Alana kadar demediklerini bırakmadılar siz ne anlarsınız dedim gittim 36binde sunrooflu alfa kırmızısıiçi bej bi 147 aldım.Bakımları oyle pahalı değil hatta cogu aractan daha ucuz ve 20binde bir yakıtı benim arabam ankarada sakin kullanım 7.2litre yakıyor daha once ss lerini koymustum smdi bulamadım bulursam koyarım.Arac viraja girişi gidişi rahatı konforu kalitesi herşeyiyle farklı bambaşka dedikleri gibi ruhu olan bir araç.
    Ha hiç mi olumsuz yönü yok var tabi varyatörü sıkıntı benim arabamdada ilk calıstırmada 1-2 sn dize sesi çıkartıyor ama daha baya idare eder seni dedi gosterdigim servis.
    2. Alt takımı hassas dediler bilmiyorum benim aracımda daha ses tıkırtı flan yok(maşallah) ama bozuk yolda suspansiyonu baya sert kalıyor bende bundan once corsa gsi vardı belki 147 gsi dan daha serttir. (en azından bana oyle geliyor)
    3.işcilik hatalarıbazı araclarda var hepsinde yok değil mesela benim aracımda direksiyondaki ses acma tusu soyuldu fakat bir sürü 147 156 ya bindim böyle bişey görmedim işçilik sorunları sanırım biraz şans tesaduf

Ben bunu alırken az kalsın astra h alıyordum çünkü etrafımdan öyle yorumlar geldiki tmm dedim almıyorum ama bigün tesadufen okulda bi cocukla tanıstık mk1 147 si vardı hiç unutmam o anı bi tur attım günlerden cumaydı hemen çıkışta eve gittim internetten buldugum araba duruyormu diye aradım anlaştım p.tesi aldım. Kesinlikle hayatında Alfa nın direksiyonuna oturmamış birini dinlemeyin gidin kendiniz bi test edin. Ha bana Alfa alınırmı o araba dökülür elektronigi başa bela parçası yok bakımı pahalı aman ha sakın sen salakmısın diyen arkadaslarımdan birine mk2 siyah 147 aldık digeride şimdi mito bakıyor.. Benden söylemesi ben sıkı bir vw ciydim ama daha Alfadan baska arabay binecegimi sanmıyorum.

Merhaba,

Şu ana kadar koltuğuna oturamadım ama 4-5 ay içerisinde inşallah 147 sahibi olacağım.

Yaklaşık 6 aydır 25 bine alınabilecek dizel & benzinli araçları inceliyorum.

Honda Civic VTEC
    VW Polo TDI
    VW Golf V (benzinli)
    Hyundai Getz 1.5 VGT 110 PS
    Ford Fiesta 1.25 Trend
    Opel Corsa 1.3 CDTI
    Opel Astra Hb 1.3 CDTI vs vs vs....

Liste epey genişti.İlk incelemeye aldığım ise rastgele karşılaştığım 147ydi.Bu yazdığım araçları hep 147 ile karşılaştırdım.Kimi yakıtta öne geçti,kimi servis masraflarında kimi ise sağlamlıkta...

Ama şu var ki tasarım,performans konusunda hiç biri 147 nin veya 156 nın eline su dökemez.
    Baktığınızda çoğu üreticinin halen opsiyonel sunduğu abs,esp vs bu araçlarda standart.Hyundai zar zor bir tane hava yastığı koyarken bu adamlar 6-8 hava yastığı koymuşlar araca (diğer üstünlüklerden bahsetmiyorum bile).

Forumda incelediğim 3 temel konu var.

1-Varyatör sorunu
    2-Yakıttaki 1-2 litrelik fazlalık
    3-İkinci eldeki zayıflık

Servis sorunu,parça pahalılığı gibi hurafe konuları saymıyorum.Çünkü onların kulaktan dolma ve gerçeği yansıtmayan bilgiler olduğunu düşünüyorum.

Varyatör ile ilgili çok yararlı açıklamalar buldum.İlk çalıştırmada aracın ısınana kadar 3k devirin altında kullanılması gibi.Yani dikkat edilirse çok daha fazla km ler yapılabiliyor.Valf montajı ile de bu süreler uzatılabiliyormuş.

Yakıtının biraz fazla olması normal.Arkadaşlar bineceğiniz aracın motoru çift ateşlemeli.Twinspark (TS) denmesinin sebebi de bu zaten.
    Çok geniş rpm aralığına sahip bir motorun (ki bu sürüş keyfi demek) 1-2 litre fazla yakması çok normal.Bu 1-2 litreyi dert ediyorsanız 1500-2500 devir aralığında kullanabileceğiniz dizel tip motor tercihiniz çok doğru olacaktır.

İkinci eldeki zayıflık ise bizim avantajımıza bir durum.Çünkü eğer ikinci eli peynir ekmek gibi gitseydi bu araçların ilanlarına göz gezdirmek bile bizler için lüks olurdu.Satarken varsın 1000 lira aşağıya satılsın yada 1 ay geç satılsın.Bu paralara, konfora ve güvenliğe yönelik bu kadar çok özelliği içinde bulunduran bir yarı spor yarı binek araç alabilmek bence büyük şans.

Aslında yazılacak daha çok şey var Alfa Romeo ile ilgili...

Kısacası otomotiv sektörünün direk içinde olan 25 yaşında genç bir mühendis olarak tam anlamıyla bana hitap eden araç üreten Alfa Romeo'ya ve bu markayı tipik Türk milleti zihniyetiyle kötüleyip değerini düşürüp bu sayede benim alabilmeme imkan sağlayan herkese teşekkür ederim:)

Umarım 4-5 ay sonra alım sürecinde siz değerli alfistlerin yorumlarını alabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkeregan

quote:

Orijinalden alıntı: vet147

2006 Alfa Romeo 147 sahibiyim.Alana kadar demediklerini bırakmadılar siz ne anlarsınız dedim gittim 36binde sunrooflu alfa kırmızısıiçi bej bi 147 aldım.Bakımları oyle pahalı değil hatta cogu aractan daha ucuz ve 20binde bir yakıtı benim arabam ankarada sakin kullanım 7.2litre yakıyor daha once ss lerini koymustum smdi bulamadım bulursam koyarım.Arac viraja girişi gidişi rahatı konforu kalitesi herşeyiyle farklı bambaşka dedikleri gibi ruhu olan bir araç.

Merhaba,

Şu ana kadar koltuğuna oturamadım ama 4-5 ay içerisinde inşallah 147 sahibi olacağım.

Yaklaşık 6 aydır 25 bine alınabilecek dizel & benzinli araçları inceliyorum.

Honda Civic VTEC
    VW Polo TDI
    VW Golf V (benzinli)
    Hyundai Getz 1.5 VGT 110 PS
    Ford Fiesta 1.25 Trend
    Opel Corsa 1.3 CDTI
    Opel Astra Hb 1.3 CDTI vs vs vs....

Liste epey genişti.İlk incelemeye aldığım ise rastgele karşılaştığım 147ydi.Bu yazdığım araçları hep 147 ile karşılaştırdım.Kimi yakıtta öne geçti,kimi servis masraflarında kimi ise sağlamlıkta...

Ama şu var ki tasarım,performans konusunda hiç biri 147 nin veya 156 nın eline su dökemez.
    Baktığınızda çoğu üreticinin halen opsiyonel sunduğu abs,esp vs bu araçlarda standart.Hyundai zar zor bir tane hava yastığı koyarken bu adamlar 6-8 hava yastığı koymuşlar araca (diğer üstünlüklerden bahsetmiyorum bile).

Forumda incelediğim 3 temel konu var.

1-Varyatör sorunu
    2-Yakıttaki 1-2 litrelik fazlalık
    3-İkinci eldeki zayıflık

Servis sorunu,parça pahalılığı gibi hurafe konuları saymıyorum.Çünkü onların kulaktan dolma ve gerçeği yansıtmayan bilgiler olduğunu düşünüyorum.

Varyatör ile ilgili çok yararlı açıklamalar buldum.İlk çalıştırmada aracın ısınana kadar 3k devirin altında kullanılması gibi.Yani dikkat edilirse çok daha fazla km ler yapılabiliyor.Valf montajı ile de bu süreler uzatılabiliyormuş.

Yakıtının biraz fazla olması normal.Arkadaşlar bineceğiniz aracın motoru çift ateşlemeli.Twinspark (TS) denmesinin sebebi de bu zaten.
    Çok geniş rpm aralığına sahip bir motorun (ki bu sürüş keyfi demek) 1-2 litre fazla yakması çok normal.Bu 1-2 litreyi dert ediyorsanız 1500-2500 devir aralığında kullanabileceğiniz dizel tip motor tercihiniz çok doğru olacaktır.

İkinci eldeki zayıflık ise bizim avantajımıza bir durum.Çünkü eğer ikinci eli peynir ekmek gibi gitseydi bu araçların ilanlarına göz gezdirmek bile bizler için lüks olurdu.Satarken varsın 1000 lira aşağıya satılsın yada 1 ay geç satılsın.Bu paralara, konfora ve güvenliğe yönelik bu kadar çok özelliği içinde bulunduran bir yarı spor yarı binek araç alabilmek bence büyük şans.

Aslında yazılacak daha çok şey var Alfa Romeo ile ilgili...

Kısacası otomotiv sektörünün direk içinde olan 25 yaşında genç bir mühendis olarak tam anlamıyla bana hitap eden araç üreten Alfa Romeo'ya ve bu markayı tipik Türk milleti zihniyetiyle kötüleyip değerini düşürüp bu sayede benim alabilmeme imkan sağlayan herkese teşekkür ederim:)

Umarım 4-5 ay sonra alım sürecinde siz değerli alfistlerin yorumlarını alabilirim.

Sen zaten söylenmesi gerekenleri söylemişsin.. Aramıza hoşgeldin

• Alfa Romeo nun her otomobiline saygı duyarım italyan estetiğini başarılı motor şanzıman kombinasyonları ile ulaşılabilir fiyatlarla sahip olabilmek. Bence alfa nın kısaca tanımı.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.