Şimdi Ara

alfa romeo 156 sorun bi bakarmısınız

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    arkadaşlar 2005 model alfa Romeo 156 1.6 distincitive aracım var. 1 ay oldu alalı aracım darbeleri çok hissettiriyor. ufak bi çukuru bile büyük bi çukurdan geçmiş gibi hissettiriyor. aracın ön takım arka takım yenilettim. 3 ayrı amortisorcü gezdim hepsi amortisörlede sorun olmadığını söyledi. lastik ebatlarım aracım için uygun olan ebatlarda lastiğin durumu orta 4mm seviyesinde lastik tarihlerime 2011. bir çok usta servis gezdim bu soruna çözüm bulamadım acaba başka neden yapabilir. bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum. şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: oktyn

öncelikle herkese selam.
    arkadaşlar 2005 model alfa Romeo 156 1.6 distincitive aracım var. 1 ay oldu alalı aracım darbeleri çok hissettiriyor. ufak bi çukuru bile büyük bi çukurdan geçmiş gibi hissettiriyor. aracın ön takım arka takım yenilettim. 3 ayrı amortisorcü gezdim hepsi amortisörlede sorun olmadığını söyledi. lastik ebatlarım aracım için uygun olan ebatlarda lastiğin durumu orta 4mm seviyesinde lastik tarihlerime 2011. bir çok usta servis gezdim bu soruna çözüm bulamadım acaba başka neden yapabilir. bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum. şimdiden teşekkürler.

alfa romeo çok iyi yol tutması için sert süspansiyon sistemi kullanır. onun için darbeleri çok hissedersin. asla bozuk yol arabası değildir. hele bazı virajlı hafif basamak olmuş yollarda resmen lada samara gibi ses yapar. tabii benimkinden bahsediyorum. muhtemelen tüm diğerleri de böyledir. yapacak çok fazla bişey yok. bu araba otoban arabası. şehir içi ve bozuk yol performansı bi corolla ya da focusun yanına bile yaklaşamaz. bizde bir de 2006 focus var. aşağı yukarı aynı yollarda kullanıyoruz. farkı net bi şekilde görebiliyorum. Alfa romeo ile otobanda sürekli gaza basıcan. başka bişey bekleme. bende de 2006 156 var. sürmesi keyifli ama motor sesi ve yol sesi çok içeri alıyor. biraz daha biniyim de dizel bi volvo ile değiştirecem.

• quote:

Orijinalden alıntı: codalton

quote:

öncelikle herkese selam.

alfa romeo çok iyi yol tutması için sert süspansiyon sistemi kullanır. onun için darbeleri çok hissedersin. asla bozuk yol arabası değildir. hele bazı virajlı hafif basamak olmuş yollarda resmen lada samara gibi ses yapar. tabii benimkinden bahsediyorum. muhtemelen tüm diğerleri de böyledir. yapacak çok fazla bişey yok. bu araba otoban arabası. şehir içi ve bozuk yol performansı bi corolla ya da focusun yanına bile yaklaşamaz. bizde bir de 2006 focus var. aşağı yukarı aynı yollarda kullanıyoruz. farkı net bi şekilde görebiliyorum. Alfa romeo ile otobanda sürekli gaza basıcan. başka bişey bekleme. bende de 2006 156 var. sürmesi keyifli ama motor sesi ve yol sesi çok içeri alıyor. biraz daha biniyim de dizel bi volvo ile değiştirecem.

teşekkür ederim ilk defa alfa kullanıyorum bu kadar olduğunu bilmiyordum.

• oktyn O kullanıcısına yanıt
    Başka artısı, eksisi var mı acaba ?
    Bende bu ara bu araca bakıyorumda.
    Cevaplarsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyanosis

Cevaplarsanız sevinirim.

+- derken beklentilere bağlı,
    alfa 156 çok iyi yol tutuyor,
    motor sesi güzeldir, o açıdan motor sesini içeri alması benim hoşuma bile gidiyor rahatsız etmiyor...çok fazla rüzgar sesi almıyor...
    LPG ye uyumlu motoru var, 1.6 sı ortalama 10 lt, 2.0 selespeed te 11-12 lt LPG yakıyor karışık kullanımda...
    arkası dardır, arka koltukta 1.80 lik adam rahat edemez...
    bagajıda büyük değildir, bi önceki kasa honda civicler kadar...
    motorlarında standart yağ eksiltir 1000 kmde 0.5 lt yağ eksiltme normaldir, buna binaen 10 binde bir bakıma gidildiğini düşünürsek minimumda 2bin kmde bir yap eklemeniz gerekir yoksa araba yağsız kalır...
    iç malzeme kalitesi iyidir...
    içi spor otomobil gibi tasarlanmış o açıdan güzeldir, göstergeler spor ve kırmızı aydınlatmalı...
    bozuk yola gelmez ama memleketimiz yolları bozuk olduğundan sıklıkla ön-arka buçlar ses yapar yaklaşık 20 binde bir değiştirmek gerekir...

• Engin bey güzel cevap vermiş ama illa halen psikolojik olarak sıkıntı yaratıyorsa radyonun yada mp3ün sesini aç :) arada kaynar
  • quote:

Orijinalden alıntı: enginkocaman

quote:

Orijinalden alıntı: cyanosis

Cevaplarsanız sevinirim.

+- derken beklentilere bağlı,
    alfa 156 çok iyi yol tutuyor,
    motor sesi güzeldir, o açıdan motor sesini içeri alması benim hoşuma bile gidiyor rahatsız etmiyor...çok fazla rüzgar sesi almıyor...
    LPG ye uyumlu motoru var, 1.6 sı ortalama 10 lt, 2.0 selespeed te 11-12 lt LPG yakıyor karışık kullanımda...
    arkası dardır, arka koltukta 1.80 lik adam rahat edemez...
    bagajıda büyük değildir, bi önceki kasa honda civicler kadar...
    motorlarında standart yağ eksiltir 1000 kmde 0.5 lt yağ eksiltme normaldir, buna binaen 10 binde bir bakıma gidildiğini düşünürsek minimumda 2bin kmde bir yap eklemeniz gerekir yoksa araba yağsız kalır...
    iç malzeme kalitesi iyidir...
    içi spor otomobil gibi tasarlanmış o açıdan güzeldir, göstergeler spor ve kırmızı aydınlatmalı...
    bozuk yola gelmez ama memleketimiz yolları bozuk olduğundan sıklıkla ön-arka buçlar ses yapar yaklaşık 20 binde bir değiştirmek gerekir...

Açıklamalar çok yerinde olmuş. Ayrıca donanımını baz alırsak 2004 ve üstü 156'nın, bu fiyata daha iyisi yok. Son derece keyiflidir, severek kullanıyorum aracımı .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Alfa Romeo 156 Almak Hakkında
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

öncelikle herkese selam.

On takım daki gıcırdamaya çözüm power flex Burçlar. Ayrıca araca yalıtım yaparsanız şikayetleriniz azalacaktır. Alfa 156 fiyatına göre en iyi araba ayrıca olması gereken fiyati 30 bin üzeri dir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sırf 3000 devirden sonraki motor sesini dinlemek icin muzigi kapatır basarım arada :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "lastik ebatlarım aracım için uygun olan ebatlarda" demişsiniz ama 156'lar için bu yelpaze son derece geniş. Jantlat 15" 16" ve 17" olabiliyor. Jantlar büyüdükçe lastik yanakları daraldığı için konfor giderek azalıyor. Bende 17" jantlar ve 45 yanak doğal olarak tüm yolu hissediyorum ama bu tercih meselesi tabi güzel görüntü ile sarsıntısız sürüş ters orantılı.

Müziği kapatıp motor sesini dinlemekten keyif alan başkalarının da olduğunu bilmek ne güzel
  • evet arkadaşın söylediği gibi konfor ve sürüş güvenliği maalesef biraz ters orantılı. geçenlerde ön takıma baktırmak için rot balansa gittim. 6 ay önce değiştirdiğim üst salıncak yine arızalanmış. muhtemelen yerlisini taktırmışım o zaman. bu sefer italyan parça alıcam. ben amortisörlerden de şüphelenmiştim ama rot balansçı amortisörler patlak değil dedi. sert süspansiyon dedi. maalesef güvenli sürüş için katlanacağız sert süspansiyon sistemine.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.