Şimdi Ara

ALFA ROMEO 159 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
5.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    elbette.

aracımı alfa romeo milano servisinden aldım siyah.

bakımlarını ise 2. sanayinin köşesinde (şimdiki folkart a giden yolda. ilk sağda yetkili servise gelmeden) yanlış hatırlamıyorsam ismi platin servis idi.. Ve hatta sahibinin lakabı (afedersiniz '' ayı'' idi)
    ,
    aracımı aladan önce shereton otoparkında görüyordum sürekli orada bi yöneticinin aracıydı ve hatta ilk satan kişi de bu arabamı aldığım servise veren kişiye sattığını beyan etti. Satan kişi de

beğenmediğin bi yer var ise bağlayalım tekrar birbirine dostum.

Anlamadığım şey ben sattığım arabam hakkında siz binmediğiniz araba hakkında neden yalan söyleyeceksiniz.

bakımlar için dediğim rakamların artısı vardır eksisi yoktur. O zaman bekar olup 2500 tl maaşla (600 tl ye üçyolda 2 ev arkadaşı oturuyoduk.) para yetiremiyordum ve tek sebebi bu arabaydı.

ha çok kıl bi adamım ben siz belki arabanızın eksikliklerini görmezden gelirsiniz ama ben hiçbir zaman bunu yapamadım..

bi gün buji değişiminden sonra buji artık vida yatağını kırıp başıma bela açıyordu ama helikuymcu mu ne onun ile hallettik. bakın yazdıkca aklıma geliyor.

insanları yanlış yönlendirmeye gerek yok. eski bi araba alınacaksa alfa olmamalıdır. merecedes olur japon olur yahu fiat olur ama alfa olmaz herkesin bildiği ama alfacıların ısrar ile reddettiği ne anlamıyorum

• OTTOMAN_67 kullanıcısına yanıt
    sen 4 ay bekletmessin ama ben de problemli arabamı satamam da binemem de genel ahlak ve kişilik meselesi dostum. ha problem dediysem de aküsü değişecek bujisi değişecek değil trigeri değişecek arabayı değiştirmeden satamassın da binemessin de haksız mıyım?

yahu övdüğün arabanın fabrika çıkışı lastiklerini bile 20 lastikçinin sadece birisinde bulabilyorsun. (255/65r15 doğru hatırlıyorum umarım.)

3 kere motor yemek değil de devir rölanti sensörüne, üst kapağından daha çok para verdim.

fren mesafesiymiş yol tutuşuymuş bunlar için tamam süper bi araba ama herşey bunlar değil.
  • OTTOMAN_67 kullanıcısına yanıt
    edebini bozma diyorum bozuyorsun. Kiminde edeb dikiş tutmuyor yapacak bişeey yok kardeş. alfanla sana mutluluklar. Seviyeniz diplerde herkes bi b.k bildiğini sanıyor ama beğenilere bakarsan mesajlarda kimin sallayıp kimin alfasının satlık ilanının olduğunu/olacağını görebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SinanKkner

elbette.

aracımı alfa romeo milano servisinden aldım siyah.

bakımlarını ise 2. sanayinin köşesinde (şimdiki folkart a giden yolda. ilk sağda yetkili servise gelmeden) yanlış hatırlamıyorsam ismi platin servis idi.. Ve hatta sahibinin lakabı (afedersiniz '' ayı'' idi)
    ,
    aracımı aladan önce shereton otoparkında görüyordum sürekli orada bi yöneticinin aracıydı ve hatta ilk satan kişi de bu arabamı aldığım servise veren kişiye sattığını beyan etti. Satan kişi de

beğenmediğin bi yer var ise bağlayalım tekrar birbirine dostum.

Anlamadığım şey ben sattığım arabam hakkında siz binmediğiniz araba hakkında neden yalan söyleyeceksiniz.

bakımlar için dediğim rakamların artısı vardır eksisi yoktur. O zaman bekar olup 2500 tl maaşla (600 tl ye üçyolda 2 ev arkadaşı oturuyoduk.) para yetiremiyordum ve tek sebebi bu arabaydı.

ha çok kıl bi adamım ben siz belki arabanızın eksikliklerini görmezden gelirsiniz ama ben hiçbir zaman bunu yapamadım..

bi gün buji değişiminden sonra buji artık vida yatağını kırıp başıma bela açıyordu ama helikuymcu mu ne onun ile hallettik. bakın yazdıkca aklıma geliyor.

insanları yanlış yönlendirmeye gerek yok. eski bi araba alınacaksa alfa olmamalıdır. merecedes olur japon olur yahu fiat olur ama alfa olmaz herkesin bildiği ama alfacıların ısrar ile reddettiği ne anlamıyorum
    Öncelikle size yalan söylüyorsunuz imasında bulunmadım,ama birşeyleri eksik belirttiğinizi dile getirdim.Maalesef kötü deneyimler yaşamışsınız.

Yazdıklarınızdan anlamaya çalıştığım kadarı ile servise hatır gönüle bırakılan konsinye satılan bir araç almışsınız,satın almadan önce detaylı analizi yapılmadı mı bu aracın?Kolay kolay hiçbir servis adını kirletecek ve ticari itibarını zedeleyecek bir kondüsyondaki aracı kolay kolay satmaz ve arkasında durmaz,özellikle bu marka sınırlı çevreye hitap eden Alfa Romeo olunca risk etkisi daha da büyük olur.Siz ilk sorunlar patlak verirken Milano'ya bu nasıl araç arkadaş sualinde bir hesap sormadınız mı?Ayrıca bir ton referanslı servis dururken nerden çıktı bakım işleri için platin servis?Buji deneyiminiz herşeyi özetliyor.

İstanbul'da gidilecek ve işini hakkıyla yapan önerebileceğim 2 servis var,birinci sırada tartışmasız Sportivo Yılmaz Usta diğeri de Carium Zeki Usta'dır.Koca şehirde enteresan deneyimler yaşamışsınız maalesef.

Kısa süre içinde bu tip aksaklıklar yaşamanız ironik bir durum.Evveliyatı bozuk ya da servis adı altında ehli olmayan ellerde kucağa düşmüş her araç marka/model farketmeksizin sorun yaratabilir.Eller değiştikçe zarar daha da artar.

Bunu Mercedes,Alfa,Renault gibi araçlara hali hazırda sahip ve uzun yıllar mekanik ile kendince haşır neşir bir kullanıcı olarak dile getiriyorum.

Takdir edersiniz ki,tekil bir örnekten yola çıkıp hiçbir marka/modele olumlu ya da olumsuz genelleme yapılamaz.

Ha şu konuda haklısın Alfa hassastır ama normal şartlar altında motoru değil;tam tersi alt takımı,yürüyeni hassastır,trimleri hassastır.Kötü deneyimler yaşadığınız bahsi geçen Twin Spark motorlar zaten rüşdünü ispat etmiş;silindir başına çift buji mimarili ve zamanının ötesinde bir anlayışla üretilen mimariye sahiptirler.Yapısı gereği biraz yağ hassasiyetleri ve varyatör yağlama sıkıntısı hariç kronik bir sorunu yoktur.Ha son olarak emsallerine göre fazla benzin yakarlar.

Umarım bundan sonraki araçlarınızda bu tip badireler yaşamazsınız ve yaşadıklarınızı tecrübe hanenize katılmış bir "+" olarak görürsünüz.

• faho kullanıcısına yanıt
    teşekkürler. iyi iftarlar inşallah.
  • http://www.iyimidir.net/index.php/2018/06/22/alfa-romeo-159-1-9jdtm-iyi-midir/

ALFA ROMEO 159

Alfa Romeo 159 almak isteyenler için rehber bir yazı.

• ergün. kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba sizdeki araç dizel mi benzinli mi? 1.9 jts benzinli modelini araştırıyorum da güncel bilgi bulamıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Imgod I kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam dizel benimkisi benzinli hakkında bilgim yok. 1.8tbi öneriyorlar genelde.

• quote:

Orijinalden alıntı: SinanKkner

alfanın en alınası araçlarındandır. ama türkiye şartlarında değil. :)

tam bir 159 hayranıyımdır (sadece görüntüsü). dizel benzinli her tipini kullanıp test ettim.

159 dizeller tüm alfa romeo servislerinin müdavimidir. üerinde 1.9 dizel doblolarla aynı bloklu motor bulunmaktadır. bu arabalar vibrasyon problemleri ve turbo problemleri ile ön plandadır. hiçbir zaman d segmenti araca bindiğinizi hissedemessiniz her an canı çıkacak stop edecek gibi davranır. sadece araç yürürken mutlu olursunuz.

benzinli motora gelince. 3 yıl 156 2.0 kullanmış biri olarak bile iğrenç bi performansı olduğunu düşündüğü; direkt injeksiyon motoru yüzünden lpg takılamayan ama kronik hiçbir problemi olmayan araçtır.

2 araçta türkiye şartlarında alınmaz ve binilmez.

alfa romeo alacaksanız ya gulietta ya da mitoya yönelin, keza diğer alfa romeo araçlar sadece sahibini alındığında ve satıldığında mutlu eder gerisi hüsran.
    Bu kadar abartı bu kadar saçma bir mesaj olur.Kesinlikle kimse okuyup ciddiye almasın.Evet 159 sorunsuzluk abidesi bir araç değil, ancak bu kişinin attığı mesajla da uzaktan yakından alakası olan bir araç değil.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.